Ga actief de vakantie door op onze fietsbestemmingen!

De 10 beste fietsbestemmingen van Europa

De leukste fietsbestemmingen voor het hele gezin

Nederlanders zijn fietsliefhebbers. We nemen onze tweewielers maar al te graag mee op vakantie. Of je nu een oude omafiets hebt, een e-bike of een snelle racefiets met de laatste snufjes … in Europa kun je fantastisch fietsen. Dit zijn onze 10 favoriete fietsbestemmingen.

1. Klimmen in de Alpen (Frankrijk)

Dé ultieme uitdaging voor fanatieke wielrenners. Zet je tanden in beruchte kuitenbijters zoals de Alpe d’Huez, La Marmotte en Le Galibier, bekend van de Tour de France. Waar je ook fietst in de Alpen, er zijn uitdagingen genoeg. En verlaat je de verharde wegen? Dan betreed je het domein van de mountainbikers. In de Alpen wemelt het van de mountainbikeroutes. Alleen nog even een leuke fietscamping in de Alpen zoeken!

De Alpe d'Huez is een van de mooiste fietsbestemmingen in Europa.

2. Kasteelroutes in de Loire (Frankrijk)

Ben je een recreatieve fietser? Dan is de Loire jouw fietsparadijs. Bijna 400 kilometer aan goed bewegwijzerde fietsroutes liggen op je te wachten. Je pendelt langs de rivier de Loire, je doorkruist dichte bossen en je passeert prachtige kastelen. Sprookjesachtig! Op deze campings in de Loire maak je een prima start.

De Loire is een van de mooiste fietsbestemmingen in Europa.

3. Rondje Gardameer (Italië)

In het gebied rondom het Gardameer is het heerlijk toeven op de fiets. Zin in een rustig fietstripje? Spin op je gemakje over de fietslanen langs de oevers of de houten boardwalks bij het meer. Of kies voor de vlakke route langs de Mincio, richting het charmante Borghetto. Mag het wat sportiever? Leef je uit op de vele steile klimmetjes verder het binnenland in. En wil je mountainbiken? Dan is de bekende berg Monte Baldo een must. Tocht volbracht? Dan geniet je heerlijk na op je camping met uitzicht op het Gardameer.

Het Gardameer is een van de mooiste fietsbestemmingen in Europa.

4. Pieken in de Pyreneeën (Frankrijk)

Nog zo’n bergstreek die iedereen kent uit de Tour de France. Opgepast: voor de Tourmalet, Aubisque en Hautacam moet je enige koerservaring hebben. De Pyreneeën trekken wielrenners uit alle windstreken, op zoek naar pittige cols eindeloze afdalingen. Het uitzicht krijg je er als beloning bij.
Vertrek vanaf een van deze campings in de Pyreneeën.

De Pyreneeën is een van de mooiste fietsbestemmingen in Europa.

5. Volop afwisseling in de Achterhoek (Nederland)

In Nederland kun je bijna overal prima fietsen, maar de Achterhoek steelt absoluut je hart. Het landschap is zó afwisselend … je wordt voortdurend verrast. Een fraaie houtwal, een romantisch vergezicht, een karakteristieke boerderij. En ineens sla je bij het weiland een dromerig bospad in. Vanuit camping De Twee Bruggen fiets je direct op het knooppuntennetwerk. Geniet van zalige tochten!

De Achterhoek is een van de mooiste fietsbestemmingen in Europa.

6. Met de kinderen naar Jutland (Denemarken)

Jutland is ideaal voor de recreatieve fietser. De bewegwijzerde routes, rustige wegen en mooie fietspaden maken dit een ideale fietsbestemming voor het hele gezin. Geniet van tochtjes langs de kust, door de bossen en door heidevelden. In het westen vind je veel duingebieden, de oostkust is ruiger met fjorden en bossen.

Jutland is een van de mooiste fietsbestemmingen in Europa.

7. Mountainbiken in Mullerthal (Luxemburg)

Het Mullerthal in Luxemburg wordt liefkozend Klein Zwitserland genoemd. Oké, de bergen zijn er niet zo hoog, maar het landschap is er wel zo mooi. Voor mountainbikers bestaat er geen betere bestemming: je treft er uitdagende routes voor elk niveau. Over de velden, door de bossen, langs watervalletjes en mysterieuze rotsformaties. Je ideale startpunt? Camping Iris Parc Birkelt bij de kasteelruïne van Larochette.

Mullerthal is een van de mooiste fietsbestemmingen in Europa.

8. Zon, zee en zien in de Charente-Maritime (Frankrijk)

Een prachtig fietsdepartement met goed onderhouden fietspaden. Deze lopen langs stranden en dorpjes, maar ook door natuurreservaten. Charente-Maritime staat bekend om haar oesters, dus fiets zeker eens langs de uitgestrekte bassins waar ze gekweekt worden. Ontdek hier de beste campings voor je fietsvakantie in de Charente-Maritime.

De Charente-Maritime is een van de mooiste fietsbestemmingen in Europa.

9. Avontuur in de Ardennen (België)

Ben je een mountainbiker of wielrenner die trek heeft in een stevige uitdaging? Maar blijf je liever wat dichter bij huis? Welkom in de Ardennen. De venijnige beklimmingen (La Redoute, de Mur van Huy en de Stockeu) uit de Waalse klassiekers staan waarschijnlijk al op je verlanglijstje. Ook ideaal om met je fietsclub een weekend heen te gaan. Geniet na je tocht van een schuimend streekbiertje op je camping in de Ardennen.

De Ardennen is een van de mooiste fietsbestemmingen in Europa.

10. Mountainbikeparadijs in Istrië (Kroatië)

Wellicht wat minder bekend als fietsbestemming, maar voor mountainbikers een must. In Istrië vind je niet minder dan 2600 kilometer aan mountainbikeroutes. Genoeg keuze voor lange tochten met volop variatie, voor beginners en gevorderden. Er zijn routes op verschillende niveaus. Onderweg geniet je van de prachtige natuur en het heerlijke klimaat. En na je fietsavontuur kom je helemaal tot rust op je camping in Istrië of Dalmatië.

Istrië is een van de mooiste fietsbestemmingen in Europa.

Nog niet de fietstocht gevonden die je zoekt? Lees verder op onze themapagina fietsen voor nog meer inspiratie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *