Kamperen op loopafstand van het strand

Het beste van twee werelden: kamperen aan het strand!

Iedereen heeft zijn/haar eigen invulling van een droomvakantie. De een gaat het liefst voor een culturele trip, gevuld met musea en oude kerken, een ander geniet weer het meest van een actieve vakantie vol hikes en halsbrekende toeren aan een bergwand. En dan zijn er nog de zonaanbidders die hun vakantiedagen prima op het strand kunnen slijten. Ik ben daar een van. Uiteraard wel afgewisseld met tripjes naar leuke steden en dorpjes. Lekker eten en winkelen hoort er ook bij natuurlijk.

Vaak genoeg denkt men bij een strandvakantie snel aan een verblijf in een hotelresort. Ik wel tenminste. Maar een vakantie op de camping is juist zo leuk! Lekker je eigen tent of caravan, kunnen koken wat je lekker vindt, ’s Ochtends verse broodjes en een krantje halen. En de vrijheid om je af en toe terug te trekken op je eigen plekje. Ja, ik kan talloze voorbeelden bedenken.

Kamperen bij het strand

Het beste van twee werelden

Stel je zo’n vakantiedag eens voor: opstaan wanneer jij daar zin hebt, op je gemakje ontbijten, zwembroek, badpak of bikini aan, handdoek en boek mee en dan lopend naar het strand. Geen gesjouw met volgepropte tassen (waarbij je toch altijd iets vergeet!). Toch die zonnebrand niet bij je? Je sjokt gewoon terug naar je tent of caravan. Geen stress. Je hebt alle tijd en hoeft nergens rekening mee te houden.

“En dan aan het einde van de dag, helemaal rozig van de zon, lekker barbecueën.”

Nog een voordeel van kamperen aan het strand zijn alle voorzieningen die je cadeau krijgt bij een camping. Een badlaken op het strand kan prima afgewisseld worden met een ligbedje aan de rand van het zwembad. Kinderen hebben op de camping vaak snel aansluiting met leeftijdsgenootjes en kunnen zichzelf prima vermaken in de speeltuinen en met de leuke animatieprogramma’s. En heb je even helemaal geen zin om zelf te koken, dan is er altijd wel een restaurant op de camping waar je aan kunt schuiven of een smakelijke snelle maaltijd af kunt halen. Dat is toch genieten? Je hebt het beste van twee werelden.

Combinatie cultuur en strand

Keuze uit alle stranden van Europa

En dan heb je natuurlijk nog hartstikke veel stranden om uit te kiezen. Italië, Frankrijk, Spanje, Kroatië, Slovenië, Portugal en zelfs Denemarken! De één met een kristalheldere zee, de ander met goudgele brede zandstranden of een strand zo parelwit dat je je in een Caribisch gebied waant. Vaak ook stranden die langzaam aflopen in de zee, zodat ook de allerkleinsten in de branding kunnen spelen met emmertjes en schepjes. Of zandkoekjes bakken natuurlijk.

Kamperen bij het strand, kinderen spelen op het strand

Dit schrijvende besef ik dat een strandvakantie eigenlijk heel geschikt is voor íedereen, waar je ook van houdt. Natuurlijk zijn strand en cultuur prima te combineren. Denk bijvoorbeeld aan de invasiestranden in Normandië of het strand aan de Deense Oostzeekust, dichtbij Kopenhagen. Actievelingen kunnen los met allerlei soorten watersporten of fietstochten maken langs de standen van de Franse Vendée en tieners die een avondje op stap willen zullen een vakantie aan een van de Spaanse Costa’s wel weten te waarderen.

“Hè, ik zit nu al helemaal in de vakantiesferen.”

Jammer dat de echte winter nog moet beginnen, maar met een beetje vakantie-voorpret is niets mis toch? Ben jij nu ook aangestoken door het vakantievirus en zie jij jezelf al liggen op zo’n Europees strand? Hier vind je een handig overzicht van alle Vacansoleil-campings die direct aan de zee liggen.

 

Facebooktwitterpinterestmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.