wat doe je als je maar 24 uur hebt? Dit zijn onze tips!

Ontdek Lyon in 24 uur

De meeste mensen rijden Lyon voorbij op weg naar de Franse Riviera of de Costa Brava. Zonde, want Lyon is een superleuke stad om de lange reis naar het zuiden mee te onderbreken. Lyon staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst én het is de hoofdstad van de gastronomie. Dus wat doe je als je maar 24 uur hebt? Dit zijn onze tips!

Vieux Lyon

Het oude stadsdeel van Lyon is goed bewaard gebleven en een echte must bij je bezoek aan de Franse stad. Slenter door de smalle straatjes, snuffel in de winkeltjes naar leuke souvenirs en waan je voor heel even in de Middeleeuwen. In de Romeinse tijd was Lyon – of Lugdunum, zoals de stad toentertijd heette – de hoofdstad van Gallië. Net buiten Vieux Lyon vind je dan ook het alleroudste en -grootste Romeinse theater van Frankrijk, tegen de heuvel Fourvière.

Het oudste stadsdeel van Lyon is goed bewaard gebleven.

De geheimzinnige traboules

Een traboule is smal, overdekt steegje of doorgang. Vaak zit een traboule verborgen, bijvoorbeeld achter een deur of poort. Sommige lopen zelfs door huizen! Wil je Lyon écht ontdekken? Dan duw je tegen alle poorten rondom de kathedraal om te kijken of ze wellicht opengaan. In Lyon barst het van de traboules… en de mooiste vind je alleen door ze zelf op te speuren. Dan stuit je de ene keer op een pittoreske straat of galerij, en de andere keer op een prachtig binnenhofje. Via de geheimzinnige poorten kom je in elk geval in een compleet andere wereld terecht. Een tip: de langste traboule aan Rue Saint-Jean (bij nummer 54). Die opent de wereld naar 5 mooie binnenplaatsen. De rest van de in totaal 200 traboules? Die mag je zelf ontrafelen ?

Weetje: Niet alle traboules zijn openbaar toegankelijk. Ga naar het Office du Tourisme om de ‘begaanbare routes’ te krijgen.

Hoofdstad van de gastronomie

Lyon is dé culinaire hoofdstad van Frankrijk. Nergens anders op de wereld vind je zo veel sterrenrestaurants in één stad. Om te zien waar de beste koks van de stad hun waren halen, ga je naar Les Halles de Lyon. Een overdekte markthal met vleeswaren, kazen en Lyonse specialiteiten, zoals ‘les saucissons de Lyon’. Sluit je dag in Lyon af met een heerlijk diner in de stad of neem wat lekkers mee naar je camping!

Lyon is dé culinaire hoofdstad van Frankrijk. Nergens anders op de wereld vind je zo veel sterrenrestaurants in één stad.

Heb jij meer tips voor Lyon? Deel ze in een reactie onder dit blog.

Kijk voor alle campings in Zuid-Frankrijk en de Costa Brava op Vacansoleil.nl

Meer vakantie inspiratie? 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *