Wat te doen aan het Lago Maggiore? – 7 tips

Op zoek naar een mooie regio voor je volgende sportieve campingvakantie? Onze tip: Lago Maggiore. Lago Maggiore is het tweede grootste meer van Italië, maar is echt net zo mooi en leuk als het bekende Gardameer. Lago Maggiore ligt in een sprookjesachtig landschap. De oevers staan vol palmen en andere exotische planten. En direct achter die oevers begint dat uitgestrekte berglandschap.

In dit blog een paar highlights rondom én op dit prachtige Italiaanse meer.

Watersport? Check!

Boek je een campingvakantie aan het Lago Maggiore? Dan zit het met watersport wel goed. Zwemmen, varen, dobberen, waterskiën, surfen, duiken… Huh, duiken? Ja! het water is hier zó helder en schoon. Ideaal om te duiken en snorkelen!

Boek je een camping aan het Lago Maggiore dan zit het met watersport wel goed.

Eilandhoppen

Als je óp het water bent, maak dan een tochtje naar de Borromeïsche eilanden. Op deze eilanden zie je prachtige paleizen en botanische tuinen. Op Isola Bella ligt een van de best bewaarde barokke paleizen. Toeristisch, dat wel, maar zeker de moeite waard! Tip: boek een combi-ticket en bezoek ook de eilanden Isola Madre en Isola Superiore. Maak er dus lekker een dagje eilandhoppen van!

Het prachtige eiland Isola Bella ligt in het Lago Maggiore.

Rondje Lago Maggiore

Een vakantie aan het Lago Maggiore is niet compleet zonder een rondje met de Lago Maggiore Express. ’s Ochtends stap je op de boemeltrein die je door Centovalli – met 100 valleien! – naar Locarno in Zwitserland brengt. In Locarno heb je tijd om de Zwitserse kant van het lago te ontdekken. Aan het Piazza Grande liggen veel restaurants en leuke boetiekjes. Lunch hier met de lokale specialiteit: risotto met champignons en ui. ’s Middags gaat de tocht verder. Je vaart dan over het water terug naar beginpunt Arona.

Een echte must: de Lago Maggiore Express.

Het gezellige Arona

Het stadje Arona is absoluut een aanrader. Slenter over markten, langs winkels, natuur én cultuurspots, zoals Rocca di Arona en Piazza del Popolo. Net buiten het centrum staat het 35 meter hoge bronzen beeld van San Carlo Borromeo. Op zich niet zo heel bijzonder, maar het uitzicht vanaf dit beeld… geweldig! Je kunt in het beeld namelijk naar boven klimmen. Vanuit de ogen en neus van het beeld kijk je uit op het Lago Maggiore. Che bello!

Het stadje Arona is een van de vele mooie plaatsen rondom het Lago Maggiore.

Santa Caterina del Sasso

Wát een droomplek. Bezoek het klooster dat tegen een rots is gebouwd. Hoe? Via traptreden óf lekker comfortabel met de lift die vanaf het bovengelegen parkeerterrein dóór de rots naar beneden gaat. De toegang? Gratis, net als het parkeren ?.

Dit klooster aan het Lago Maggiore is tegen een rots aan gebouwd.

Kabelbaan naar Monte Mottarone

Nog zo’n plek met adembenemend uitzicht over het Lago Maggiore: Stresa. Daar neem je de kabelbaan naar de 1500 meter hoge Monte Mottarone. Bovenop de berg heb je een 360° view over het Lago Maggiore. En ben jij klaar voor extreme actie? Zomers kun je hier paragliden!

Bezoek zeker Stresa aan het Lago Maggiore.

Campings aan het Lago Maggiore

De ideale uitvalsbasis voor deze highlights? Een camping aan het Lago Maggiore! Op Vacansoleil heb je keuze uit 3 leuke campings aan de Italiaanse kant van dit prachtige meer.

Meer inspiratie voor je vakantie aan de Italiaanse meren? Lees dan ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *