Sportief Ligurië: wandel-, fiets- en strandpret aan de Bloemenrivièra 

De leukste acitiviteiten voor het hele gezin aan de Bloemenrivièra 

Deze gastblog is geschreven door Il Gironale

In de koele ochtend spring je op de MTB of trek je de wandelschoenen aan. Na een uitdagende tocht door de schitterende natuur, beloon je jezelf en het gezin met een warme duik in het zwembad of de zee. ‘s Avonds flanneer je in een gezellig kustplaatsje over de boulevard en geniet je van de beste pasta Pesto die je ooit hebt geproefd… Waar? Ligurië, de Italiaanse Bloemenrivièra!

Meer lezen

onbetreden-paden-italie

7 onbetreden paden op jouw Italië landkaart

Bucketlist items voor Italofielen

Als doorgewinterde of doorgezomerde Italofiel heb je inmiddels je buikje rond gegeten met ham uit Parma, je ogen blind gestaard op de toren van Pisa en een volle portemonnee geleegd in de Trevi fontein. Wij van Vacansoleil trakteren jouw zintuigen op nieuwe prikkels.

Nieuwe triggers die niet alleen leuk, maar echt een item op je bucketlist waard zijn. Als campingexperts belichten we voor jou de vreemde eendjes in de bijt, die van dichtbij de mooiste eendjes in de vijver zijn. Pak jouw Italië-landkaart erbij om wat nieuwe onbetreden paden in te tekenen!

Meer lezen

zomerfeesten-italie

Feest mee met de Italianen zodra het weer kan en mag!

Italiaanse feestjes die je bij wilt wonen

Deze gastblog is geschreven door Il Gironale

Het is wel tijd voor een feestje nietwaar? In Italië zijn ze daar goed in. Wij vertellen je alvast waar je moet zijn, zodra het weer kan en mag van de overheid. In Italië wordt alles aangegrepen om een feestje te bouwen. De oogst, de historie, de muziek en uiteraard ook het geloof. Maak deze zomer eens nieuwe vrienden voor het leven. Dompel je onder als een echte local in een van de vele dorpsfeesten en zomerfestivals in Toscane. Een onvergetelijke ervaring!

Meer lezen