Vakantie in eigen land? Doen!

We vroegen Marit van Bohemen, oud presentatrice van Campinglife, als je uit alle Vacansoleil-campings in Europa er één mocht kiezen om een week vakantie te vieren, welke neem je dan? Haar antwoord: “Ik zou heel graag naar camping De Twee Bruggen gaan, in Gelderland. Er is rond die tijd veel te doen in Winterswijk en de omgeving is prachtig.” Niet naar Kroatië met dat prachtige blauwe water of Zuid-Italië met het super lekkere eten? “Ook heerlijk, maar voor nu een vakantie in eigen land!”

Een vakantie in eigen land? Voordelen te over! Ik hoefde geen honderden kilometers te reizen, geen andere taal te spreken en er kon ook nog eens iemand op visite komen op het vakantieadres. Bovendien kent ons land zoveel mooie dorpjes en prachtige natuur dat ik daar nog lang niet op uitgekeken ben.

Ons eigen heerlijke Holland is nu eenmaal een fantastisch vakantieland!

Camping de Twee Bruggen te Winterswijk

Wat voor mij de doorslag gaf om een camping in eigen land te kiezen, was het zichtbare plezier dat het bij mijn reisgenoten teweeg bracht. “Fijn”, zei mijn moeder, “dan kunnen je vader en je zus nog even langskomen. Gezellig!” “Yes”, zei mijn dochter van 6, “dan hoeven we niet zo lang in de auto!” De bestemming werd Camping De Twee Bruggen te Winterswijk, een luxe camping met alle voorzieningen die je je maar kunt wensen. Aangezien we met drie generaties gingen kamperen zou er voor elk wat wils moeten zijn en dan zat ik hier zeker goed.

Vakantie in eigen land met kind op camping De Twee Bruggen

 “In mijn Campinglife tijd ben ik hier al eens geweest, maar dat was inmiddels alweer 12 jaar geleden. En in 12 jaar was er ongetwijfeld veel veranderd.

Bovendien sprak de omgeving mij erg aan. En dat gold ook voor mijn moeder. “Toen jij en je zus nog klein waren gingen we vaak naar de Achterhoek” zei ze. “We hadden er altijd heerlijke vakanties.” Dat mijn dochter het toch constant had over “Nu we in het buitenland zijn..” gaf maar eens te meer aan dat het voor kinderen niet zoveel uitmaakt waar je heengaat, als je het er maar naar je zin hebt.

Je voelt je heel erg welkom!

Het viel direct op hoe gestroomlijnd en prettig de ontvangst verliep. We hoefden niet lang te wachten, kregen direct alle uitleg die we nodig hadden en stonden binnen de kortste keren met wifi-code én linnenpakket voor onze stacaravan. De ruimte om de stacaravan heen was lekker groot waardoor je meer dan genoeg privacy hebt. We zaten nog maar net in de caravan of de eigenaar van de camping kwam zelf even langs om te checken of we goed waren ontvangen en om ons een fijne tijd te wensen. Dan voel je je toch wel heel welkom!

Binnen de kortste keren stonden we met wifi-code én linnenpakket voor onze stacaravan!

Na het indelen van de kamers en het uitpakken van de koffers gingen we snel een verkenningsronde doen over het campingterrein. Voor de zekerheid namen we onze zwemspullen mee, en dat was maar goed ook. Naast een prachtige speeltuin en een heel schattig buitentheater, waar iedere avond een show is voor de kinderen, lag een aantrekkelijk buitenzwembad met een geweldige glijbaan. Mijn dochter wist van geen ophouden en is een keer of 30 achter elkaar naar beneden geroetsjt. Ik ben één keer met haar meegegaan, kijken bleek meer mijn ding.

Geschikt voor iedere soort kampeerder

Na het zwemmen de verkenningstocht voortgezet en wat we zagen beviel ons goed. Het is overal heel schoon en netjes onderhouden. En ondanks dat het een grote camping is heb je geen massaal gevoel omdat er genoeg ruimte is en er mooie afwisselende terreinen zijn. Voor iedere soort kampeerder is er wel een plek die hem past.

Vakantie in eigen land met kinderen die veel plezier hebben

Wat ik toch ook weer heel aandoenlijk vond is hoe snel Jacky haar weg vond op de camping. Volledig zelfstandig stapte ze op de fiets of de skelter en ging dan weer even naar de knutselclub en dan weer langs nieuw opgedane vrienden. Zo leuk om te zien. En, ook niet onprettig, zo konden mijn moeder en ik nog eens lekker bijkletsen of een boek lezen.

Ik haalde snel wat boodschappen in de campingwinkel waar je alles vindt wat je nodig hebt. En terwijl mijn moeder en ik (oké, voornamelijk mijn moeder) het avondeten bereidden scheurde Jacky nog even weg op een skelter die ze gehuurd had via de receptie, om naar de kindershow te gaan kijken in het theater.  Dat heeft ze vervolgens iedere avond gedaan. Ik gaf haar een walkie talkie mee en zo hielden we contact.

Mama, de show is klaar. Over.”  –  “Oké schat, kom dan nu maar naar de caravan, we gaan eten. Over.”

Vakantie in eigen land met kind, er is genoeg te doen

Een heerlijke vakantie

De hele vakantieweek hebben wij, als we op de camping waren, goed gebruik gemaakt van alle faciliteiten. We hebben heerlijk gegeten in het echt goede én gezellige restaurant, Jacky heeft alle speeltuinen bezocht en voornamelijk op de hoppenpull rondgesprongen of geschommeld. Na het eten doken we nog weleens eventjes in het binnenzwembad en op de voorlaatste avond heb ik mijzelf getrakteerd op een heerlijk uurtje sauna die ik privé kon huren. Hoe fijn!

Wat mij verbaasd heeft is de rust die er op de camping heerste. Na tien uur  ’s avonds was het er stil. Geen gillende jongeren, lallende barbecuers of bonkende muziekklanken. Trouwens, overdag ook niet hoor. Op de kampeervelden gaat het er heel gemoedelijk aan toe, zoals je dat ook hoopt als je op een camping komt.

Kortom, wij hebben een heerlijke vakantie gehad op camping De Twee Bruggen en ik ga hier zeker nog eens terug. Bedankt Vacansoleil!

Groetjes, Marit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.