Vacansoleil campings bij wijnroutes - Bordeaux

Welke wijn kies jij?

Collega Anke houdt wel van een wijntje. Daar wilde ze meer over weten en dus ging ze op cursus. Wat ze geleerd heeft lees je hieronder!

Ik kan genieten van lekker lang tafelen, en een heerlijk wijntje hoort erbij. Daarom vind ik het leuk om wat meer te weten te komen over wijnen. De ideale manier? Een professionele wijnproefcursus!

Met name dat proeven stond me wel aan, dus samen met man, ouders en schoonouders (allen van het type ‘levensgenieter’) waagde ik me aan deze cursus. Samen ontdekten we de kleuren, geuren en smaken van verschillende wijnregio’s!

“Een leuke manier om een vakantiebestemming uit te zoeken, want lekker eten en drinken hoort bij vakantie.”

Wine and something fine, genieten van Vacansoleil campings langs de wijnroutes. Lees er alles over in ons blog!

Wijnen uit Frankrijk, Spanje en Italië

Tijdens de cursus passeerden vele wijnstreken de revue. Zo maakten we kennis met de Elzas. Een vruchtbare streek in Frankrijk, grenzend aan Duitsland. Deze met name witte wijnen zijn lekker fris en smaken goed bij vis- en kipgerechten. Mijn Elzasser favoriet is de Riesling. Daarna ‘reisden’ we door naar Spanje en Italië. De Spaanse wijnen blonken uit in kracht, terwijl de Italiaanse vino uit de beroemde Chianti streek wat milder was, én lekker fruitig bovendien. Uiteraard werd er ook een avond uitgetrokken voor de Franse wijnen. Eén avond over dit wijnland is natuurlijk veel te weinig, maar het was een goed begin. Natuurlijk proefden we de Bordeaux en deze was erg lekker. Ik begrijp wel dat Frankrijk wijnland nummer 1 is, want deze wijnen bevielen me bijzonder goed.

Wijnvelden in Toscane, ontdek de campings bij de wijnroutes. Lees er meer over in ons blog!

Kamperen bij de wijnroutes

Voor veel mensen vormt lekker eten en drinken een belangrijk onderdeel van de vakantie. Bij Vacansoleil begrijpen we dat. Daarom hebben we de beste wijnstreken op een rijtje gezet, inclusief alle campings in de directe omgeving. De volgende streken zijn zeker een bezoekje waard voor de echte wijnliefhebber:

  • Bourgogne, deze streek heeft drie wijnroutes en is met name bekend door de Chardonnay en de Pinot Noir.
  • Rhône, het oudste wijngebied van Frankrijk en ideaal voor de rode wijn liefhebber. 80% van de productie bestaat uit rode wijn.
  • Toscane, de heerlijke Chianti wijn smaakt nóg beter in de Italiaanse zon, met zicht op het prachtige landschap.
  • Duitsland, voor de liefhebbers van Moezel. Het hele jaar door zijn er vele Weinfeste! Deze wijnstreek ligt lekker dichtbij, dus ideaal voor een lang weekend!

Wijnroutes in Duitsland. Ontdek alle Vacansoleil campings aan deze en andere wijnroutes.. Lees er alles over in ons blog!

Het is wat overdreven om te zeggen dat de wijn bepalend was voor ons volgende vakantieadres. Toch ben ik blij dat de wijngaarden van onze zomerbestemming een bezoekje meer dan waard zijn. We gaan dit jaar naar camping Park Albatros in Toscane, de Chianti streek. Nemen we meteen een doosje wijn mee. Lesmateriaal zullen we maar zeggen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.