Corsica

Op vakantie naar Ile de Beauté, oftewel Corsica

Collega Kim koos voor een vakantie op Corsica. Haar ervaring lees je hier.

Als salescoördinator zie ik veel verschillende campings voorbij komen. Ik kan daarom ook niet wachten om zelf naar een camping van mijn keuze te gaan. In mei vorig jaar was het zover en mocht ik kiezen uit ons grote aanbod. Geen gemakkelijke keuze, want geef toe: 450 campings, dat is héél wat. We besloten om voor Corsica te kiezen, Ile de la Beauté: letterlijk eiland van de schoonheid.

Driesterrencamping Perla di Mare

Voor ons sprong de Op vakantie met Vacansoleil naar Ile de Beauté, oftewel Corsicadriesterrencamping Perla di Mare er direct uit. En met zo’n naam, Parel van de zee, beloofde dat niets dan goeds. Ook onze reisperiode kon niet beter vallen, want in het voorjaar is deze paradijselijke plek op zijn mooist, met een ontluikende bloemenpracht.

Voilà, de kogel was door de kerk en de bestemming lag vast! Nu nog uitdokteren hoe we het gemakkelijkst op onze bestemming konden komen. Een lange rit in de auto en een transfer via de ferry zagen we niet zitten. Wij vlogen vanaf Brussel met Brussels Airlines naar Figari. Je hebt voldoende mogelijkheden, zo vliegt KLM dagelijks naar verschillende vliegvelden op Corsica. Op het vliegveld stond onze huurauto klaar en in ongeveer anderhalf uur waren we op de camping.

“De vakantiesfeer start direct door de milde en natuurlijke geur van de eucalyptusbomen”

Een warm welkom

Aangekomen op de camping werden we meteen vriendelijk onthaald door het campingpersoneel. We werden zeer vlot ingecheckt en onze stacaravan bevond zich in perfecte staat. Ook de ligging van de stacaravan kon niet beter. We bevonden ons dicht bij alle voorzieningen, maar toch ver genoeg om van onze rust te genieten. Daarnaast was er ook voldoende plaats om onze huurauto te parkeren naast de stacaravan én hadden we een prachtig uitzicht! We waren omgeven door eucalyptusbomen en hun heerlijke geur, waardoor we ons meteen in vakantiesfeer waanden.

“Parelwit zandstrand, helderblauw water en eten op hoog niveau!”

Een pareltje

De camping grenst aan een parelwit zandstrand met helderblauw water. De stranden van de Costa Serena strekken zich langs vrijwel de gehele oostkust uit. Wat een verschil met onze zee, waar het zeewier drijft op een bed van zand. Ook het zwembad is werkelijk een pareltje. Het restaurant heeft een prachtig uitzicht op het strand en het eten is ook nog eens van hoog niveau. Veelbelovend….

De stranden van de Costa Serena op Corsica

De omgeving verkennen

Tijd om de omgeving te verkennen. Op 10 minuten rijden staan we in “downtown” Ghisonaccia, een gezellig dorpje met enkele bars en restaurantjes. We rijden langs Camping Marina d’Erba Rossa die net om de hoek van onze camping ligt en passeren hier de gezellige kinderboerderij. Even verderop vinden we een kleine Spar, waar we de komende twee weken onze kleine inkopen kunnen doen. Voor de grote inkopen moeten we echter niet veel verder rijden, want verderop in het dorp heb je een grote Leclerc-supermarkt.

“Bij zonsopgang gewekt worden door het fluiten van de vogeltjes….Zalig!”

Leven als God in Frankrijk

Ziezo, de eerste aankopen waren gedaan en we waren geïnstalleerd. Het leven als God in Frankrijk kon beginnen. Bij zonsopgang gewekt worden door het fluiten van de vogeltjes….Zalig! En de eerste die wakker werd ging versgebakken croissants halen op de camping. Lekker kopje koffie erbij op ons terras, wat heeft een mens nog meer nodig om zijn dag te starten? Tegen het einde van de vakantie hadden we zelfs een intense vriendschap gesloten met ons persoonlijk campingvogeltje, een Vlaamse Gaai. Om verder in dierlijke sferen te blijven: op de camping stonden enkele ezeltjes. Één van de ezeltjes zag er al in het begin van de vakantie wat te dik uit. Maar toen we op het einde van onze vakantie plots een klein ezeltje extra in de weide zagen staan hadden we meteen een verklaring voor dit overgewicht gevonden.

vlaamse gaai

Op de camping vulden we onze dagen met een spelletje petanque, lekker kuieren langs het strand, zonnebaden aan het zwembad of gewoon genieten van een hemelse cocktail aan de strandbar.

Benieuwd welke uitstapjes we gedaan hebben? Dat lees je volgende week!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *