Klimmen, springen, lokale markt en natuurlijk heerlijk genieten!

In het voorjaar ging collega Kim samen met haar vriend Axel naar Corsica. De leukste uitstapjes die zij hebben gedaan lees je hier!

Het voorjaar is de ideale periode voor dit prachtige eiland, want dan is deze paradijselijke plek op zijn mooist met een ontluikende bloemenpracht. We hebben heerlijk genoten op camping Perla di Mare , maar natuurlijk trokken we er af en toe ook eens op uit voor een leuk uitstapje.

Klimmen en springen in een idyllische setting

Wat te doen in Corsica? Afdaling van de Solenzara richting Col de Bavella

Een klein beetje sport

Een klein beetje sport stond ook op ons programma, dus we besloten om in bikini en met sportschoenen aan de Solenzara rivier af te dalen richting Col de Bavella van Corsica. Wat een geweldige en onvergetelijke ervaring! Klimmen en springen in een idyllische setting tussen de prachtige bassins met de mooiste kleuren van de natuur om ons heen. Onderweg kwamen we enkele kleine watervallen en natuurlijke glijbanen tegen terwijl we genoten van de prachtige bergmassieven.

Bonifacio: de meest merkwaardige plaats van Corsica”

Wat te doen in Corsica? Bonifacio, gelegen aan de zuidelijke kaap van Corsica

Bonifacio

Een andere daguitstap deden we naar Bonifacio, gelegen aan de zuidelijke kaap van het eiland. Het wordt de meest merkwaardige plaats van Corsica genoemd en was zeker één van de highlights van onze vakantie. Het stadje ligt bovenop een massieve rots, 80 meter boven zee. Er reed een treintje naar de citadel, waar net een lokale markt plaatsvond. We maakten ook een boottocht langs verdoken baaien. Hier konden we waarnemen hoe de zee diverse merkwaardige uithollingen in de wanden uitgesleten heeft. Op de foto kan je zien hoe één van deze uithollingen exact dezelfde vorm heeft als het eiland.

Calvi biedt twee duikcentra en is een aanrader voor duikers!

Dagtrip naar Calvi

Calvi stond ook op ons programma voor een dagtrip. Hier hebben we rondgewandeld in het centrum. Een tip voor de duikers onder jullie: in Calvi heb je twee duikcentra pal in de kleine haven, je kan ze echt niet missen. Blijkbaar zet het landschap zich hier onder water in al haar schoonheid voort!

Aan het gezellige havenstadje Porto-Vecchio, gelegen aan de Oostkust van het eiland, hebben we een bliksembezoek gebracht. Hier kun je heerlijk genieten op de vele terrasjes. We kunnen iedereen aanraden om op reis te gaan naar Corsica. Dit eiland is een uniek erfgoed met vele schatten. We hebben genoten van al het moois wat dit prachtige eiland te bieden heeft!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.