10 tips voor je vakantie aan de Côte d’Azur

Alles voor een heerlijke vakantie aan de Côte d’Azur!

De Côte d’Azur heeft een speciaal plekje in het hart van collega Tessa. Lees hier leukste tips zodat jij ook valt voor deze Franse regio!

Als één regio in Frankrijk een speciaal plekje in mijn hart heeft, is het de Côte d’Azur! Vroeger namen mijn ouders mijn zus en mij al geregeld mee naar deze prachtige regio. Tegenwoordig bezoek ik samen met mijn vriend graag één van de vele campings aan de Côte d’Azur. Waarom? Je hebt er van alles. Prachtige steden, authentieke dorpjes, mooie stranden en lekker eten! Benieuwd naar mijn tips voor een heerlijke vakantie aan de Côte d’Azur? Lees ze hier!

Nice

Allereerst Nice. In Nice heb je het allemaal! Een heerlijk strand om te relaxen of om een verfrissende duik te nemen, een bruisende boulevard én een prachtig oud centrum dat Vieux Nice wordt genoemd. Terwijl je door de kronkelstraatjes van het oude centrum loopt, vergeet je heel even dat je in een bruisende stad bent. Tip: beklim het fort Colline du Chateau. Na een stevige klim word je beloond met een prachtig uitzicht over de stad en over de baai. Onderweg naar boven kom je zelfs een waterval tegen!
Camping in de buurt: Camping Le Sourire

Nice is een prachtige stad aan de Côte d’Azur

Grasse

Dol op parfum? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan Grasse. Grasse is namelijk dé parfumhoofdstad van Frankrijk! De heerlijke geur is overal aanwezig in de straatjes van deze middeleeuwse stad. Laat je meenemen in het hele proces van parfum maken en geniet van de prachtige omgeving!
Camping in de buurt: Camping Parc Bellevue

Grasse is de parfumhoofdstad van Frankrijk

Port Grimaud en Grimaud

De plaatsjes Grimaud en Port Grimaud zijn gemakkelijk in één dag te bezoeken. Port Grimaud wordt ook wel het Venetië van Frankrijk genoemd. Het vele water, de kleurrijke huizen en de kleine winkeltjes maken het een heerlijk plaatsje. Daarnaast ligt Port Grimaud direct aan zee. De watersportmogelijkheden hier zijn eindeloos. Ideaal voor wie wel van actie houdt! Het plaatsje Grimaud ligt wat meer in het binnenland en het heeft dat typisch Franse sfeertje: kronkelstraatjes, bloempartijen tegen de authentieke huizen met blauwe luiken, en knusse restaurants. Een echte aanrader voor een ontspannen dagje uit!
Camping in de buurt: Camping Prairies de la Mer/Azur Beach

Gezellige straatjes met bloempartijen tegen de muur in Grimaud zijn typerend voor je vakantie de Côte d’Azur

Saint Tropez

Saint Tropez staat natuurlijk bekend als de ultieme badplaats voor de jetset! In de haven van dit van origine vissersdorp zie je prachtige jachten liggen. Heel leuk om een keer te zien! Tip: ga lekker op een terras aan de boulevard zitten, bestel wat te drinken (schrik niet van de rekening) en vergaap je aan alles wat je voorbij ziet komen. Ook de duurste modezaken zijn gevestigd in Saint Tropez. Hier vind je ze alleen niet in een groot winkelcentrum, maar in de oude kronkelstraatjes van het vissersdorp. Een erg leuk contrast als je het mij vraagt.
Camping in de buurt: Camping Les Tournels

Prachtige jachten in de haven van Saint-Tropez aan de Côte d’Azur

Eze

Op zoek naar het mooiste uitzicht over de Côte d’Azur? Dan moet je absoluut naar Eze! Dit eeuwenoude dorpje ligt net buiten Nice en is een absolute aanrader. Sportief aangelegd? Neem dan zeker het Nietzche Pad vanaf het treinstation. Hoewel het pad goed begaanbaar is, is de klim redelijk zwaar. Je doet er zo’n anderhalf uur over. Zorg dus voor goede schoenen! Eenmaal boven geniet je van prachtig uitzicht over de kust. Ook het dorpje zelf is een bezienswaardigheid op zich. De smalle, schattige straatjes met knusse winkeltjes geven je dat échte Franse gevoel.
Camping in de buurt: Camping Le Sourire

Eze is een must-visit tijdens je Vacansoleil vakantie aan de Côte d’Azur dankzij het prachtige uitzicht over de kust

Monaco

Monaco is ook zeker een aanrader voor je vakantie aan de Côte d’Azur. Deze dwergstaat heeft een oppervlakte van slechts 2,02km² en het is daarmee het op één na kleinste land ter wereld. Monaco staat natuurlijk bekend als badplaats vol luxe, de Grand Prix én het casino in Monte Carlo. Aan de haven vind je de meest luxe jachten en boten die er maar zijn, en overal waar je kijkt zie je de duurste Ferrari‘s. Kortom: een paradijs voor iedereen die dol is op ongekende luxe. Gelukkig is het allemaal gratis te aanschouwen!

Monaco staat bekend als een badplaats vol luxe aan de Côte d’Azur

Villefranche-sur-Mer

Op zoek naar een charmant en authentiek vissersdorpje? Dan moet je absoluut naar Villefranche-sur-Mer. In dit oude stadje vind je huizen in allerlei kleuren, smalle kronkelstraatjes en een heerlijk zandstrand. Tip: slenter eerst lekker door de straatjes langs de winkels en plof daarna, na een lekkere lunch, neer op het strand bij Plage des Marinieres. Dé ideale vakantiedag!
Camping in de buurt: Camping Le Sourire

Villefrance-sur-mer is een charmant en authentiek vissersdorp aan de Côte d’Azur

Picasso museum in Antibes

Ook het mooie stadje Antibes is een aanrader voor je vakantie aan de Côte d’Azur. In Antibes hoef je je niet te vervelen! Je vindt er namelijk heerlijke zandstranden, een rijke cultuur, historie en een leuk uitgaansleven. Het Picasso-museum, dat is gevestigd in Château Grimaldi, is zeker een bezoekje waard. In dit museum bewonder je onder andere de werken van Picasso die hij maakte tijdens zijn verblijf in Antibes. Wist je dat Antibes maar liefst vijf jachthavens heeft? Port Vauban is er één van, en dat is de grootste plezierjachthaven van Europa! Loop ook zeker over de ‘Miljardairs kade’. Hier zie je de grootste privéjachten van de wereld in het water liggen.
Camping in de buurt: Camping Parc Bellevue

Het Picasso museum in Antibes is een echte aanrader voor je vakantie aan de Côte d’Azur

Prachtige kustroute: Grande Corniche

Ben je met de auto op vakantie in de Côte d’Azur? Dan raad ik de prachtige kustroute ‘Grande Corniche’ aan! De ‘Grande Corniche’ is de een spectaculaire route tussen Nice en Menton. In totaal is de route ongeveer 30 kilometer lang en ik kan je één ding garanderen: je geniet van een prachtig uitzicht over de zee, de rotsen en de gigantische villa’s! Wist je dat deze weg ook regelmatig het decor is voor films? In ‘Golden Eye’ zag je bijvoorbeeld James Bond over de kustweg racen!

De Grand Cornice is een spectaculaire kustroute in de Côte d’Azur

De citroenstad Menton

Het stadje Menton ligt tegen de Italiaanse grens en wordt ook wel ‘de parel van Frankrijk’ genoemd. Niet gek! De gekleurde huizen, botanische tuinen, mooie gebouwen en gezellige markten bieden een heel bijzonder sfeertje! Wandel door de kronkelstraatjes, slenter langs de vele winkeltjes en maak geregeld een tussenstop bij één van de gezellige terrasjes. Dankzij de ligging tussen de zee en de bergen geniet je van heel Frankrijk in Menton van de meeste zonuren. Daardoor is het ook de enige plek in Frankrijk waar citroenen groeien. Je kunt je dus voorstellen dat de citroen kenmerkend is voor Menton. Vandaar dat Menton ook wel citroenstad wordt genoemd. Tip: bezoek de ‘Basilique Saint-Michel-Arange’. Eén van de mooiste barokkerken in de regio!
Dichtstbijzijnde camping: Camping Le Sourire

Het stadje Menton, de parel van Frankrijk aan de Côte d’Azur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *