fr-dor.jpg

Campings Sarlat-la-Canéda/Groléjac

Camping Sarlat

Als u op zoek bent naar een mooie, boeiende en aantrekkelijke vakantie, dan is een verblijf op een camping nabij Sarlat een echte aanrader. De stad Sarlat is sowieso de onbetwiste parel van de Dordogne, een bezoek is dus zeker een must. Maar ook de omgeving van deze stad nodigt van harte uit om ontdekt te worden. Deze Franse regio biedt zowel voor natuurliefhebbers en avonturiers als voor liefhebbers van cultuur en historie ongekende mogelijkheden. Bent u ook nieuwsgierig welke pareltjes Sarlat in de Dordogne allemaal herbergt? Boek dan voordelig via Vacansoleil uw kampeervakantie op een camping nabij Sarlat en pak uw koffers!

Op ontdekking in Sarlat

Verblijft u op een camping nabij Sarlat, dan zult u vast en zeker deze prachtige stad meerdere malen bezoeken tijdens uw vakantie. De stad op zichzelf is net een monument en maakt op menig toerist een uitzonderlijke indruk. De prachtige gele zandstenen gebouwen, daterend uit de renaissance en de middeleeuwen, glinsteren in de zon. Het lijkt hierdoor of de hele stad glinstert. Bezoek de mooie kathedraal St. Sacerdos en geniet in de oude kerk van Sainte-Marie van een fabelachtig uitzicht. Terwijl u wandelt door de straten in het historische centrum, lijkt het alsof u terug in de tijd wandelt. Talloze wonderbaarlijke middeleeuwse gebouwen domineren de straten. Daarnaast bevinden zich door de stad heen diverse glazen boekenkasten. Kies een boek en leg er een ander voor in de plaats. Wanneer u ook op een camping nabij Sarlat verblijft, deze stad is het hele jaar door favoriet.

Het prachtige landschap rondom de camping nabij Sarlat

De rivier de Dordogne ligt altijd in de nabijheid van uw camping in Sarlat. De oevers van deze rivier nodigen u van harte uit voor mooie wandelingen. Op de rivier zelf kunt u heerlijke tochten per kano of kajak maken. Er zijn diverse centra langs de loop van de rivier die bootverhuur aanbieden. Geniet tijdens uw kano- of kajaktocht van het schitterende landschap en de meest indrukwekkende kastelen om u heen. Stop op één van de vele rustige plekjes langs de rivier voor een picknick of neem een verfrissende duik. De rivier de Dordogne mag echt niet ontbreken op uw to do lijstje tijdens uw vakantie op een camping nabij Sarlat.

Een uitstapje naar de grotten

Tijdens een verblijf op een camping nabij Sarlat mag u een uitstapje naar het natuurverschijnsel; de druipsteengrotten Grotte du Grand Roc ook eigenlijk niet overslaan. De donkere kamers van de grotten worden gevuld door zowel stalagmieten als stalactieten. Stap de duisternis binnen, schijn met een lichtje op de muren en verwonder u over de prachtige natuurlijke creaties die hier in deze grotten hangen. Het uitzicht vanaf de entree is bovendien ook absoluut de moeite waard. Dit meesterwerk van de natuur, zoals de Grand Roc zichzelf aanprijst, zal zeker een blijvende herinnering achterlaten na uw vakantie op een camping nabij Sarlat.

Kortom, of u nu houdt van mooie natuur, griezelen in grotten, eeuwenoude historie, ontspanning of actie. Tijdens een vakantie op een camping nabij Sarlat beleeft u ongetwijfeld een fantastische tijd.

Kies uit 1 camping in Sarlat-la-Canéda/Groléjac bij Vacansoleil

Camping Les Granges

Sarlat-la-Canéda/Groléjac - Dordogne - Frankrijk

Drie zwembaden, drie waterglijbanen, leuk terras; een camping met een perfe cte mix van comfort, gezelligheid en romantiek. Het middeleeuwse stadje Sarlat ligt op tien kilometer.