Header blog op ontdekkingstocht in Bretagne

The Best of Zuid-Bretagne

Op ontdekkingstocht in Bretagne

Op een van de eerste mooie lentedagen van april trokken Vacansoleil collega’s Pierre en Tom naar Zuid-Bretagne. Wat ze zoal bestudeerden? De ruige kust, de uitgestrekte stranden, zonsondergangen, pittoreske havenstadjes, de geheimen van de Bretonse gastronomie én … onze nieuwste aanwinst: vijfsterrencamping Iris Parc Le Ty Nadan.

Wat is dat toch met Bretagne? Als je zoals hen al vele jaren meedraait in de vakantiebranche, bezoek je regelmatig mooie bestemmingen. En Bretagne ís mooi. Schitterend zelfs. Maar Bretagne is nog zoveel méér.

Geen massatoerisme

Bretagne is nog niet ontdekt door de grote massa. Zeker het wat minder bekende zuiden van Bretagne. Toch heeft deze regio alles wat je je maar wensen kunt. Schitterende natuur, glooiende landschappen, kleurrijke vissersdorpjes, zalige zandstranden en -jawel- de zon!

Het leuke plaatsje Pont-Aven in Bretagne

“Tijd om een groot misverstand uit de wereld te helpen!”

Bretagne, regent het daar niet altijd?

De veronderstelling dat het hier altijd regent is een fabeltje. Dankzij de warme golfstroom en de invloed van de Atlantische Oceaan heeft Bretagne een bevoorrecht klimaat. De zomers zijn warm maar zelden heet, zo rond de 21 á 21 graden. Lekker weer dus.

Schitterende stranden

Nog zo’n misvatting: dat de kust van Bretagne enkel uit woeste rotsen bestaat. Ja, er zijn rotsen. Ze geven deze streek dat mysterieuze sfeertje. Maar je vindt er ook prachtige, uitgestrekte zandstranden. Vlakbij camping Iris Parc Le Ty Nadan ontdekten Pierre en Tom het vakantieplaatsje Guidel Plages. Tot hun verbazing troffen ze geen stereotype “Bretagne” rotskust maar twee heerlijke zandbaaien met een jachthaven en vrolijke terrasjes. Slechts 20 minuten rijden van de camping.

De stranden in Bretagne zijn prachtig

Bourgondisch genieten … in Bretagne

Onderweg naar het einddoel van de trip – camping Iris Parc Le Ty Nadan – moest er natuurlijk gegeten worden. Of je goed kunt tafelen in Bretagne? Nou en of. De Bretonse kookkunst is voortreffelijk. Vis- en schaaldieren smaken nergens beter. Ook geliefd zijn ki-ha-farz (een hemels stoofpotje) en gâteau Breton (een hartig gebakje). En wedden dat de kinderen een gat in de lucht springen als ze zo’n befaamde Bretonse pannenkoek (zoet of zout) voorgeschoteld krijgen? Dé specialiteit hier. Bretagne is géén wijnstreek, maar je bent in Frankrijk dus daaraan geen enkel gebrek.

Op vakantie in Bretagne geniet je van een heerlijke plateau fruit de mer

Kamperen aan de rivier

En dan … camping Iris Parc Le Ty Nadan. De mooie rivier, de Ellé, slingert dwars over de camping die tussen hoge bomen (in lentebloei toen zij er waren) in het groen verscholen ligt. De rivier is dé troef van deze gezellige camping. Het is de bron van vele wateractiviteiten: de kids ravotten er in het water en je kunt er zwemmen, relaxen op het strandje of een hengeltje uitwerpen. En kanoën natuurlijk. De camping organiseert tochten voor jong en oud. Vanaf de instapplaats op de camping kun je zelfs helemaal naar zee peddelen!

Een kanotocht is een echte aanrader tijdens je vakantie op camping Le Ty Nadan in de Bretagne

De eeuwenoude bomen langs de rivier geven je het gevoel dat je op een kleinschalige camping bent, terwijl er toch 325 staanplaatsen zijn – voor luxe stacaravans, compleet ingerichte tenten én voor je eigen tent, caravan of camper. Aan alles merk je dat de sympathieke uitbaters de rivier, de oude bomen en het landschap een warm hart toedragen.

Van paardrijden tot boomklimmen

Iris Parc Le Ty Naden heeft nóg een verrassing: dit is de camping met het grootste activiteitenaanbod van Bretagne. Bij de rivier vind je 2 spannende klimparcours: 1 voor dappere kleintjes én 1 voor ervaren klimkampioenen. Plus … een kabelbaan over de rivier, de langste abseilbaan van Bretagne, kano’s, een heuse manege met meer dan 20 paarden, segways en quads, een klimmuur en nog veel meer. Daarnaast een zwemparadijs met glijbanen én een groot overdekt zwembad.

Het zwembad op camping Iris Parc Le Ty Nadan in Bretagne

Eropuit in de omgeving? In het historische stadje Quimperlé (11 kilometer van de camping) kun je heerlijk flaneren en vind je een paar voortreffelijke restaurantjes en terrasjes. Ideaal om de dag mee af te sluiten.

Het stadje Quimperlé is een bezoek waard tijdens je Vacansoleil vakantie in Zuid-Bretagne

Het eindoordeel? Camping Le Ty Nadan is z’n vijf sterren helemaal waard. Dit is misschien wel de mooiste en groenste camping van Bretagne. Een dikke duim voor de sfeer, grote complimenten voor de activiteiten én een 10 voor de prachtige natuur. Tel daar de Bretonse flair en de garantie van comfortabele Vacansoleil-accommodaties bij op … en je begrijpt waarom we zo enthousiast zijn over onze nieuwste aanwinst.

Ook zin om naar Bretagne te gaan? Laat je inspireren!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *