Florence-citytrip

Florence: tips, bezienswaardigheden en campings

Ontdek de magische stad Florence

Florence, oftewel Firenze zoals de Italianen de stad noemen, is een van de belangrijkste kunststeden van Italië. De hoofdstad van Toscane staat bekend als de bakermat van de renaissance. Of je daar nog iets van terugziet? Zeker weten! Cultuur- en kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Florence. De middeleeuwse brug, gezellige pleintjes, vele musea en een romantisch uitkijkpunt op de prachtige Dom! Wat ga jij als eerste doen? Gelukkig kun je er ook voor kiezen om te kamperen in deze stad en de bezienswaardigheden van Florence te spreiden over meerdere dagen. Je bent tenslotte op vakantie en wilt ook af en toe neerploffen op een terrasje. In dit blog delen we de beste reistijd, mooiste bezienswaardigheden, leukste campings en een plek om gratis te parkeren in Florence.

Lees meer

kajak-ardennen-bertrix

Kanoën in de Ardennen: de tofste routes voor een kanovakantie

Kanovaren en kamperen in de Ardennen

Op campingvakantie in de Belgische Ardennen? Dan mag een dagje kanovaren of kajakken niet ontbreken! Vanaf het water ontdek je pas écht hoe mooi de Belgische Ardennen zijn. De bekendste rivieren in de Belgische Ardennen zijn de Ourthe, Lesse, Semois en Amblève. Langs deze rivieren heb je genoeg plekken waar je een kano of kajak kan huren. Vanuit daar kun je voor jong en oud een  (uitdagende) route uitstippelen langs stroomversnellingen, rotsformaties, en indrukwekkende kastelen. In dit blog nemen we je mee langs diverse kajakroutes en de mooiste campings in de omgeving. Peddel je mee?

Lees meer

vernazza-cinqueterre

Cinque Terre: info over de mooiste dorpjes & campings in de regio

Welkom in het betoverende Cinque Terre. Je struint hier door sfeervolle Italiaanse dorpjes die gebouwd zijn op hoge rotsen en omgeven worden door olijfbomen en wijngaarden. Aan de Ligurische kust liggen de vijf fotogenieke vissersdorpjes Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza en Monterosso al Mare. Samen vormen ze het wereldwijd bekende Cinque Terre. Dit Nationale Park staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en trekt jaarlijks vele reizigers. Ook vanaf de camping in de regio’s Toscane en Emilia Romagna kun je gemakkelijk een dagtrip maken naar Cinque Terre. Pak die fotocamera en zwembroek maar alvast in, want na het lezen van dit blog kun jij je dagtrip naar de vijf dorpen plannen én weet je op welke vijf topcampings je kunt verblijven.

Lees meer