Genieten met een dreumes op Camping Warsberg in Saarburg

Vacansoleil-blogger Johanna verbleef met haar man en dochter van 1 jaar op camping Warsberg. Lees hier hoe dit bevallen is!

Voor ouders met jonge kinderen is het erg prettig om in het voor- of naseizoen, buiten de schoolvakanties, nog even lekker op vakantie te kunnen gaan. Wij hadden het geluk om begin september nog een weekje te mogen vertoeven op Camping Warsberg in Saarburg, Duitsland. En het was ook nog eens fantastisch mooi zomers weer!

Camping Warsberg: lekker dichtbij, ideaal voor een (mid)weekje of weekend!

De camping ligt op slechts 375 kilometer rijden van Utrecht, dus we waren na een korte autorit al vroeg in de middag aangekomen en gesetteld op de camping. Inmiddels hebben we redelijk veel ervaring met kamperen in een stacaravan van Vacansoleil, dus we wisten van tevoren al een beetje wat we konden verwachten. De camping zelf en de omgeving van Saarburg kenden we nog niet, dus er viel nog genoeg te ontdekken!
Camping Warsberg is een camping waar je je direct thuis voelt. Om op de camping te komen moet je eerst slingerend door dertien haarspeldbochten de berg op. Een bijzonder leuk ritje en meteen een uitgelezen kans om een blik te werpen op het prachtige uitzicht over Saarburg!

“Wow, wat een uitzicht!”

Vacansoleil-blogger Johanna genoot met haar dreumes van de prachtige omgeving van Saarburg. Lees hierover meer op ons blog!

Super fijne Vacansoleil service op de camping

Op de camping werden we vriendelijk ontvangen door Henny van Vacansoleil. De Vacansoleil-receptie is een verrassende plek op de camping. Deze receptie is alles wat je van een receptie mag verwachten, en zelfs nog veel meer! Er is bijvoorbeeld een ruilkast, waar je overbodige spullen in kunt zetten en spullen uit mag halen die je zelf nodig hebt. Super handig, want wij waren bijvoorbeeld vergeten afwasmiddel mee te nemen. Ook is er een grote verzameling boeken die je mag lenen, tijdschriften die je mee mag nemen naar je stacaravan, en is het er zelfs mogelijk om barbecues en kinderzwembadjes te lenen. Als dat geen service is, dan weten we het ook niet meer!

Vacansoleil-blogger Johanna genoot met haar dreumes van haar vakantie op camping Warsberg. Lees hierover meer op ons blog!

Vrolijk rondkruipen op de veranda

Tijdens deze vakantie verbleven we in een Waikiki stacaravan. Deze stacaravan heeft alles wat je nodig hebt tijdens een verblijf op de camping en is bovendien ook nog eens hartstikke ruim voor twee volwassenen en een dreumes. Vanaf het moment dat we de veranda betraden voelde onze dochter Bente zich meteen weer thuis; het deed haar waarschijnlijk denken aan de stacaravan die we een paar weken eerder hadden in Kroatië. Vrolijk kroop ze rond op de veranda.
Aangezien onze stacaravan aan een looppad lag had Bente het erg druk met van alles te bekijken. Dat gold ook voor de mensen die langskwamen, die werden allemaal vrolijk begroet door onze kleine meid.

Wandelingen vanaf de camping óf met de stoeltjeslift naar Saarburg

Op en rondom de camping is er van alles te doen, zowel voor jong als oud. Favoriet bij ons was de stoeltjeslift, gelegen bij de zomerrodelbaan, die je in mum van tijd naar het centrum van Saarburg brengt. En ook superhandig: de kinderwagen mag gratis mee!

Op de camping is een mooi zwembad, die voor ons verrassend rustig was in het naseizoen. We hoefden het zwembad slechts te delen met nog drie andere jonge stellen en hun kinderen. Voor onze boodschappen konden we terecht in de campingwinkel, waar ook een uitgebreid assortiment wijnen uit de streek verkrijgbaar was. Heerlijk, voor de avonden waarop we nog even op de veranda voor onze stacaravan zaten. De camping leende zich ook prima als uitvalsbasis voor fijne wandelingen in de omgeving. Wij maakten wandelingen door de bossen rondom de camping, maar ook wandelingen langs de wijngaarden (en zelfs een bezoek aan echt Duits wijnfeest!). Daarnaast vermaakten we ons in het restaurant, op het terras, bij de animatie en in de speeltuin; er was iedere dag wel wat anders te doen!

Vacansoleil-blogger genoot met haar dreumes van een vakantie bij Saarburg. Lees hierover alles op ons blog!

We vierden een week lang een heerlijke vakantie die veel te snel voorbij ging. Als het aan ons ligt komen we hier zeker nog eens terug, want we zijn nog lang niet uitgekeken op de camping én omgeving!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.