Kamperen in Zwitserland met Vacansoleil

Zwitserland: 4x waarom dit op je bucketlist hoort

Verbluffende natuurtaferelen! Dát is wat je ziet als je gaat kamperen in Zwitserland. Wil je weten wat Zwitserland nog meer geweldig maakt? In dit blog de 4 redenen waarom een campingvakantie in Zwitserland zéker op je bucketlist hoort!

1 Adembenemende uitzichten

Kies je voor kamperen, omdat je van natuur houdt? Oh, dan ga je ontzettend genieten op je camping in Zwitserland. Meestal heb je op de camping al geweldig uitzicht. Bijvoorbeeld op een meer, met daarachter hoge bergen vol weelderig groen, onder de helderblauwe lucht met bloemige, witte wolken. De zon weerspiegelt in het kabbelende water. De vogels in de bomen fluiten. En zelfs als er kinderen op de camping zijn, zijn die door al dat natuurschoon vredig rustig.

Uitzicht Zwitserland

Déze uitzichten moet je zien

Toch vind je de meest adembenemende uitzichten niet op je camping in het dal. Zwitserland is een land om te verkennen! Ga de bergen in, dan zie je automatisch overal waar je kijkt die verbluffende aanblikken. Zoals in het Heida-dorp Visperterminen. Heida is een druivenras en dit dorp ligt bij de allerhoogste wijnberg van Europa. Werp een blik naar beneden en je ziet al die wijnrankterrassen op de helling. Eigenlijk zijn het net rijstterrassen op het Indonesische eiland Bali. Het verschil? Je ziet dit gewoon in de buurt van je camping in Zwitserland!

Nog een tip voor adembenemend uitzicht: de Charles Kuonen hängebrücke. Trotseer je deze brug? Dan heb je 360° uitzicht (horizontaal en verticaal… ?). Op deze brug sta je midden in de bergen, op 85 meter hoogte boven de grond. Wauw ? Ook het uitzicht vanuit het dal bij Lauterbrunnen is oogverblindend. Daar zie je de nummer 1 waterval van álle 72 watervallen in het Lauterbrunnendal.

Wijnranken Zwitserland

Achterovergeleund genieten?

Elke dag kilometers door de bergen wandelen of hoge bruggen begaan, hoeft niet voor dat prachtuitzicht. Gun je benen gerust een dagje rust als je gaat kamperen in Zwitserland. Reis bijvoorbeeld een dag mee met de trein van Bern naar Italië. Zalig! Wil je nog een dag rust en tóch je ogen uitkijken? Nou, wat dacht je dan van een ritje met de kabelbaan naar een hooggelegen wintersportdorpje? Mmm, zittend genieten is hier zó makkelijk ?

Met de trein naar Italië vanuit Zwitserland

2 Gezonde berglucht

Of berglucht echt zo gezond is, daar zijn de meningen over verdeeld. Een ding is wel zeker: omringd door bergen en natuur heeft een superpositieve invloed op je psyche. In de bergen heb je namelijk veel minder onnatuurlijke prikkels. Dat verlaagt – wetenschappelijk bewezen door die supergezonde Japanners – de aanmaak van het stresshormoon cortisol in je lijf. Je wordt op de camping in Zwitserland dus makkelijk totally relaxed. Ook blijkt uit ander wetenschappelijk onderzoek (aan de Shih-Hsin University) dat je met 3 dagen wandelen in de bergen je glucoseniveau meer in balans brengt. Zo, zo. Je komt dus compleet ontspannen én gebalanceerd thuis na je vakantie in de bergen van Zwitserland.

Frisse berglucht in Zwitserland

3 De beste outdooractiviteiten

Kies je voor kamperen in Zwitserland, dan horen daar ook outdoor belevingen bij! De natuur is namelijk het allermooist aan Zwitserland. En die ontdek je het best met outdooractiviteiten. Dus neem zeker mee naar de camping in Zwitserland:

  • Stevige wandelschoenen
  • Sportsokken
  • Wandelhandschoenen: geen must, maar wel comfy als je ergens je handen gebruikt voor een stijl stukje op je wandelroute.
  • Een wind- en waterdicht jack: in de hoge bergen is het altijd kouder.
  • Blarenpleisters: je wil niet dat een blaar je weerhoudt om al dat moois te zien en doen!
  • Sportzonnebril: die blijft goed op je neus staan als je naar beneden loert op die voetgangersbrug.
  • Wintersportzonnebrandcrème: die is vetter dan zonnebrandcrème op basis van water. Handig als je in de bergen bent waar het kouder is, want dan is een wateremulsie op je huid minder prettig.
  • Een teken/insectenpen: better safe than sorry.
  • Je fotocamera en eventueel een statief.
  • Een powerbank
  • Water en snacks! Je wil niet hangry worden of geen fut hebben om die mooiste punten te bereiken.
  • Zo’n sneldrogend fleecedekentje: om op te zitten en om je handen aan af te drogen mocht dat nodig zijn. Gewoon praktisch.
  • Een rugzak: daar doe je al je benodigdheden in.

Outdooractiviteiten Zwitserland

10 outdoortips als je gaat kamperen in Zwitserland

Tijdens het kamperen in Zwitserland kies je uit de allerbeste outdooractiviteiten!

  1. Het leuke dorp Leuk: daar loop je naar boven naar Leukerbad voor een schitterende bergwandeling.
  2. Reis naar Riederalp of Bettmeralp voor de wandelroute langs de Aletschgletsjer. Ja, ga je kamperen in Zwitserland, dan moet je minimaal één keer gaan wandelen door die natuur!
  3. Suppen? Dat staat voor stand-up paddle surfing. Als je dit doet op het Meer van Thun (de Thunersee) dan lijkt het alsof je jezelf de wijde wereld in peddelt. Echt mooi.
  4. Je las er al over bij ‘Déze uitzichten moet je zien’: de Charles Kuonen hängebrücke bij Zermatt, in de regio Wallis. Een unieke ervaring om van berg naar berg te wandelen (494 meter) over een brug die 85 meter boven de grond hangt. Ook rondom de Thunersee, bij Sigriswil, is een geweldige wandelroute (56 km) met 2 panoramahangbruggen. Neem cash geld mee, de oversteek van de Gummischlucht hängebrücke kost een paar Zwitserse Franken.
  5. Paragliden boven het bergmassief van de Jungfrau, de Mönch en de Eiger. Zelf hoef je hiervoor geen ervaring te hebben, want je kunt gewoon meevliegen met een paragliding-tandemvlucht.
  6. Die magische bergen beklimmen met sneeuw op de toppen? Dat kan. Dit is echter alleen geschikt voor gevorderden. Eerst even oefenen, dus! In een adventure park midden in de bossen krijg jij je outdoor skills onder de knie. En in zo’n bos klimmen, is ook al gaaf. Je hoeft de bergen dus niet per se in.
  7. Raften of canyoning op een van de vele bergrivieren in de Alpen. Een aanrader voor de échte avonturiers.
  8. Relaxed over dat heldere water ‘varen’? Ga kajakken. Bijvoorbeeld op het Meer van Brienz bij Interlaken.
  9. Geschikt voor iedereen: mountainbiken of e-biken rondom Interlaken, de Thunersee of de vallei met 72 watervallen. Houd je van een lekkere versnapering onderweg? Er zijn ook tours waarbij je onderweg echte Zwitserse chocolade, echte Zwitserse kaas en echte Zwitserse bier proeft.
  10. Voor de adrenalinefans: je kunt ook gaan bungyjumpen en skydiven in de bergen.

Raften in Zwitserland

4 Strand & kráákhelder water

Ga je kamperen in Zwitserland? Dan is er vast een meer of rivier in de buurt van je camping. In Zwitserland kun je dus ook gewoon een dagje relaxen en uitkijken over het water. De Thunersee is lekker groot. Daar is het dus net alsof je aan zee bent. En wát voor een zee… het water is kraakhelder! Het water van de Rhône-rivier is turquoise. Net als het water van het Meer Van Brienz (de Brienzersee). Wil je zwemmen in het water? Dan moet je bij een van die twee meren zijn. Daar vind je zelfs strandjes! Een tip: bij beide meren zijn ook ligweides. Dat ligt heerlijk zacht.

Uitzicht op het meer in Zwitserland

Zoek je een goede camping in Zwitserland?

Bij Vacansoleil kies je uit 3 goed beoordeelde campings in Zwitserland (ze scoren minstens een 7,2):

  1. Camping Manor Farm 1 in Interlaken (Berner Oberland)

Direct aan de oever van de Thunersee en dicht bij de berg Jungfrau, Bern en de Brienzersee. Op deze camping in Zwitserland heb je mooi uitzicht!

  1. Camping Simplonblick in Raron (Wallis)

Midden in de Rhônevallei en dicht bij de Aletschgletsjer, de Charles Kuonen hängebrücke, Leukerbad en Vispterminen (met wijnrankterrassen).

  1. Camping Santa Monica in Raron (Wallis)

Deze camping ligt vlak bij camping Simplonblick. De regio is hetzelfde, maar als je hier gaat kamperen in Zwitserland… kun je fijn dobberen in dat zwembad met om je heen de groene    bergen van de Rhônevallei. Zó relaxed ?

 

Twijfel je nog waar je op vakantie gaat? Lees dan deze blogs:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *