dk.jpg

Campings in Denemarken

Camping Denemarken

Het meest zuidelijk gelegen Scandinavische land is ook meteen het vlakst; Denemarken bezit geen bergen. Het hoogste punt komt op amper 170 meter bij Skanderborg in de buurt van Århus. Dat maakt het wel populair voor familiefietstochten  – vooral het grote schiereiland Jylland (Jutland) biedt veel mogelijkheden. Veel campings in Denemarken zijn dan ook hier te vinden. Ook liggen hier de populaire Noordzee-stranden, meren en rivieren met veel kano-recreatie. En niet te vergeten: het Legoland attractiepark bij Billund. U leest het al: er is genoeg te doen rondom de camping in Denemarken.

Naast het schiereiland dat aan Duitsland grenst heeft Denemarken slechts eilanden, meer dan 400.  Kopenhagen, met 500.000 inwoners een van de kleinere Europese hoofdsteden, heeft een overzichtelijk historisch centrum. Bezoek de gezellige oude haven (Nyhavn) met zijn gekleurde huizen en visrestaurantjes, het koninklijk paleis en het stadspark Tivoli, waar ook allerlei attracties zijn. En wat eet u op een camping in Denemarken? de typisch Deense Smørrebrød lunch, natuurlijk. Het proeven waard! Ook de noordoostkust is mooi, met interessante steden als Randers, Silkeborg en Århus met een mooi oud centrum. Voor uw vakantie op een camping in Denemarken kunt u ook overwegen te gaan vliegen met een van de budget airlines.

Regio's in Denemarken:

Jutland

Kopenhagen

Kies uit 8 campings in Denemarken bij Vacansoleil

Uitgebreid zoeken:

Camping Vestbirk

Østbirk - Jutland - Denemarken

Ideale plek voor vissers en kanovaarders. Maar er zijn ook schitterende faciliteiten op de camping, zoals een verwarmd zwembad, sauna en jacuzzi. Prima familiecamping.

Camping Feddet

Faxe - Kopenhagen - Denemarken

Aantrekkelijk, groot terrein bij een fraai strand aan de Oostzeekust van Denemarken. Kopenhagen ligt op hetzelfde eiland, en u kunt zelfs over de grote brug naar Zweden.

Camping Family Camping Jelling

Jelling - Jutland - Denemarken

Heerlijke familiecamping met veel voorzieningen waarmee kinderen zich eindeloos kunnen vermaken. Centraal gelegen en op loopafstand van het plaatsje Jelling.

Camping Nordsø

Hvide Sande - Jutland - Denemarken

Direct achter de duinen van het Noordzeestrand, aan de rand van een binnenzee. Volop watersport binnen en buiten. Bezoek het leuke stadje Hvide Sande op een smalle landtong.

Camping Hampen Sø

Hampen - Jutland - Denemarken

Rustige familiecamping in een bosrijke streek met heidevelden op een paar honderd meter van het Hampen meer. Mooi wandel- en fietsgebied, slechts 35 kilometer van Legoland.