Kamperen in een tent én citytrippen met een dreumes

Collega Ellen koos dit jaar voor een vakantie in Italië. In de buurt van Rome, dus een bezoekje aan deze stad stond ook zeker op de planning. Hoe citytrippen met dreumes bevallen hier lees je hier.

“Waar gaan we dit jaar op vakantie?” De keuze voor Italië was al snel gemaakt en het liefst in de buurt van Rome. Daarnaast wilden we een camping direct aan zee met zandstrand en een gezellig stadje op loopafstand voor de avonden. Gezien onze wensen waren we al snel gecharmeerd van Camping Riva Nuova in Martinsicuro. Wel een eindje rijden naar Rome, maar qua camping precies wat we zochten! Echter, er waren alleen tenten en we gingen voor het eerst op vakantie met ons zoontje Finn van ruim 1 jaar.


Aan de Italiaanse zee nabij Rome

Voor de eerste keer

Voorheen kampeerden we erg graag in onze eigen tent. Toen kozen we de camping uit die ons het leukst leek, en klaar! Maar nu we een kind hebben, komen er toch meer vragen naar boven: gaan de buren niet teveel last hebben van ons misschien wel huilend, kind?

Spannend hoor, zo’n eerste keer op vakantie met ons nieuwe gezin

Zal hij wel goed slapen in zo’n warme tent? Gaat hij het zolang volhouden tijdens zo’n lange autorit? Hoe zal een citytrip naar Rome verlopen met buggy? Spannend hoor, zo’n eerste keer op vakantie met ons nieuwe gezin… Maar: we besloten er toch voor te gaan!

Kamperen in een tent in Rome met een dreumes

Minder bagage, minder zorgen

Om bagageruimte te besparen, boekten we bij de reservering al een babypakket (badje, kinderstoel en kinderbedje). De autorit verliep boven verwachting goed (lang leve de Woezel & Pip cd!) en met een overnachting onderweg hadden we een relaxte autorit. Mooi, meevaller nummer 1!

“We waren gewend bij aankomst onze eigen tent nog op te moeten opzetten, maar nu stond alles al kant-en-klaar!”

Eenmaal aangekomen op de camping werden we warm ontvangen door de Vacansoleil medewerkster Ruth en zij wees ons naar ons onderkomen voor de komende twee weken. We waren gewend bij aankomst onze eigen tent nog op te moeten opzetten, maar nu stond alles al kant-en-klaar, inclusief het babypakket.

Genieten geblazen!

We konden dus meteen met de benen omhoog en genieten van onze vakantie! Al snel zagen we de voordelen van deze luxe bungalowtent: Finn kon zelf van binnen naar buiten lopen, we zaten in een rustig overzichtelijk straatje waar de kinderen met elkaar konden spelen en we hadden toch het echte kampeergevoel! Omdat we nog 2 slaapplekken over hadden in onze tent kwamen opa en oma over voor een weekje, zodat ook zij volop konden genieten van hun kleinkind in het zonnige Italië.

Kamperen tent

Kindvriendelijk Rome

Ook de citytrip naar Rome beviel uitermate goed met Finn. We hopten – met de buggy! – de metro in en uit alsof we het dagelijks deden en merkten al snel dat je op veel plaatsen voorrang kreeg. Zo tipte een gids op straat ons “van moeder-tot-moeder” dat we bij Het Vaticaan voorbij de lange rij van 3 uur konden lopen om zo via een aparte ingang naar binnen te gaan. Want… we hadden een kindje bij in een buggy. IDEAAL!

Kamperen in een tent of op citytrip met een kindje van ruim 1 jaar, we draaien onze hand er niet meer voor om!

One thought to “Kamperen in een tent én citytrippen met een dreumes”

  1. Wat een leuke blogpost! Kamperen is tegenwoordig steeds leuker in de comfortabele accommodaties die aanwezig zijn op camping. Ik vind het persoonlijk ook erg leuk om een stacaravan te huren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.