Ik ga op vakantie en neem (niet) mee…

Collega Peter ging samen met zijn en twee zoons op vakantie naar de Drôme. Met name de reis er naartoe was een uitdaging. Gelukkig maakte de vakantie zelf alles weer goed. Lees hier zijn ervaring!

Nou daar begonnen we dan! Aan onze zoektocht naar een kampeervakantie met onze kinderen van 3 en 5 jaar. Ik kon me de geweldige kampeervakanties in Frankrijk uit mijn jeugd nog goed herinneren, dus de keuze voor La Douce France was snel gemaakt. Nu alleen nog kiezen wáár. Het zuiden vond ik te ver rijden met jonge kinderen en de Atlantische Oceaan te onvoorspelbaar wat betreft het weer. Uiteindelijk kwamen we zo ongeveer in het midden van Frankrijk uit, bij Camping Iris Parc Le Château de Galaure in de Drôme. Gelegen bij een riviertje, met uitgebreid zwembad, indoor speeltuin (voor elk weertype wat) en genoeg te doen in de omgeving.

“Plan ‘kussenjacht’ werd rap ingeruild voor plan ‘snel-maar-door’.”

Oeps, vergeten!

Nadat de keuze eenmaal gemaakt was, startten we op tijd met de voorbereiding. We gingen immers voor het eerst zo ver op vakantie met het gezin. En toen was de vakantie daar! Eenmaal goed en wel onderweg ­- natuurlijk wat later dan gepland ­- kwamen we erachter dat we de kussens vergeten waren! We besloten ter plekke op jacht te gaan naar de meest dichtstbijzijnde woonwinkel (leve de smartphone met Google). Dat werd nog een lastige jacht, want we gingen van de ene afgesloten afrit naar de andere. We bleven doorrijden en zoeken tot we een uur of anderhalf voorbij Metz eindelijk weer de snelweg op konden. Plan ‘kussenjacht‘ werd rap ingeruild voor plan ‘snel-maar-door’.

Op weg naar Frankrijk

Optimistisch onderweg

Inmiddels waren we op het punt beland dat de kinderen al minstens 37 keer gevraagd hadden of we er bijna waren. Let wel: dat begon al vóór de Belgische grens. En alle 34 films die we, goed voorbereide ouders als we zijn, hadden meegenomen werden bestempeld als “stom”. We zijn zeker 7 keer gestopt voor plasjes, tussendoortjes en speeltuinen. We hadden berekend dat het zo’n 9 uur rijden zou zijn. Hier hadden we nog een uur bij opgeteld voor noodzakelijke stops. Véél te weinig met kinderen, weet ik nu. Tel er dus maar gerust 2 à 3 uur bij op. Volgens onze berekening zouden we er dus binnen 10 uur zijn. Helaas, iets té optimistisch dus.

“Nog bedankt, boze Franse boeren.”

Bungalowtent op Vacansoleil camping Le Chateau de GalaureWe waren al 12 uur en weer een ‘we zijn er echt bijna jongens!‘ verder toen we weer op een gesloten snelweg terecht kwamen en vervolgens compleet stilstonden. Nog bedankt, boze Franse boeren. Samen met de medestilstaanders hebben we in de schaduw van een vrachtwagen gewacht totdat de snelweg weer vrij was. Uiteindelijk, na een reis van 14 uur, kwamen we kussenloos op de camping aan. Wat was het heerlijk dat de bungalowtent al helemaal klaarstond! Hongerig liepen we direct naar de snackbar op de camping waar we Hollandse frietjes en kroketjes aten.

Snel tevreden

Achteraf weet ik niet of de lange heenreis de reden was, maar we zijn niet op zoek gegaan naar grotten, het pirateneiland, Palais Ideal of de chocoladestad (geloof me, dat wílde ik wel!). We hebben het niet verder gebracht dan de Super U in Saint-Donat-sur-L’Herbasse (Waar ze kussens én chocolade verkopen :P) en een piepklein marktje in Saint-Uze. De dagen waren snel gevuld met verse broodjes halen in de ochtend, zwemmen, spelen in de indoor speeltuin, eten en nogmaals zwemmen.

“Heel relaxt, die Tai-Chi les!”

De grote glijbaan was geweldig voor de kinderen. Omdat ze in een soort opvangbak terecht kwamen konden ze helemaal zelf en alleen glijden. De lagune was vooral aan het einde van de dag een heerlijke plek. Ik heb een paar keer meegedaan aan sportactiviteiten en de kinderen hebben gekeken naar wat shows. De animatie was echt heel erg goed en vriendelijk. Al het personeel trouwens! We hebben ook een aantal keer in het restaurant gegeten. Het is ideaal dat wanneer de kinderen “klaar” zijn, ze zo door kunnen naar de indoor speeltuin.

Riviertje bij camping Le Chateau de GalaureEen geweldig leuke vakantie

Het riviertje bij de camping was heel relaxt en ook de Tai-Chi les die ik daar volgde was erg fijn! Ook de kinderen vonden het riviertje te gek. Op de warmste dagen was het hier heerlijk spelen en stenen zoeken. De conclusie is dat we hier samen een geweldig leuke vakantie hebben gehad!

Ik denk dat we het volgend jaar toch iets dichter bij huis zoeken. In ieder geval tot de kinderen wat ouder zijn en de Franse boeren weer tevreden.

 

 

One thought to “Ik ga op vakantie en neem (niet) mee…”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *