Genieten van de wijnfeesten in Saarburg, Duitsland. Vacansoleil blogger Johanna maakte het mee!

Proost, op naar de Duitse wijnfeesten!

Vacansoleil-blogger ging naar Camping Warsberg tijdens de wijnfeesten! Of zij ook geproost heeft vertelt ze hieronder!

Nog maar net aangekomen op Camping Warsberg, in het Duitse Saarburg, vielen we direct met onze neus in de boter. Henny, het aanspreekpunt van Vacansoleil, tipte ons dat toevallig in dit weekend het Saarweinfest in volle gang was. ‘Vanavond speelt hier een fanfare op de camping en morgen is de optocht in de stad!’ Drie keer raden waar wij de volgende dag gezellig met z’n allen naartoe gingen!

Wijnstad Saarburg

Saarburg is écht een wijnstadje, dat omringd wordt door prachtige wijngaarden. In de wijnregio is er in de periode van juli tot en met oktober praktisch elk weekend wel een wijnfeest. Ieder dorp en ieder stadje heeft zo zijn eigen feest met eigen tradities. Het Saarweinfest in september is een uitgelezen gelegenheid om kennis te maken met de wijn uit deze streek.

Maak kennis met wijnen uit Saarburg bij de Wijnfeesten! Blogger Johanna deed dit voor Vacansoleil

Niemand hoeft te ‘Bobben’

Vanaf de camping was het een kleine wandeling van 800 meter naar de kabelbaan, die ons voor €3,50 per persoon (voor een retourtje én kleine kinderen zijn gratis!) naar het centrum van Saarburg bracht. In alle opzichten een aanrader, want ten eerste kun je meteen genieten van een prachtig uitzicht, ten tweede hoeft er niemand te ‘Bobben’ en als laatste zit je tijdens zo’n festiviteit niet met het probleem dat je je auto nergens kwijt kunt. Ideaal!

Toeschouwers bij de parade bij de wijnfeesten. Allen met een glas in de hand, wat gaat er gebeuren? Vacansoleil-Blogger Johanna ontdekt het voor ons!

Eenmaal in het centrum aangekomen hadden we de optocht snel gevonden. We wisten niet zo goed wat we van de optocht en het feest konden verwachten, maar zagen al snel dat veel mensen met een wijnglas in de hand stonden. Toen de optocht van start ging kwamen we er direct achter hoe de vork in de steel zat: het was een optocht met wijnbrouwers uit de streek, die het publiek lieten proeven van hun zelfgemaakte wijnen!

Bijschenken maar!

Voor slechts twee euro kon je bij de plaatselijke brandweer een wijnglas kopen. Vervolgens was het een kwestie van langs de kant van de weg staan, de optocht aan je voorbij laten gaan en ondertussen steeds weer je glas bij laten vullen. Aan het einde van de optocht, die al met al een uur duurde, begonnen al veel mensen een vrolijke dronk te krijgen en zat de sfeer er flink in! Ook bij ons, want gedurende de optocht hadden we onszelf een keer of vijf bij laten schenken. En dat ging niet met kleine hoeveelheden, kan ik jullie vertellen!

De parade bij de wijnfeesten, onze blogger Johanna ontdekt de Duitse wijnen! Lees er alles over op ons blog.

Na afloop van de optocht vertrok het publiek massaal naar het centrum van Saarburg om het wijnfeest voort te zetten. Wij hielden het daar echter al snel voor gezien en gingen rustig terug naar de camping. De heenreis waren we al blij met de stoeltjeslift, maar de terugreis des te meer. Je moet er toch zeker niet aan denken om die dertien haarspeldbochten lopend af te moeten leggen als je flink wat wijn hebt geproefd!

Facebooktwitterpinterestmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.