5x Doen in Toscane

De 5 beste tips voor een heerlijke vakantie in Toscane

Een heerlijke vakantie in Toscane? Ga ernaartoe en het kan niet missen! Als je echter écht optimaal wilt genieten van het geweldige Toscane, doe dan je voordeel met deze 5 tips.

1. Bezoek de witte zandstranden ‘Spiagge Bianche’

In Toscane naar een tropisch wit strand. Onmogelijk? Nee hoor! Tussen de plaatsen Rosignano en Vada vind je de ‘Spiagge Bianche’ oftewel de ‘Witte Stranden’. We moeten er wel eerlijk bij zeggen dat de verklaring voor de witte stranden wat minder tropisch klinkt. De fabriek van Rosignano Solvay maakt namelijk onder andere soda, ook zuiveringszout genoemd. Het water met restjes zuiveringszout gaat de zee in. Daardoor is het zand wit gekleurd. Je kunt overigens gewoon zorgeloos in het zand spelen en in de zee zwemmen. Geniet dus lekker van dat witte strand dat van jouw vakantie in Europa tóch een soort tropische vakantie maakt.
Camping in de buurt: Camping Montescudaio

De witte stranden 'Spiaggie Bianche' in Toscane, Italië.

2. Lunchen in Florence

Als je in Toscane bent, moet je Florence bezoeken! Deze prachtige stad heeft van alles te bieden. Maak mooie wandelingen door romantische straatjes, bezoek de imposante Dom en geniet natuurlijk van al dat heerlijke eten! Dat laatste geldt eigenlijk in heel Italië, maar in Florence krijg je er een hele bijzondere sfeer bij.

Tip: Ga lunchen op het autovrije plein Piazza San Spirito. De kinderen kunnen lekker spelen op het plein, terwijl je zelf volop kunt genieten van een uitgebreide lunch met een glaasje Chianti-wijn. Voor één van de meest indrukwekkende paleizen in Italië ga je in Florence naar Palazzo Pitti. Dit paleis is geweldig én dan vind je erachter ook nog de mooie groene Boboli tuinen! Vanuit sommige delen van de Boboli tuinen heb je fantastisch uitzicht over Florence.
Camping in de buurt: Camping Norcenni Girasole Village

Bezoek Florence in de regio Toscane tijdens je campingvakantie van Vacansoleil.

3. Bezoek het eiland Elba

Het eiland Elba, of zoals de Italianen zeggen Isola d’Elba, is erg bekend door Napoleon. Hij verbleef geheel tegen zijn zin op dit eiland. Tegen je zin naar dit eiland gaan, is nu echter absoluut niet nodig, want het is er prachtig! Wil je erheen? Ga naar het plaatsje Piombino en neem daar de boot naar Portoferraio, de hoofdstad van Elba. Eenmaal na een ontspannende boottocht op het eiland gearriveerd, kies je één van de prachtige stranden en daar plof je neer op je badlaken. Heerlijk!

Een aanrader is het strand Capo Bianco. Dit strand bij de hoofdstad Portoferraio doet je weer vermoeden dat je op een subtropisch eiland terecht bent gekomen. Overal om je heen, op dit witte strand aan een kraakheldere zee, bevinden zich mooie rotsen. Daar kun je fijn wegdromen…
Camping in de buurt: Camping Park Albatros

Bezoek het eiland Elba tijdens je campingvakantie in Toscane, Italië.

4. Fietsen in Lucca

De charmante stad Lucca is één van de weinige steden in Toscane waar gefietst wordt. Binnen de stadsmuren zijn namelijk geen auto’s toegestaan. Dus, stap op je fiets en maak er een lekker tochtje van door alle smalle Italiaanse straatjes.
Camping in de buurt: Torre Pendente

5. Paardenrace Palio in Siena

Op 2 juli en 16 augustus staat Siena in het teken van de paardenrace. Deze race gaat tussen de 17 wijken die binnen de stadsmuren van Siena liggen. De race bestaat al sinds 1650 en het gebeurt allemaal op het plein Piazza del Campo. Het is een ware strijd die vaak niet begrepen wordt door niet-Italianen. Tijdens de race zijn de campings vaak snel volgeboekt. Ook zonder de race is het historische Siena overigens erg de moeite waard voor een bezoekje. Genoeg bezienswaardigheden om op de foto te zetten!
Camping in de buurt: Siena Colleverde

Bezoek de paardenrace in Siena op het plein Piazza el Campo tijdens je campingvakantie in Toscane, Italië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.