De kwartsstranden van Sardinië

Sardinië, Italiaans eiland/paradijs/kampeerwalhalla in de Middellandse Zee. Het was de bestemming van Felice, globetrotter van het bekende Italië-blog Ciaotutti.nl. Op uitnodiging van Vacansoleil verkende ze het eiland. Uitvalsbasis: camping Bella Sardinia. Hoogtepunten: het kleurrijke dorpje Bosa (o die markt!), de prachtige stagni (meertjes waar je flamingo’s kunt spotten) én de hagelwitte kwartsstranden (je weet niet wat je ziet). Gaan jullie met haar mee op ontdekkingsreis op Sardinië?

“De stranden hebben bijzonder eigenaardig zand, in één woord prachtig!”

Strand bij camping Bella Italia

Het strand bij camping Bella Sardinia (aan de westkust van Sardinië) is langgerekt, de parasols en de strandbedjes staan klaar voor de campinggasten. Ideaal! Toch is er een reden om even de auto te nemen naar het prachtige schiereiland Sinis: de kwartsstranden! Deze stranden hebben bijzonder eigenaardig zand dat is opgebouwd uit kleine, ronde korrels kwarts met kleuren variërend van roze tot licht-groen naar zuiver wit. In één woord prachtig.

 

blog 3 Vacansoleil-strand-foto-1-blog

 

“Bij het meer  staan meer dan vijftig flamingo’s te genieten van de warmte.”

Ook de rit er naar toe is verre van saai. Naast de prachtige vergezichten over de goudgele graanvelden, de bergen en de zee stuit ik op een kudde geiten die de weg verspert en flamingo’s die voor me uit vliegen naar het Stagno di Sale é Porcus. Bij dit meer, dat grenst aan de weg naar het strand, staan meer dan vijftig flamingo’s te genieten van de warmte. Ze zijn vanuit Afrika tijdelijk op bezoek op Sardinië. Een stukje lopen door het ondiepe heldere water zorgt voor wat verkoeling en een mooie foto van deze exotische dieren.

De bijzonder kwartsstranden

Binnen twintig minuten bereik je via twee verschillende zijwegen de kwartsstranden Mari Ermi en Is Arutas. De witte stranden steken mooi af tegen de azuurblauwe zee. Een handje kwartszand in je tas stoppen kan leiden tot een boete van wel duizend euro, maar genieten op dit witte strand is gratis (op de parkeerkosten na).

blog 3 Vacansoleil-strand-foto-2-blog

De Italianen komen er zelf ook graag. Families genieten op hun klapstoeltjes onder gekleurde parasols. De lunch is voor hen een belangrijk moment van de dag en de strandtenten doen dan ook goede zaken. Dus neem zonnebril, zonnebrandcrème en een goed boek mee en laat je dagje aan een van de prachtige Sardijnse kwartsstranden maar beginnen!

blog 3 Vacansoleil-strand-foto-3-blog

Voor ieder wat wils

Voor families met kinderen zijn deze stranden zeker aan te raden, al is het voor de allerkleinsten wellicht een idee om een van de stranden op vijf minuten afstand van Camping Bella Sardinia op te zoeken. De stranden Di Sa campanna en Di ’s Archittu lopen namelijk minder sterk af de zee in en vaak wordt de ietwat ruige zee hier gebroken door een grote rots.
Heb jij al eens een kwartsstrand bezocht?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *