Op zoek naar campings geschikt voor jonge gezinnen? Wij hebben ze alvast voor je op een rijtje gezet!

5 campings voor jonge gezinnen

Handige tips voor op de camping

Net moeder of vader geworden? De keuze voor een vakantie wordt dan wel iets anders… De beste oplossing? Vakantie vieren op camping! Dat vindt collega Anke in ieder geval. Lees hier haar beste tips.

Als je eerste kindje net is geboren, dan is de tijd van verre reizen, knusse hotels en romantische restaurantjes wel even voorbij. Je kunt met een baby natuurlijk wel een lange vliegreis maken, maar eerlijk is eerlijk: ik moest er niet aan denken. Of ik dat erg vind? Nee, tuurlijk niet! Door mijn werk bij Vacansoleil weet ik allang dat er veel leuke campings zijn in heel Europa. Zo biedt Vacansoleil voldoende campings aan die een vakantie met baby een stuk gemakkelijker maakt. Boek bijvoorbeeld een babypakket bij je accommodatie, dan hoef je niet te sjouwen met een bedje, badje en kinderstoel. Ideaal toch! Hieronder een overzicht van 5 campings voor dé ideale vakantie voor hele gezin. Een babypakket is uiteraard bij alle onderstaande campings bij te boeken.

Camping Iris Parc Le Grand Dague, Dordogne (Frankrijk)

Deze gezellige familiecamping is zeer geschikt voor jonge campinggasten. Het lagune bad heeft een zachte bodem, wat ideaal is voor peuters die nog wat onstabiel lopen. Alle faciliteiten zijn het hele seizoen geopend, dus ook al ga je niet in de schoolvakanties, er is altijd voldoende leven op de camping. Camping Iris Parc Le Grand Dague biedt zelfs een apart animatieprogramma aan voor kinderen van 2 tot 4 jaar: Camping Kids Mini.

Camping Iris Parc Le Grand Dague in de Dordogne, Frankrijk, biedt animatie voor de allerkleinsten.

Camping De Twee Bruggen, Gelderland (Nederland)

Wil je niet zo ver rijden met de kleine? Op camping De Twee Bruggen in Winterswijk kun je ook genieten van een heerlijke vakantie. Er is een leuke speeltuin en een hertentuin. De camping ligt aan de Slingeplas waar je kunt zwemmen. Werkt het Hollandse weer niet helemaal mee, dan kun je ook genieten van een binnenbad met verwarmd kinderbad! Bijkomend voordeel: in Winterswijk vind je de lekkerste ijssalon van de Achterhoek!

Camping De Twee Bruggen in Winterswijk, Gelderland, is ideaal voor jonge gezinnen.

Camping Le Fayolan, Jura (Frankrijk)

Deze luxe camping ligt aan de rand van het meer van Clairvaux. Ideaal voor kinderen zijn de drie kikkerbadjes voor de allerkleinsten. In de badjes zijn er speeltoestellen en het ondiepe water is verwarmd. Op de camping is ook een gezellig evenementenplein waar altijd wel wat te doen is. Geen probleem dus dat je wat meer aan de camping gebonden bent!

Vacansoleil biedt leuke campings voor jonge gezinnen waaronder camping Fayolan in de Jura, Frankrijk.

Camping Altominicio Family Park, Gardameer (Italië)

Kinderen zijn de baas op deze camping! Bij het zwempark is er een gedeelte speciaal ingericht voor de allerkleinsten. Met een peuterbadje en een speeltuintje met zachte materialen. En voor de ouders zijn er genoeg ligstoelen! De gehele camping is autovrij wat het erg veilig maakt. En wil je zelf een keertje rustig eten in het restaurant? Dan is er zelfs een babysit-service!

Op camping Altomincio Family Park aan het Gardameer zijn kinderen de baas. Ideale camping voor jonge gezinnen.

Camping Iris Parc Le Château de Galaure, Drôme (Frankrijk)

Deze levendige en zeer groene familiecamping, met lagune en zandstrand, is een droom voor kinderen! Neem het emmertje en schepje dus maar mee! Daarnaast is er ook nog een apart, verwarmd kleuterbad. Ook ideaal is de indoor-speeltuin die bestaat uit zachte materialen. Op de camping zijn er verschillende animatieprogramma’s voor alle leeftijden, óók voor kinderen tussen 2 en 4 jaar!

Ideaal voor jonge gezinnen: Camping Iris Parc Le Château de Galaure in de Drôme, Frankrijk.

 

Benieuwd hoe wij onze eerste vakantie met eigenwijze dreumes overleeft hebben? Lees dan het blog over onze vakantie in Toscane.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *