Languedoc-Roussillon is een regio die bekend staat om haar stranden. Maar er is nog zoveel meer! Collega Karin vertelt het je op het Vacansoleil blog.

Languedoc-Roussillon: Zon, zee, strand en nog heel veel meer

Favoriet van collega Karin is Frankrijk en dan met name de streek Languedoc-Roussillon. Bekend om de kust, maar Karin vertelt je nog veel meer moois in deze regio.

Frankrijk is mijn favoriete vakantieland en de Languedoc-Roussillon is één van de streken waar ik vaak geweest ben. Ik heb gewerkt op een camping Argelès-sur-Mer en tijdens mijn stage in Avignon heb ik het noordelijke gedeelte van de regio ontdekt.

Dat de Middellandse Zeekust hele fijne uitgestrekte stranden heeft, waar je je urenlang kunt vermaken met luieren, zwemmen, en zandkastelen bouwen, dat weet iedereen wel. Maar dat de regio ook andere parels heeft, is niet bij iedereen bekend.

Bijzondere steden

De regio heeft een paar hele mooie steden. Montpellier bijvoorbeeld. Een studentenstad, waar het altijd levendig is. Daarnaast is het ook een historische stad met talloze smalle straatjes. De grote, bekende modeketens zijn er aanwezig, maar als je er bent, ga dan ook eens even een zijstraatje in en laat je verrassen door de leuke boetiekjes. Voor de cultuurliefhebbers zijn er mooie bezienswaardigheden (o.a. Place de la Comédie, Citadel van Montpellier, Arc de Triomphe Le Peyrou) en musea.

Zijn je kinderen helemaal weg van ridders en prinsessen? Breng dan een bezoek aan La Cité van Carcassonne. De best bewaarde middeleeuwse vesting staat niet voor niets op de UNESCO wereld erfgoed lijst! Het kan er behoorlijk druk zijn, maar het is wel een unieke plek die je een keer gezien moet hebben. En als je even afwijkt van de hoofdstraten in de vesting, dan kom je een paar leuke koffietentjes tegen, ideaal voor een pauze.

“Vergeet ook zeker geen jurk voor je schattige prinses of een zwaard voor je stoere ridder!”

Montpellier, zeker een bezoekje waard! Collega Karin geeft nog meer tips voor een bezoek in Languedoc-Roussillon op het Vacansoleil blog.

Voor de sportieve vakantieganger

De Languedoc-Roussillon is een walhalla voor de fervente watersporter. Op zee is van alles te doen, maar ook daarbuiten zijn legio mogelijkheden. Als je wat verder uit de kust gaat, bieden de uitlopers van de Pyreneeën allerlei sportieve uitdagingen. Er zijn veel mooie kloven waar canyoning mogelijk is, en wielrenners kunnen er flink wat kuitenbijters tegenkomen. Afgelopen zomer zijn we tijdens de opnames van Campinglife zelfs gaan steppen met een familie. Met een busje werden we naar boven gebracht, om vervolgens al steppend de berg af te genieten van het adembenemende uitzicht.

 

Watersport is een van de activiteiten in de Languedoc-Roussillon. Lees er alles over in ons blog!

Eten

En dan tot slot, ik kan het niet laten, het heerlijke eten in de regio. In het zuiden heb je de Catalaanse invloeden met paëlla’s en lekkere tapas.

“Als je aan de kust verblijft, ga dan zeker langs bij een plaatselijke vismarkt.”

De Middellandse Zee biedt heel veel vis en schelpdieren. Wil je het echt supervers hebben, dan kun je in de vroege ochtend door de vishavens lopen en bij de visser direct de vangst van de dag ophalen. Ben je zelf niet zo’n kooktype, maak dan zeker een stop bij een klein restaurantje, en laat je verrassen door het dagmenu. Vers bereid, door de moeder of vader des huizes, met heerlijk verse ingrediënten en kruiden!

Helemaal enthousiast geworden over Languedoc-Roussillon? Bekijk dan al onze campings in deze prachtige streek.

One thought to “Languedoc-Roussillon: Zon, zee, strand en nog heel veel meer”

  1. Ook in Nederland kun je je prima vermaken aan het strand, ik raad iedereen deze kitesurf cursus aan. Zo kun je je ook met iets minder weer en een hardere wind een geweldig dagje strand beleven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.