Blogger Ourlittlephotodiary ging met Vacansoleil naar Zwitserland.

Ourlittlephotodiary: Verrassend Zwitserland

Tips voor een vakantie naar Zwitserland met kids

Blogger Maartje van Ourlittlephotodiary ging deze zomer op vakantie naar Zwitserland. Lees haar beste tips en geniet vooral van de mooie foto’s! 

Wanneer mensen aan mij vroegen waar we deze zomer naartoe wilden gaan keken de meesten raar op wanneer ik vertelde dat we naar Zwitserland zouden gaan. Het is natuurlijk ook niet de standaard keuze voor gezinnen, maar het was echt een bewuste keuze. Ik weet niet of jullie onze vorige zomervakantie nog kunnen herinneren van mijn blog? Toen hadden we twee weken Camping Altomincio Family Park geboekt aan het Gardameer. Ook echt een super camping! Wij vonden het alleen super druk met toeristen. Wanneer je naar een plaatsje wilde gaan stond je eerst in de file voor een parkeerplaats en ’s morgens moest je op tijd zijn om een bedje te krijgen aan het zwembad. Daarnaast kreeg Mees na een weekje de waterpokken waar hij veel last van had. We besloten de vakantie eerder af te breken en naar huis te rijden. We reden via Zwitserland terug naar huis en vonden het zó mooi en rustig! We genoten van het uitzicht en de rust en besloten tijdens het eten bij een wegrestaurant om volgend jaar een vakantie naar Zwitserland te boeken. Zo gezegd, zo gedaan!

Ourlittlephotodiary genoot van de kinderen van een vakantie op de camping in Zwitserland.

Ik denk dat iedereen wel weet dat Zwitserland een erg duur land is en dat hotels prijzig zijn. We hebben er daarom voor gekozen om naar een camping te gaan, waar we zelf konden koken en de kinderen lekker kunnen buitenspelen. De camping die wij hadden uitgezocht via Vacansoleil heet Camping Manor Farm 1 en ligt in Interlaken. Een plaatsje tussen twee grote meren. De camping grenst aan de Thunersee waar je lekker in kan zwemmen. Er is een grindstrandje of gras waar je eventueel kan zonnebaden. Daarnaast een steiger en zou je je eigen bootje mee kunnen nemen. Sowieso is het super leuk om te varen op het meer. Vanaf het hotel naast de camping kun je met een gratis boot naar Interlaken varen. Erg leuk met de kids! Wat ons meteen opviel aan de camping was dat hij zo schoon is. Nergens afval of losse blaadjes op de weg. Hij wordt perfect bij gehouden. Daarnaast is het uitzicht op de bergen en het meer natuurlijk onbeschrijflijk mooi. Op de camping zijn er op meerdere plekken kleine speeltuintjes, is er een game hal, supermarkt en een restaurant waar je prima kan eten. Voor Zwitserse begrippen vallen de prijzen in dit restaurant nog mee. Wij hadden deze keer de Waikiki caravan van Vacansoleil met drie slaapkamers. Een airco was niet nodig, maar ’s avonds hebben we wel gebruikt gemaakt van de kachel. Doordat de veranda overdekt is konden we ook tijdens de regen buiten zitten en was de veranda afgesloten met een hekje, zodat Mees niet weg kon lopen. Fijn!

Ourlittlephotodiary genoot met haar gezin om Camping Manor Farm 1 in Interlaken.

Zoals jullie hebben kunnen zien op mijn Instagram hadden wij niet echt geluk met het weer. Voordat we erheen gingen waren we er al wel op voorbereid dat het een andere vakantie zou worden als een ‘zon-zee-strand-vakantie’, maar toch valt het dan een beetje tegen als je de hele week 23 uur per dag regen hebt. Ondanks de regen hebben we ons prima kunnen vermaken en wil onze tips graag met jullie delen.

Bern

We hebben een dag de bergen verlaten en zijn naar het historisch centrum van Bern gegaan. Dit unieke gebied is uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed. We vonden de stad echt prachtig! De daken van de huizen, de mooie kleur van de rivier de Aare, de beren in het midden van de stad, de bogengalerijen met vele leuke winkeltjes en de Rosengarten met heel veel soorten rozen en mooi uitzicht op het centrum. Het was echt een enorm leuke dag en zeker voor herhaling vatbaar!

Ourlittlephotodiary ging naar Zwitserland en ging naar Bern.

Trümmelbachfälle

Een andere dag zijn we met de auto naar de Trümmelbachwatervallen gegaan. De Trümmelbachfälle zijn de grootste onderaardse watervallen van Europa met 10 verschillende watervallen die gezamenlijk 20.000 liter per seconden water naar beneden laten storten! Eenmaal hier aangekomen wilden we met zijn vieren naar binnen via een poort waar je een kaartje kan kopen om met de lift naar de hoogste waterval te gaan. Vanuit daar kun je langs een pad en via trappen de andere watervallen bereiken. Helaas mocht Mees niet naar binnen, omdat hij nog geen vier jaar was. Aangezien Danny nog nooit een waterval van dichtbij had gezien besloten we dat Danny en Sam samen naar binnen zouden gaan en ik bij Mees zou blijven. Het water valt schijnbaar met zo’n kracht naar beneden dat het geluid vergeleken kan worden met het brullen van een leeuw. Sam vond het ook super eng zei Danny en we hebben dan ook alleen maar foto’s van een huilende Sam, haha. De Trümmelbachfälle liggen in het Lauterbrunnental. Een super mooi gebied met wel 72 watervallen. We stopten met de auto ook nog even bij de Staubbachfall waar Mees wel mee naartoe mocht.

Ourlittlephotodiary ging naar Zwitserland met haar gezin en genoot van de Trummelbachflle.

Rosenlaui Glacier

Ook echt een MUST om hierheen te gaan! Met de auto (of bus, of te voet) kan je naar dit gebied gaan. We vonden het onwijs mooi om de bergtoppen te zien. Eenmaal boven aangekomen bij Hotel Rosenlaui hebben we de auto geparkeerd en zijn we te voet naar boven gegaan. Echt een super gaaf uitzicht, leuke beekjes, koeien en mooie bloemen. We wilden eigenlijk Rosenlaui Glacier Gorge bewandelen. Een pad tussen bergen met watervallen. Voor 8 Zwitserse Frank kan je deze wandeling (van een half uur) maken, maar helaas mocht kleine Mees weer niet mee. De paden zijn nat, waardoor het een beetje tricky zou zijn. Google maar eens op Rosenlaui Glacier Gorge, ik weet zeker dat jullie het net zo tof vinden!

Ourlittlephotodiary genoot met haar gezin in Zwitserland op de camping.

Harderkülm

Met een soort treintje ga je binnen 10 minuten naar 1322 meter hoogte en heb je een geweldig uitzicht over (de meren van) Interlaken en Unterseen. Dit hebben wij helaas niet kunnen doen, omdat het non-stop regende en we door de wolken geen zicht zouden hebben.

Hardergrat Trail

Oh! Dit zou ik zoooo graag een keer willen doen! Overal op Instagram en Pinterest zag ik te gekke foto’s van deze bergtoppen. Maar helaas niet te doen met kleine kinderen. Voor wie zonder kids op vakantie gaat is dit wel echt übertof en ik wil jullie deze tip dan ook toch meegeven. Het is een trail van 25 km tussen Brienz en Interlaken met een wandeling over de rug verschillende bergtoppen.

Ourlittlephotodiary ging met haar gezin kamperen in Zwitserland.

Jüngfraujoch

Een prachtige reis met de tandradbaan vanuit Interlaken naar het hoogst gelegen treinstation van Europa. Hier ligt gedurende het gehele jaar de eeuwige sneeuw van de Berner Alpen. Het is geen goedkope dagtocht, maar wel uniek! Niet alleen de uitzichten vanuit de Jungfraujoch zijn adembenemend, maar ook de reis er naartoe is prachtig. Helaas hebben wij dit niet kunnen doen, vanwege het weer. Het is al geen goedkope reis en het wordt afgeraden bij slecht weer, aangezien je dan niet het uitzicht hebt wat je zou moeten hebben.

Ourlittlephotodiary genoot van haar vakantie in Zwitserland op de camping.

Verder is het natuurlijk ook hartstikke leuk om te zwemmen in het meer, te wandelen in Interlaken of de kinderen in de speeltuin te laten spelen. Wanneer je verblijft op Manor Farm 1 krijg je daarnaast gratis kaartjes om te gaan zwemmen in het gemeenschappelijk binnen- en buitenzwembad van Interlaken dat 3km verderop ligt. Zoals jullie lezen is er echt genoeg te beleven. Willen jullie net als ons een keer een vakantie zonder veel toeristen, een schoon land, een prachtige natuur met onwijs mooie uitzichten, dan is Zwitserland echt iets voor jullie! Wij gaan zeker nog eens terug .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *