de-eif.jpg

Campings in de Eifel

Camping Eifel

Een camping in de Eifel is een perfecte vakantiebestemming voor iedereen die graag kampeert tussen de bergen, kratermeren en in de schitterende bossen. In de Eifel kunt u urenlang wandelen en fietsen in de mooie natuur. Het zuidoostelijke deel van het gebied draagt de naam Vulkaan-Eifel. Hier zijn duizenden jaren geleden vele vulkaanuitbarstingen geweest. Door de talrijke explosies zijn prachtige kraters ontstaan die zich met water hebben gevuld. 'Maare' worden deze genoemd. Het is absoluut de moeite waard een tripje naar dit mooie natuurverschijnsel te maken vanaf de camping in de Eifel.

De Eifel kent meer dan 140 burchten, waarvan er altijd wel eentje in de buurt van uw camping in de Eifel is gelegen. Daarnaast kunt u stadjes als Gerolstein met haar mineraalwaterbronnen, Monschau met haar oude huizen en Trier de oudste stad van Duitsland een bezoekje brengen. Deze laatste herbergt een schat aan bezienswaardigheden zoals het amfitheater, de thermen en het Karl Marxhuis. Verblijft u op een camping in de Eifel nabij Luxemburg? Dan doet u uw kinderen vast een groot plezier met een uitstapje naar Plopsa Coo.

Kies uit 1 camping in Eifel bij Vacansoleil

Uitgebreid zoeken:

Camping Bleialf

Bleialf - Eifel - Duitsland

Gezellig gezinsterrein in de mooie natuur van de Eifel, dicht bij de grens van Luxemburg. Veel speelmogelijkheden voor de kids en de terrasjes van Bleialf liggen om de hoek.