Je hebt geboekt, en nu?

Alles over reisverzekeringen, bedlinnen, babypakketten en meer

Yes! De vakantie is geboekt. Vanaf nu kun je uitkijken naar die leukste tijd van het jaar. Wanneer je geniet van het buitenleven, je welverdiende rust, elkaar én eropuit gaat om de natuur, steden, dorpen en andere trekpleisters te verkennen. Of… vergeet je nog iets?

Check deze checklist en kijk daarna zorgeloos uit naar je campingvakantie!

✔ Reispapieren ontvangen?

Zodra je de welverdiende vakantie bij Vacansoleil hebt betaald, ontvang je per mail de reispapieren. Handig, want daarop staat het adres van de camping en meer over je accommodatie. Ook kun je dan opzoeken (via Google Maps) hoe lang je precies rijdt naar je bestemming én wat de beste route is.

✔ Reisverzekering afgesloten?

Op vakantie kan er altijd wat gebeuren. Heb je al een reisverzekering? Goed geregeld! Heb je nog geen verzekering? Geen probleem, via Vacansoleil kun je ook na je boeking een reisverzekering afsluiten. En dat is slim, want deze verzekering:

  • heeft een uitgebreide bagagedekking;
  • vergoedt medische kosten;
  • en kinderen tot 4 jaar zijn gratis meeverzekerd.

De dag voor aankomst én de dag na vertrek vallen trouwens ook onder de reisverzekering. Zodra je vakantie begint – als je in de auto stapt! – ben je dus verzekerd!

✔ Voor nog meer zekerheid: annuleringsverzekering

Je gaat er natuurlijk niet vanuit, maar het kan gebeuren… je moet je vakantie annuleren. Zo zonde! Een annuleringsverzekering kan het iets verzachten. Je kunt dan 100% of een deel van de reiskosten terugkrijgen. Via Vacansoleil kun je tot 5 dagen na je boeking een annuleringsverzekering afsluiten.

✔ Rijden met of zonder overnachting?

Reis je af naar het diepe zuiden voor vakantie? Breek de reis in twee en overnacht onderweg! Kom je heerlijk uitgerust aan op de camping. En je vakantie wordt er een dagje langer van. Overnachten kan in een hotel of een motel langs de snelweg, maar ook op de camping! Alle overnachtingscampings van Vacansoleil vind je hier.

Oh, en reis je naar Duitsland, Frankrijk of door de Zwitserse bergen? Check hier of je helemaal op de hoogte bent over tolwegen, vignetten en andere snelwegweetjes.

Rijden met of zonder overnachting naar je camping in Spanje, Frankrijk of Italië?

✔ Leuk voor de kids onderweg: gratis spelletjesboek

“Mam, pap, zijn we er al?” Kinderen kunnen – als ze niet slapen – ongeduldig zijn onderweg. No worries. Daar heeft Vacansoleil iets voor: het gratis autospelletjesboek! Print uit en leg alvast klaar in de auto met een aantal potloden of pennen. Dan zijn je kinderen op reis héél tevreden.

Print je gratis spelletjesboek >

Leuk voor de kid onderweg: gratis spelletjesboek

✔ Handig: bedlinnen en handdoeken bijboeken

Zie je dit icoon staan bij de camping? Handig: bedlinnen en handdoeken bijboeken Dan is het mogelijk om handdoeken en/of bedlinnen bij te boeken. Handig als je met het vliegtuig reist, of überhaupt minder spullen wil meenemen. Wacht niet te lang met het reserveren van bedlinnen of handdoeken, de voorraad is op sommige campings beperkt!

✔ Babypakket erbij?

Staat dit pictogram bij de camping? Staat dit icoon bij een camping dan kun je een babypakket bijboeken.  Dan kun je een speciaal samengesteld babypakket bijboeken. In zo’n pakket zit een kinderbedje, kinderstoel en een badje. Dat scheelt gesjouw én ruimte in de auto! Ook fijn: alles wordt voor je klaar gezet in de accommodatie. 😊 Goed om te weten: het kinderbedje is exclusief linnengoed. Soms ligt er in het bedje al een matrasje, maar dat is vrij dun. Ons advies is om ook zelf een matrasje mee te nemen.

Je reserveert het babypakket direct bij je boeking of zo snel mogelijk na de boeking, want op=op. Wil je weten waar er in je accommodatie ruimte is voor het bedje? Of heb je andere vragen? Stel ze aan de vakantie-experts van Vacansoleil.

✔ Preferentie: ja of nee?

Heb je voorkeur voor een bepaalde plek op de camping? Dichtbij het zwembad bijvoorbeeld of naast familie of vrienden. Of zit je liever in de schaduw van bomen? Vraag dan een preferentie aan! Een preferentie is een voorkeur en biedt geen garantie. Uiteraard houdt de camping er wel zo veel mogelijk rekening mee.

Let wel, een preferentie toevoegen kan niet altijd. Ook verschillen de preferenties per camping. Het vooraf kiezen van een plaatsnummer is op alle campings niet mogelijk. Kosten: €5 per voorkeur.

✔ Print alvast je inpaklijst uit

Beter vroeg dan laat. Als je de lijst nú print, kun je zien of je alles hebt óf nog dingen moet regelen. Oh ja, check ook even of je paspoort of identiteitsbewijs nog geldig is tot na je vakantie.

Print je inpaklijst >

Gratis inpaklijst van Vacansoleil

En nu? Laat die vakantievoorpret maar beginnen!

Nu ben je helemaal klaar om je te storten op die o-zo-leuke vakantievoorpret! Wat móet je allemaal gezien en gedaan hebben? Waar kun je lekker eten? En welke leuke plaatsjes wil je zeker bezoeken? Kijk voor inspiratie zeker eens rond op dit blog en het inspiratiemagazine.

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.