10 tips om je te weren tegen wespen

Elk jaar cirkelen ze weer rond je glaasje ranja (of dat welverdiende glaasje rosé) als je je net heerlijk voor je stacaravan of tent hebt gesetteld. Wespen. Wat kunnen ze je pesten. Alsof ze het samen hebben afgesproken slaan ze langzaam maar doelbewust toe. Op het moment dat je geduld begint op te raken na de plagerijen van het eerste zwart-gele monstertje, kondigt wesp nummer twee zich al aan. Help! Jij hebt duidelijk tips tegen wespen nodig!

Sommige mensen blijven stokstijf zitten en durven zich niet meer te verroeren, anderen maken zich – hysterisch om zich heen meppend – uit de voeten. Resultaat: je drinkt je glaasje heel snel leeg of je vlucht naar binnen terwijl de wespen triomfantelijk de gemorste druppels opsnoepen.
1-0 voor de wespen.

Met deze 10 tips ben jij wespen voortaan te slim af!

Tips tegen wespen

Tip 1: Verbrande koffie

Meteen een effectieve binnenkomer: wespen kunnen niet tegen de geur van verbrande koffie. Doe een paar schepjes gemalen ongebruikte koffie in een hittebestendig kopje en houd er een aansteker bij. Zo verspreid je een wespenwerende geur!

Tip 2: Maak een wespennest

Pak de knutselspullen uit de kast en knip en plak eigenhandig een wespennest. Wespen komen namelijk niet in de buurt van een ander nest. Deel je ook even een foto van jouw creatie op onze Facebook pagina? 😉

“Pak de knutselspullen uit de kast en knip en plak eigenhandig een wespennest”

Tip 3: Wierook ze uit!

De geur van wierook houdt wespen op veilige afstand, dus zet een paar lekker geurende stokjes op tafel en je kunt heerlijk buiten genieten.

Tip 4: Muffinvormpjes

Ken je die papieren muffinvormpjes waar je lekkere cakejes in kunt bakken? Ze zijn ook heel geschikt om wespen en ander ongewenst gedierte van je drankje af te schermen. Plaats een muffinvormpje ondersteboven op je glas, steek er een rietje door en je kunt ongestoord genieten van je drankje.

Tips tegen wespen - muffinvormpjes

Tip 5: Ammoniak cocktail

Neem een bakje met water en voeg een scheutje ammoniak toe. De doordringende geur van deze cocktail houdt wespen op afstand. Okee, één nadeel: wijzelf zijn doorgaans ook niet dol op dit misselijkmakende aroma.

Wie is er wél dol op de geur van ammoniak?

Tip 6: Verleid ze met meloen

Niet dol op de geur van ammoniak? (wie wel). Probeer dan deze tip: plaats een schaaltje met meloensap op tafel. Inderdaad, dit trekt wespen aan. Maar omdat het sap zó verleidelijk ruikt, duiken ze er ongetwijfeld in en kunnen ze er niet meer uit. Uiteraard zijn alle zoete sapjes hier geschikt voor.

Tips tegen wespen - knutsel een wespenvanger

Tip 7: Knutsel een wespenvanger

Weer een knutseltip: knip het bovenste deel van een lege plastic fles en plaats dit deel ondersteboven in de fles. Giet wat ranja of vruchtensap in de fles en de wespen vliegen eenvoudig in de fles, maar komen er door de smalle doorgang niet meer zo gemakkelijk uit. Zo sla je twee vliegen (ahum wespen) in één klap, want ook de kindjes zijn weer even zoet.

Tip 8: Munt deel 1

Munt! Je creëert er heerlijk zomerse drankjes mee, én het biedt uitkomst tegen wespen. Leg een paar verse blaadjes munt op tafel en je kunt ongestoord verder genieten van je buitenmomentje.

Tip 9: Munt deel 2

Munt! Koperen munten deze keer. Betaal ze met gelijke munt terug! Leg enkele stuivers in een bakje, plaats dit op tafel en je wordt niet meer lastiggevallen.

“Probeer zeker dit multifunctionele kruid eens!”

Tip 10: Kruidnagel

Kruidnagel is werkelijk een multifunctioneel kruid. Steek enkele kruidnagels in parten sinaasappel of citroen en leg deze op een schaaltje. De wespen laten je gegarandeerd met rust.

Tips tegen wespen - kruidnagel en citroen

Bonustip:

Het is altijd goed om preventief te werk gaan als je geen wespen in de buurt wil hebben. Laat geen zoetigheden of etenswaren liggen en draag geen zoet parfum. Kijk ook altijd in je glas voordat je een slok neemt om zeker te weten dat er geen wesp in zit.

Weet jij nog andere goede tips? Deel ze hieronder met ons in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *