Bourgondisch genieten op Corsica

Collega Kim ging op vakantie naar het eiland Corsica. Zij genoot volop van het lekkere eten en drinken. Lees hier de beste tips.

Tijdens onze vakantie op Corsica hebben we genoten van alle voorzieningen op camping Perla di Mare en de prachtige omgeving. Maar minstens zo belangrijk tijdens de vakantie is lekker eten en drinken! Wijn maakt een wezenlijk deel uit van de identiteit van dit eiland. Hier wordt mijn innerlijke Bourgondiër spontaan vrolijk van! Laat een goed glaasje wijn drinken nu net één van mijn favoriete hobby’s zijn. We bezochten regelmatige één van de nabijgelegen wijnboeren. Het lokale drankje Cap Corse kan je vergelijken met het drankje Port, maar dan net iets lekkerder. In de lokale supermarkten wordt deze drank verkocht in de vorm van het hoofd van Napoleon, die hier geboren werd. Het perfecte souvenir dus om mee naar huis te nemen (en hier zullen mensen echt blij mee zijn).

Bourgondisch genieten op Corsica op Camping Perla di Mare

“Lekker genieten van de Corsicaanse vleeswaren!”

De bijzondere en eenvoudige keuken van Corsica

Daarnaast heeft de keuken van Corsica haar eigen identiteit met Franse en Italiaanse invloeden. De keuken is eenvoudig, maar wordt bijzonder op waarde geschat. Ze kent geen enkele gekunsteldheid. De recepten gaan over van generatie op generatie. Er wordt gebruik gemaakt van authentieke producten uit de regio. De traditionele gerechten smaken hemels. Een van de specialiteiten van Corsica zijn de vleeswaren, ofwel charcuterie. Namen die je op veel menukaarten tegenkomt zijn figatellu di Corsica (varkensworst), coppa (karbonade van gedroogd varken), lonzu (gepeperde en gezouten varkensfilet) en prisuttu (gepeperde en gezouten ham, geserveerd met vijgen). Wij genoten regelmatig van een bordje vleeswaren als voorgerecht, lekker met een wijntje erbij!

“Bestel een fiadone, een echt Corsicaans dessert!”

Genieten van het Corsicaanse gerecht fiadoneEen ander product wat je veel tegenkomt op Corsica zijn kastanjes. Deze worden verwerkt in bijvoorbeeld een soep of stoofpot. Ook wordt kastanjemeel veel gebruikt voor o.a. donuts, gebak of polenta. Wil je een echt Corsicaans dessert? Bestel dan een ‘fiadone’. Dit is een taart, gemaakt met brocciu (een Corsicaanse kaas van schapen- of geitenmelk) en citroen. Dit dessert lijkt erg op cheesecake en het smaakt heerlijk!

 

Genieten van het lekkere eten en drinken kun je in ieder geval volop op Corsica. In Ghisonaccia zijn er voldoende restaurants om kennis te maken met de Corsicaanse keuken. Mijn advies: kies juist hetgeen op de menukaart wat je nog niet kent en laat je verrassen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *