Verrassende trips voor een vakantie bij Parijs met Vacansoleil.

Ontdek het andere Parijs

Parijs verveelt nooit! Daarom is Parijs een van de favoriete steden in Europa van collega Roel. De Eiffeltoren, Notre Dame en Sacre Coeur blijven fantastisch, maar na zijn zoveelste bezoek werd het tijd voor iets nieuws. Hij verliet de gebaande paden en ontdekte het andere Parijs. Dat van hippe bars, gezellige markten, gekke musea en heerlijke gebakjes! En waar je dan precies moet zijn? Dat vertelt hij ons gelukkig ook! 

Happen en stappen

Lekker eten en drinken hoort bij vakantie, dus ook in Parijs. Een bijzonder adresje voor een bijzonder diner? Centre Pompidou, het museum van de moderne kunst. Op de bovenste verdieping vind je restaurant Georges. Trendy tafelen! En het uitzicht over de stad? Waanzinnig. Wil je daarna nog een drankje doen? Wat dacht je van een Braziliaanse bar in een parkeergarage. Café Favela Chic is een unieke place to be.

Eten in Centre Pompidou met prachtig uitzicht. Verrassende tips voor een vakantie in Parijs. Lees er alles over in ons blog!

Naar de markt op Place Aligre

Er zijn 82 markten in Parijs waar alles draait om proeven en proosten. Mijn favoriete markt? Place Aligre. Je vindt hier vele Franse producten, maar ook lekkernijen uit Afrika, India en Azië. Een spicy mix van honderden kleuren en geuren, gelardeerd in een sfeertje met brutale humor. Deze markt wordt steeds populairder (waardoor ook de prijzen stijgen), maar blijft qua charme ongeëvenaard. Openingstijden van dinsdag t/m zondag van 7.00 tot 14.00 uur.

Populaire markt in Parijs. Je leest er alles over in ons blog!

Carnival Arts Museum

Waan je in een totaal andere wereld in het Carnival Arts Museum. Geen doorsnee museum, dat merk je al bij binnenkomst. Je stapt 130 jaar terug in de tijd, bezoekt een Venetiaans bal, het theater, de kermis én je maakt een ritje op een carrousel voor fietsen uit 1860 (zelf trappen!). Je voelt je als een kind op een droomreis. Het museum is alleen te bezoeken op afspraak.

Musse des Arts Forains, een bijzonder museum in Parijs. Lees meer op ons blog!

Patisserie en chocolat

Goddelijk gebak vind je in Parijs! Al eeuwenlang. De oudste Parijse patisserie werd opgericht in 1730. Dit is de patisserie Stohrer en ze maken er nog steeds de lekkerste taartjes! Maar ook de winkel is prachtig. Met een historische gevel en chique decoraties. Chocoladeliefhebber? Je kunt je geluk niet op in La Mere de Famille, de oudste chocoladefabriek van Frankrijk. In 1760 opgestart door Jean-Pierre Bernard, en in de loop van de jaren populair uitgegroeid tot een populair cult-adres. In Parijs zijn er 9 winkels. Mijn favoriet: de chocopasta!

Heerlijke gebakjes in Parijs. Lees er alles over in ons blog!

Natuurlijk valt er nog veel meer te genieten in Parijs. Laat ons weten wat jouw bijzondere plekje is in Parijs!

One thought to “Ontdek het andere Parijs”

  1. Parijs is een heerlijke stad. Ik heb er een paar heerlijke dagen doorgebracht. Wel veel gelopen, want de afstanden zijn behoorlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.