Vacansoleil zet de 10 leukste pretparken in Europa voor je op een rijtje.

Ingelijst: Top tien pretparken in Europa

10x Pretparkpret voor iedereen

Ga over de kop in de achtbaan, beleef spectaculaire liveshows en zoek verkoeling in de wildwaterbaan. In Europa zijn tal van pretparken. De allerleukste hebben wij voor je op een rijtje gezet!

1 Disneyland® Paris, Frankrijk

Disneyland Paris is een van de leukste pretparken in Europa.

De betoverende wereld van Walt Disney vind je in Disneyland Parijs. Voor de sprookjes ga je naar het Disneyland Park. Wil je de Disneyfilm tot leven zien komen? Dan ga je naar het Walt Disney® Studio Park. Dit sprookjesachtige park is echt voor alle leeftijden een succes. Prinsessen laten zich betoveren bij het kasteel van Doornroosje en stoere durfals laten zich de ruimte in lanceren met bij de Hyperspace Mountain. De ouders? Die voelen zich ook weer even kind!

2 Gardaland, Italië

Gardaland is een van de leukste pretparken in Europa.

Het grootste pretpark van Italië kun je niet overslaan tijdens je vakantie aan het Gardameer. Het staat met name bekend om zijn spectaculaire achtbanen. De nieuwste aanwinst is een achtbaan met Virtual Reality. Voor de jonge kinderen is er ‘Fantasy Kingdom’ waar ze volop kunnen spelen. Geschikt voor alle leeftijden dus!

3 Europa-Park, Duitsland

Europa-Park is een van de leukste pretparken in Europa.

In één dagje Europa-Park heb je 15 landen bezocht! Het thema van dit park is duidelijk: Europa. In dit grootste pretpark van Duitsland kun je in meer dan 100 attracties voor alle leeftijden gaan. Moe van alle attracties? Bekijk een show om even te komen… En schiet daarna in 2,5 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur in de Blue Fire Megacoaster.

4 Efteling, Nederland

De Efteling is een van de leukste pretparken in Europa.

Wie is er niet groot meegeworden? Het betoverende Sprookjesbos, het vrolijke Carnaval Festival en de draaiende kopjes bij Monsieur Cannibale. De Efteling is een pretpark waar elke Nederlander trots op is. Toch is er is meer dan nostalgie. Ga bijvoorbeeld in De Vliegende Hollander, De Baron en de nieuwste aanwinst Symbolica!

5 Futuroscope, Frankrijk

Futuroscope is een van de leukste pretparken in Europa.

Hoe ziet de wereld eruit in 2050? Kom erachter in Futuroscope in de Loire! Vlieg door de tijd en ontdek allerlei hightech 4D-werelden én magische shows. De nieuwste attractie is ‘The Extraordinary Journey’ waar je als vogel een vlucht maakt rondom de wereld. Een uniek park.

6 Legoland, Denemarken

Legoland is een van de leukste pretparken in Europa.

Lego- of Duplofan in huis? Dan moet een bezoekje aan Legoland op je verlanglijst staan. In dit pretpark vind je verschillende werelden, zoals het Mini Land en Knights’ Kingdom. De allerkleinsten gaan naar Duplo Land waar ze treinmachinist of piloot worden. De avonturiers betreden Adventure Land en de thrillseekers wagen zich aan Polar Land. Kortom: voor ieder wat wils!

7 Mirabilandia, Italië

Mirabilandia is een van de leukste pretparken in Europa.

Dicht bij Ravenna aan de Adriatische Kust ligt Mirabilandia, het op een na grootste pretpak van Italië, dat uit twee parken bestaat. Namelijk het attractiepark én het waterpark. In het attractiepark overzie je alles vanuit het 90 meter hoge reuzenrad! De waaghalzen zetten zich schrap in de achtbaan Katun, die de 110 kilometer per uur haalt. Verkoeling vind je in het waterpark. Met veel spectaculaire glijbanen en zwembaden.

8 Port Aventura, Spanje

Port Aventura is een van de leukste pretparken in Europa.

Port Aventura in Salou is het grootste pretpark van Spanje. Fans van achtbanen zitten hier goed. Er zijn maar liefst 42 achtbanen, waarvan de één nog spannender is dan de ander. De Dragon Khan telt 8 loopings en de Furius Baco gaat binnen 3 seconden van 0 naar 135 kilometer per uur. Nieuw sinds 2017 is Ferrariland, volledig gewijd aan de F1-wereld. Race jij naar Port Aventura?

9 Plopsaland, België

Plopsaland is een van de leukste pretparken in Europa.

Plopperdeplop, in België vind je 4 parken van Plopsaland, waar de Studio-100 figuren tot leven komen. In De Panne bevindt zich het grootste park én een waterpark. Lekker binnenspelen kun je in Hasselt bij Plopsa Indoor. In Plopsa Coo kom je ook je favoriete Studio-100 figuren tegen bij onder meer de Vliegende Fietsen en de Dino Splash. De Plopsa-parken zijn ideaal voor een dagje uit met de hele familie.

10 Parc Asterix, Frankrijk

Parc Asterix is een van de leukste pretparken in Europa.

Stap in het stripverhaal van Astérix en Obelix. In Parc Astérix komt het enige dorp in Gallië dat moedig weerstand bood aan de Romeinse overheersers tot leven. Geniet van de spannende attracties als de nieuwe achtbaan Pégase Express. Bezoek ook een van de vele shows, waaronder het Romeinse spektakel met een indrukwekkende stuntshow!

Ben jij een echte pretparkenfan? Wij hebben de leukste pretparken in Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Nederland en België ook voor je op een rijtje gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.