Bretagne Blog top 10

Top 12 Bretagne bestemmingen

 

Bretagne… wauw. Die kust met hoge kliffen is er een voor op je bucketlist ? Waar moet je precies zijn in die grote, nog vrij onontdekte regio van Frankrijk? Alsjeblieft: de Top 12 bestemmingen in Bretagne, waar het hele gezin zeker weten aan z’n trekken komt. Ga je met z’n tweeën toeren naar deze ruige kuststreek? Dat kan natuurlijk ook! Zeker #3, #6, #7 en #9 zijn óók aanraders voor stellen.

#1 Quiberon: fraai schiereiland

Oh la la. De kust van dit schiereiland in Zuid-Bretagne is magnifiek! Zandstranden in overvloed en ook van die prachtige rotsstranden om uit te waaien en te genieten van het uitzicht. Ook leuk aan deze locatie: je kunt met de boot toeren naar de eilanden voor de kust: Belle-Île-en-Mer én Île d’Houat.

Is er een camping in de buurt van deze nummer 1 Bretagne bestemming? Ja hoor. Camping Le Bois d’Amour ligt in het zuiden van schiereiland Quiberon, op 1,5 kilometer van het gelijknamige stadje Quiberon.

stralende blauwe zee aan de kust van bretagne

#2 Sarzeau: super voor de kids

Een super bestemming in Bretagne als je met kinderen op vakantie gaat. Waarom? Hier zijn verschillende dingen te beleven. Zoals:

  • Zandkastelen bouwen aan zee
  • Het middeleeuwse kasteel van Suscinio bezoeken en daar middeleeuwse spelletjes spelen
  • Kleurrijke vlinders spotten in Jardin Aux Papillons in Vannes
  • Het pittoreske oude centrum van Vannes ontdekken
  • Dieren kijken in de dierentuin mét botantische tuin in Branféré
  • Klimavonturen aangaan in de bossen

De Vacansoleil-camping in Sarzeau is ook top voor kids: kijk maar eens naar dat zwemparadijs met 6 waterglijbanen en toffe spacebowl op camping Lodge!

Vannes in Bretagne

#3 Erquy: ontdek de roze kust

Hier vind je de ‘Grès Rose’, oftewel de ‘roze kust’. De grijze granieten rotsen aan zee hebben hier een roze tintje. Droom erbij weg als je bij Cap Fréhel samen over het smalle voetpad (GR 34) naar de vuurtoren loopt. Wat je ook zeker moet doen aan deze speciale Bretonse kust: coquilles eten in de haven van het leuke Erguy én relaxen op een van de droomstranden van natuurgebied Cap d’Erguy.

Ga jij die roze kust ontdekken? Bijvoorbeeld vanaf camping Les Pins met dat leuke zwemparadijs?

Erquy in Bretagne aan de haven

#4 Saint-Malo: top voor iedereen

Heel nice, deze havenstad in Bretagne! Vooral dat historische gedeelte met intacte stadsmuur: de Intra-Muros. Een must om daaroverheen te wandelen, natuurlijk! Ben je met kinderen op vakantie in Saint-Malo? Dan bezoek je de replica piratenboot van piraat Surcouf.

En iedereen vindt ook déze sights in en rondom de stad mooi:

  • Het eiland Le Grand Bé, waar je bij eb naartoe kunt lopen
  • Musée d’Historie
  • Het kasteel van Saint-Malo met de toren Quic-en-Groigne
  • Le Château de la Duchesse Anne
  • Het Grand Aquarium (tip als het regent)
  • De grote doolhof mét speeltuin: Le Labyrinthe du Corsaire
  • Fort National, gelegen in zee en daarom alleen bij eb te bereiken

Kortom: genoeg te zien en beleven dicht bij camping La Ville Huchet in Saint-Malo!

Prachtige oude zeerovers stad Saint Malo in de buurt van Bretagne

De kust van Saint Malo met een heerlijk zand strand

 

#5 Carantec: favoriet bij de kleintjes

Carantec is razend populair bij families. Kinderen vinden het hier fantastisch om samen met hun ouders de eilanden voor de kust te ontdekken. Als het eb is, steek je over. Bijvoorbeeld naar Île Callot. Daar geniet je van het uitzicht op Carantec, terwijl je kinderen schelpen verzamelen en het water in en uit rennen. Luier op de stranden, maar houd wél de tijden in de gaten om weer met droge voeten terug te wandelen. En dan… gezellig samen eten in een van de vele restaurants. De volgende dag? Op naar Pointe de Pen-al-Lann! Een geweldig uitzichtpunt om Le Château du Taureau in zee te zien liggen.

Lekker zwemmen doe je in Carantec op camping Les Mouettes met een giga zwemparadijs van wel 6000 m2. En… in juli en augustus is op deze camping Nederlandse animatie.

Fijn met de kinderen schelpen zoeken op het strand bij Bretagne

 

#6 Dol-de-Bretagne: lekker knus

Een knusse, historische plaats waar je zeker eens de historische wandelroute moet volgen. Zien: de grote kathedraal en de Menhir du Champ Dolent. Doen: de Mont Dol beklimmen voor uitzicht over de baai én je dag afsluiten met een speciaal biertje en tapas in Le Stuart. Een weetje: redelijk dicht bij Dol-de-Bretagne ligt de bekende Mont Saint-Michel (van de foto). Een bezoekje waard!

Ben je met kinderen? Succes met ze van de camping krijgen ? Camping Domaine des Ormes is een gróót vakantieparadijs. Met waterpret, actie, sport, een disco… Er huppelen zelfs pony’s rond.

Bezoek het prachtige Mont Saint Michel in de buurt van Bretagne

 

#7 Saint-Nic: breed strand en rustige zee

Door de locatie aan de baai van Douarnenez is de zee hier heerlijk rustig. Ben je een echte strandganger? Dan is dit je place to be, want hier heb je bij eb – het grootste deel van de dag – een grote lap zand om een plekje uit te kiezen. En… ook geweldig aan Saint-Nic: het ligt in de buurt van andere leuke plaatsen die je vanuit Saint-Nic makkelijk bezoekt. Zoals:

  • Middeleeuws Locronan
  • Groot en kunstzinnig Quimper
  • Havenstad Brest (met indrukwekkende kabelbaan)
  • Camaret, waar je de uitzichten moet zien bij Pointe de Pen-Hir en Pointe du Grand Gouin

Een camping direct aan dat brede zandstrand van Saint-Nic? Dat is camping Domaine de Ker Ys.

Heerlijk zonnen op het zand strand van Saint-Nic bij Bretagne

#8 Poullan-sur-Mer: in een kalme baai

Nog zo’n fijne locatie voor een vakantie met kleine kids. Ook Poullan-sur-Mer ligt in een baai in Bretagne, dus ook hier is de zee kalm én het zandstrand heerlijk breed. Must sees voor je vakantie in deze leuke plaats: alle zeedieren in het aquarium L’Aquashow én de uitzichtpunten Pointe du Raz en Phare du Millier. Must do’s? Relaxen aan zee. Met de kinderen spelen in het zand. Naar het scheepvaartmuseum in Douarnenez. En een wandeling maken door Site Naturel des Plomarc’h met een speeltuin en boerderijdieren.

Camping La Baie de Douarnenez ligt in Poullan-sur-Mer, op 5 kilometer van het strand. Hier kom je als ouders écht tot rust, want je kinderen kunnen prima zelf ronddartelen op het compacte campingterrein.

#9 Pleubian: bij het bloemeneiland van Bretagne

Fleurige bloemen, leuke steegjes, huizen direct aan het water. Mooi, dat bloemeneiland vlak voor de kust bij deze bestemming in Bretagne! Ga je hier op vakantie, dan is Île de Bréhat sowieso een must see. Bovendien bevind je je in Pleubian fijn tussen de plaatsen Paimpol en Tréguier. Kortom: hier heb je elke dag wat om te verkennen!

Tip: de rustige familiecamping Le Port de la Chaine, op 50 meter van de zee in Pleubian.

Breng een bezoek aan het oudje stadje Poimpal

#10 La-Forêt-Fouesnant: centraal in ‘n super omgeving

Dit centrale kuststadje ligt midden in het groen. Eromheen zijn zoveel stadjes om te ontdekken. Benodet met Plage du Trez. Quimper met oude vakwerkhuizen. Concarneau met leuke winkeltjes binnen de oude stadsmuren. En het schilderachtige Pont-Aven.

Tel daarbij op…

  • de Glénan-eilanden voor de kust;
  • de Pont Scorff Zoo;
  • kitesurf- en zeilscholen aan zee;
  • een geweldige weg langs de kust voor een toertje;
  • en de indoor speeltuin Djoomba Land.

Je hebt hier echt een gevarieerde vakantiebestemming in Bretagne te pakken!

Een camping in La-Forêt-Fouesnant? Dat is camping Le Saint-Laurent met groot aquapark (en spacebowl), op slenterafstand van Plage de Kerleven.

Het havenstadje Concarneau ligt aan de Atlantische oceaan in Bretagne

#11 Pont Aven

Een schilderachtig dorpje bij uitstek! Gelegen in een groene vallei vind je het prachtige plekje Pont Aven. Het dorp werd ontdekt door de schilder Gauguin, hij ontdekte het bijzondere licht dat er schijnt. De Aven die door het dorpje stroomt staat elke lente prachtig in bloei en is zeker het fotograferen waard! ? Tegenwoordig wandel je langs de voormalige windmolens, oude villa’s en over de bruggetjes uit de vorige eeuwen. Een bekende specialiteit uit Pont Aven zijn de boterkoekjes… proeven maar!

Vissersbootjes bij Pont Aven

#12 Pointe du Raz

De 70 meter hoge klif Pointe du Raz is adembenemend. Vanuit het puntje van de klif zie je de vuurtoren van Vieille in het ruige water staan. Zeker doen: wandelen over het pad naar het uiteinde van de klif. Is het iets minder weer? Ook dan is Pointe du Raz een must. De manier waarop de golven breken tegen de klippen en rotsen is trés spectaculaire!

Klif van Pointe du Raz in Bretagne

Lees ook deze blogs, voor meer Frankrijk inspiratie:

3 gedachten over “Top 12 Bretagne bestemmingen”

  1. zeker goede tips voor Bretagne. Wij hebben ook onze labrador mee. Weet je of ie daar mag zwemmen?
    Oja en is er ook een top 10 Normandie bestemmingen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *