Gastronomische verrassingen in Toscane

Favoriet van collega Marcel is camping Norcenni Girasole Club. Waarom dit een favoriet is lees je hier.

Hoe kan het ook anders, gezien mijn functie, dat reizen één van mijn hobby’s is. Gelukkig heeft de rest van het gezin dat ook. Naast onze zomervakantie proberen we dan ook vaak om in de meivakantie naar de zon te trekken. Vorig jaar gingen we weer eens naar onze favoriete camping Norcenni Girasole Club in hartje Toscane!

Camping Norcenni Girasole Club is een grote camping, maar door zijn speelse opzet en ligging tegen een heuvel niet massaal. Met zeer veel faciliteiten, zoals diverse zwembaden (waarvan één overdekt mocht het weer toch tegenzitten), restaurants, winkeltjes, een supermarktje, vinotheek, diverse sportfaciliteiten en natuurlijk de heerlijke ijssalon.

Twee keer per jaar een hele afstand rijden vinden wij iets te veel van het goede en daarom boeken we altijd tijdig vluchten bij lowcost airlines. Voor deze vakantie vlogen we van Eindhoven naar Pisa en namen vandaar een huurauto. Zo kom je lekker uitgerust aan op de camping.

Toscane verveelt nooit!

In de loop der jaren hebben we natuurlijk eerst alle toeristische highlights bezocht, zoals Florence, Siena, San Gimignano en Greve in Chianti (en meteen de bekende Chianti wijnroute gevolgd). Florence kun je het makkelijkst met de trein bereiken. Vanuit Figline Valdarno ben je dan in 3 kwartier in het hartje van de stad! Toscane verveelt nooit! Kleine, wat minder bekende maar hele romantische plaatsjes zijn er ook volop! Zoals het hooggelegen plaatsje Montepulciano met een schitterend uitzicht over de vlakte eronder en het Meer van Trasimeno in de verte. Een combinatiebezoek aan de studentenstad Perugia en het bekende Assisi is zeer aan te raden.

Een meer dan authentieke Italiaanse ervaring!

romantisch-eten-in-toscane

Typisch Italiaans eten en drinken

Typisch Italiaans is natuurlijk ook het heerlijk eten en drinken. We hebben verschillende gastronomische verrassingen meegemaakt, letterlijk en figuurlijk een heerlijke ervaring! Zo is een bezoek aan Fattoria la Vialle in Castiglion Fibocchi, een biologisch landbouw- en familiebedrijf is absoluut een aanrader. Naast rondleidingen kun je hier heerlijk lunchen onder de bomen met een plankje kaas, vlees, olijven en een glaasje wijn. In hun winkeltje kun je hun eigen producten kopen. Denk daarbij aan wijn, olijfolie, pasta’s, koekjes enz.

 “We wachtten geduldig op de menukaart.. Die kwam niet, want hier was het: eten wat de pot schaft

lekker-eten-toscane

Restaurant Perlamora in Figline Valdarno is gelegen op een heuvel boven zowél de plaats als de camping en is slechts 10 minuten rijden. De weg er naartoe gaat over een onverhard, maar goed te rijden pad. Het uitzicht dat je daarvoor terug krijgt is meer dan de moeite waard! Onvoorbereid gingen wij met vrienden aan tafel en we wachtten geduldig op de menukaart. Op tafel stond al een fles wijn open en ongevraagd werden voorgerechtjes en brood neergezet en de wijn uitgeschonken. Nog steeds in de veronderstelling dat we hierna de menukaart zouden krijgen begonnen we aan de maaltijd. De tafel werd afgeruimd en even later kwam het hoofdgerecht. We begrepen inmiddels dat het hier “eten wat de pot schaft” was, maar wat een voortreffelijk diner! Er volgde nog een flesje wijn, het dessert en koffie/thee.

Een Italiaanse ervaring rijker

Na heerlijk getafeld te hebben vroegen we, Hollanders als we zijn, ons af hoe hoog de rekening wel niet zou zijn… en daar kwam de verrassing: voor ongeveer 25 euro per persoon hadden we 3 gangen + wijn/koffie gehad. Een méér dan perfecte prijs-/kwaliteitsverhouding, maar vooral ook een echte Italiaanse ervaring rijker.

 

We kijken nu al weer uit naar ons volgende bezoek aan deze camping én streek, Saluti a tutti!

 

 

2 gedachten over “Gastronomische verrassingen in Toscane”

  1. Ben 2 jaar terug lang de Toscaanse kust gereisd voor een wijnreis om vervolgens te eindigen in Doneracio. Dit is echt een pracht streek en ik heb er flink van genoten! 2016 Moet het jaar worden dat ik het eens in de Prosecco streek ga proberen. Italië heeft mijn hart gestolen!

  2. Ik heb zojuist afgelopen week ook zo’n reis gepland langs de Toscaanse kust, ik ben echt benieuwd welk gevoel (en wijn) mij zal brengen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *