Zondagavond op Vacansoleil camping Birkelt in Luxemburg

Verrassend Luxemburg

Vacansoleil-blogger Jeske liet zich verrassen door Luxemburg. Zij verbleef op camping Iris Parc Birkelt. Hoe zij dit ervaren heeft vertelt ze hieronder.

Aangenaam verrassend, verrassend aangenaam. Dat klinkt als een corny reclame slogan. Toch slaat het enorm op Luxemburg. Het land is veelzijdig en voor iedereen tussen 0 en 99 is er wat te doen. Eigenlijk heb je aan een weekje niet eens genoeg om alles te zien. Door de bergen en glooiende grasvelden met milka koeien voelt het alsof je heel ver van Nederland zit, terwijl het toch maar 400 kilometer (om en nabij) rijden is. De streek van Larochette, het dorpje waar wij verbleven, wordt ook wel Klein-Zwitserland genoemd en dat klopt als een bus.

Welkom op Camping Birkelt in Luxemburg? Lees op het Vacansoleil blog hoe Jeske haar vakantie heeft ervaren!

Een weekje naar Luxemburg

Midden in de meivakantie waren wij voor een weekje naar Luxemburg. Naar camping Birkelt! Als verrassing hebben wij mijn schoonmoeder mee gevraagd. Gelukkig zei ze ja! Zoals jullie in mijn vorige blog hebben kunnen lezen had ik alles al uitgebreid uitgezocht. Maar het campinggevoel krijg je pas je er daadwerkelijk bent. Toen we Larochette binnen reden voelden we ons gelijk op vakantie! Het prachtige kasteel dat boven het dorp uittorent geeft het gelijk een magische uitstraling.

“De camping is ruim, groen, kindvriendelijk en voelde gelijk uitnodigend.”

Onze stacaravan lag naast een speeltuintje en had uitzicht op een bos. Tijdens de eerste paar dagen was het wat frisser en de elektrische kachels hebben dan ook dankbaar staan loeien. Op de camping was naast dat speeltuintje voor de deur nog veel meer te doen. Aan animatie geen gebrek! De minidisco hadden Sterre (8 jaar) en Cleo (3 jaar) al snel ontdekt. Nog leuker was het logeetje dat de dames mee kregen, want Flora mocht een nachtje bij ons slapen. Samen met een schriftje waarin Sterre alle avonturen kon schrijven die ze die dag beleefd hadden moest Flora de avond erna bij de mini-disco weer terug gebracht worden.

Hoog bezoek bij de vakantiegangers op camping Birkelt in Luxemburg. Hoe zij het vonden?

Op de derde dag brak de zon door en hebben we echt kunnen genieten van het terras. Met een kop verse koffie (na 16 uur was dat een droog wit wijntje 😉 ) en een goed boek op je terras zitten terwijl je de kids in de gaten kunt houden?! Ideaal! Het bleek ook maar weer dat je je niet moet blindstaren op de weersvoorspellingen, want veel zomerse kleding hadden we niet mee. Met een beetje improviseren kwamen we er wel. Boodschappen doe je in Mersch (+/- 15 min rijden), daar zitten enkele bekende winkels en supermarkten in een straal van 100 meter. Dus iets vergeten is geen ramp.

Genieten van het voorjaar op Vacansoleil camping Birkelt in Luxemburg.

Kastelen in Luxemburg

Verrassend aan Luxemburg zijn de vele kastelen. Wij hebben er twee bezocht: kasteel Larochette en het kasteel van Vianden. De eerste is meer een ruïne en Sterre vond dit prachtig. Elk muurtje is beklommen en in de feestzaal kon ze pirouettes maken tot ze een ons woog. Het kasteel is prachtig door het ontbreken van opsmuk. Vianden is daarentegen wat grootser en meer aangekleed. Je kan naar boven met een stoeltjeslift en vandaar naar het kasteel lopen.

Dansen in het kasteel tijdens de vakantie in Luxemburg op camping Birkelt.

Sterre had al snel een aantal vriendinnetjes op de camping waar ze heerlijk mee kon spelen, midgetgolfen en springen op de trampoline. Cleo heeft zich uren vermaakt met het speelhuisje en haar stepje. Het zwembad op de camping is heel handig. Het zit in een grote koepel dat open kan met mooi weer, dus ook als het minder weer is kan je toch zwemmen. En als je het na 1,5 uur zat ben dan is het ook oké, want kinderen hebben het dan wel gezien.

De een-na-laatste dag hebben wij Parc Merveilleux bezocht. Het is de 45 minuten rijden zeker waard. Naast leuke speeltuinen en dieren van diverse continenten is er ook nog een sprookjesbos. Ook de koffie was er prima (dat is voor mij een belangrijk onderdeel van een dagje weg).

Genieten met het hele gezin in Parc Merveilleux in Luxemburg. Leuk om te bezoeken tijdens je vakantie op Vacansoleil camping Birkelt.

De laatste dag zijn we naar het dorp gewandeld. Door middel van een trap uitgehouwen in de bergwand! Met een paar minuten sta je al beneden en tussendoor heb je ook nog een prachtig uitzicht op het kasteel. Beneden duik je een terras op voor een wijntje (koffie is hier geen aanrader).
De meisjes wilden die avond nog een laatste keer naar de minidisco. Cleo durfde ook toen niet mee te swingen, maar Sterre gelukkig wel.

“De volgende ochtend wilden ze eigenlijk niet naar huis, wonen op de camping leek ze wel wat!”

Wonen op de camping zit er helaas niet in, maar ons volgende vakantie avontuur staat alweer voor de deur. Eind juli vertrekken wij richting Zuid-Frankijk naar camping La Sirene en aansluitend een weekje naar camping Le Grand Dague in de Dordogne. Op naar de volgende vakantie!

Facebooktwitterpinterestmail

7 thoughts to “Verrassend Luxemburg”

  1. Pingback: Lux, luxe, Luxemburg.... - De Mama Company
  2. Pingback: Funky kinderbadmode - De Mama Company
  3. Hoi.
    Wij gaan ook naar camping Birkelt. En willen ook een kasteel bezichtigen. Weet jij misschien of er een kasteel is waar de hond ook mee naar binnen mag?
    Groetjes Mariska

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.