dk.jpg

Campings in Denemarken

Camping Denemarken

Het meest zuidelijk gelegen Scandinavische land is ook meteen het vlakst; Denemarken bezit geen bergen. Het hoogste punt komt op amper 170 meter bij Skanderborg in de buurt van Århus. Dat maakt het wel populair voor familiefietstochten  – vooral het grote schiereiland Jylland (Jutland) biedt veel mogelijkheden. Veel campings in Denemarken zijn dan ook hier te vinden. Ook liggen hier de populaire Noordzee-stranden, meren en rivieren met veel kano-recreatie. En niet te vergeten: het Legoland attractiepark bij Billund. U leest het al: er is genoeg te doen rondom de camping in Denemarken.

Naast het schiereiland dat aan Duitsland grenst heeft Denemarken slechts eilanden, meer dan 400.  Kopenhagen, met 500.000 inwoners een van de kleinere Europese hoofdsteden, heeft een overzichtelijk historisch centrum. Bezoek de gezellige oude haven (Nyhavn) met zijn gekleurde huizen en visrestaurantjes, het koninklijk paleis en het stadspark Tivoli, waar ook allerlei attracties zijn. En wat eet u op een camping in Denemarken? de typisch Deense Smørrebrød lunch, natuurlijk. Het proeven waard! Ook de noordoostkust is mooi, met interessante steden als Randers, Silkeborg en Århus met een mooi oud centrum. Voor uw vakantie op een camping in Denemarken kunt u ook overwegen te gaan vliegen met een van de budget airlines.

Regio's in Denemarken:

Jutland

Kopenhagen

Kies uit 8 campings in Denemarken bij Vacansoleil

Uitgebreid zoeken:

Camping Ajstrup Strand Camping

Malling - Jutland - Denemarken

Direct aan het strand van Ajstrup en 15 kilometer van het sfeervolle Arhus. Ruim opgezette camping met veel aandacht voor jonge kinderen. Bezoek het openluchtmuseum in Arhus.

Camping Birkhede

Ry - Jutland - Denemarken

Vriendelijke camping op een heuvel voor met name jonge gezinnen. Directe toegang tot een mooi meer. Leuke speeltuin, waarbij de glijbanen van het hoogteverschil gebruik maken.

Camping Mycamp Trelde Næs

Fredericia - Jutland - Denemarken

Topcamping in Jutland met uitzicht op zee. Camping Trelde Naes heeft een stoere Vikingplek uitgekozen. Op een klif. Verover het strand, het mooie waterpark en Legoland natuurlijk. Uitvalsbasis: een te gekke Serengeti safaritent. Heerlijke familiecamping.