11 Dingen die je altijd vergeet in te pakken, maar nu niet meer!

11 Dingen die je altijd vergeet in te pakken

…maar nu niet meer

Natuurlijk zijn al deze 11 spulletjes ter plaatse te koop. Maar… dan moet je een grote verpakking kopen óf je bent veel duurder uit. En als je een winkel moet zoeken, ben je er ook nog vakantietijd aan kwijt. Neem je deze 11 dingen mee? Dan settel je in no-time op de camping en is het meteen tijd voor: vakantie!

1 Vuilniszakken

Ongelooflijk hoeveel afval je in 1 of 2 weekjes vakantie produceert… Heb je een hele rol vuilniszakken nodig? Nee, dat niet. Neem er gewoon een stuk of 4 mee voor 1 week, dan zit je altijd goed. En… neem ook kleinere vuilniszakjes mee voor op de badkamer.

2 Theelichtjes en een aansteker of lucifers

Vakantie is… ’s avonds samen nagenieten van de enerverende dag. Voor de accommodatie met een spelletje, boek of de tablet om foto’s te bekijken. Drankje erbij, kommetje chips, nootjes of een kaasplankje… Heerlijk! Maak nog meer sfeer met sfeerverlichting. Inderdaad! Daar heb je theelichtjes en een aansteker of lucifers voor nodig. Neem die mee, dan heb je gelijk de avond van de dag van aankomst ambiance aan tafel!

3 Paraplu

Je bent tóch in Europa op vakantie. Een regenbuitje kan altijd uit de lucht vallen. Met een paraplu is dat geen probleem. Kun je fijn naar je auto wandelen of naar het overdekte speelparadijs op de camping.

4 Picknickdeken

Een picknickdeken komt altijd van pas. Natuurlijk als je gaat picknicken tijdens een fietstocht. Of als je naar het bos gaat, het strand, het park óf gewoon bij je stacaravan blijft chillen met je kids. Die kunnen fijn op de deken spelen. Koelt het ’s avonds af? Dan fungeert de picknickdeken ineens als knusse deken voor op je veranda. Wijntje voor je neus – kaarsjes aan natuurlijk – en genieten maar.

5 Keukenhanddoek & theedoeken

Vaatwasser in je stacaravan? Lucky you! Toch zijn een keukenhanddoek en theedoeken altijd handig om mee te nemen. Zelfs als je een vaatwasser in je stekkie hebt. Denk je ook aan een gastendoekje voor op het toilet?

6 Afwasspullen

Afwassen… meestal is het niet je hobby. Maar op vakantie kan het best gezellig zijn. Trommel de hele familie op of werk – heel eerlijk – met een corveeschema. Radio aan of de Camping Kids CD op en maak er een feestje van. Mét sponsje, afwasborstel, afwasmiddel en een vaatdoekje natuurlijk. Inpakken die hap!

7 Toiletpapier & handzeep

Wat fijn, zo’n eigen toilet in je stacaravan. Daarvoor heb je wel toiletpapier en handzeep nodig. Koop dat gerust in de plaatselijke supermarkt, maar voor de eerste dag(en) is het fijn om een rolletje direct bij de hand te hebben. Tip voor de zeep: vul thuis een reisflesje met handzeep. Dat bespaart weer kofferruimte! Of bewaar van een hotelovernachting het badkamerzeepje… ideaal voor op de camping.

8 Draagbare radio of bluetooth speaker

Muziek tijdens de afwas? Die kun je natuurlijk luisteren via je telefoon. Maar met die speaker maak je er geen feestje van. Met een draagbare radio óf bluetooth speaker lukt dat wel! Die koop je al voor enkele euro’s. Wordt jouw campingvakantie stukken levendiger van. 😀

9 Zout & peper

Deze twee smaakmakers zijn onmisbaar! Of je nu zelf een kipfiletje bakt, groenten wokt, een eitje kookt of een salade maakt… zout en peper maakt je maaltje veel lekkerder. Neem een klein zout en peper setje mee, dan hoef je daar in elk geval niet aan te denken als je boodschappen doet op vakantie.

10 Suiker & koffie

Sta jij ’s ochtends op vakantie ook altijd zo gemakkelijk op omdat je vrij bent? Fijn! Dan heb je dus geen koffie nodig… Jawel, natuurlijk wel! Een lekker bakje koffie (of een kop thee) ’s ochtends op je zonnige veranda. Neem in elk geval een klein pakje filterkoffie (of theezakjes) en wat suiker mee. Daar ben je die eerste ochtend héél erg blij mee.

11 Zaklamp

Voor de avontuurlijke kampeerders. Die zelf met tent en wagen naar de camping gaan. Of de campinggasten met kinderen die ’s avonds zelfstandig pendelen tussen accommodatie en toiletgebouw of het bruisende pleintje van de camping. De zaklamp! Komt werkelijk altijd van pas, let maar op. Ook praktisch: sleutelhangers met zo’n lampje om het sleutelgat in het donker te vinden. Kunnen kinderen aan hun broek hangen.

Oh, en check hier wat er al aanwezig is in je accommodatie. Hoef je dat al niet mee te nemen! Voor specifieke informatie over je accommodatie kun je het beste op de betreffende campingpagina kijken.

Nog meer handige tips? Lees dan ook deze blogs:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *