3 gangendiner van de barbecue

Gemakkelijke barbecuerecepten voor jouw campingvakantie

Barbecue en camping zijn een onverslaanbaar paar. Wil je een keer iets anders eten dan een barbecueworst? Wij hebben een heerlijk 3 gangendiner van de barbecue voor jou. Laat je weten of alles je heeft gesmaakt?

Voorgerecht: Bruschetta

Iedereen kan dit maken! Of je nu chef kok bent of niet. Bovendien heb je de simpelste ingrediënten nodig en kun je eindeloos variëren met kruiden en extra toppings.

Wat heb je nodig?

  • Rijpe tomaten
  • Knoflook (geperst of heel klein gesneden)
  • Olijfolie
  • Verse basilicum
  • Peper en zout
  • Ciabatta
  • Eventueel: parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola, walnoten, honing

Bereiding

  1. Snijd het ciabattabrood in plakjes en leg deze op de barbecue. Heb je geen ciabattabrood gevonden in de supermarkt? Ander brood is ook goed!
  2. Ontvel de tomaten. Dit doe je door een kruisje te maken in het velletje en de tomaten kort onder te dompelen in kokend water.
  3. Verwijder de zaadjes en snijd de tomaat in blokjes.
  4. Was de verse basilicum en snijd deze in grove stukjes.
  5. Meng de tomatenblokjes met de olie, geperste knoflook, verse basilicum, zout en peper.
  6. Haal de geroosterde plakjes brood van de barbecue en wrijf deze in met een teentje knoflook.
  7. Verdeel het tomatenmengsel over de broodjes.
  8. Wil je een extra vleugje pit, een bite of een zoetje? Strooi dan wat parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola, walnoten en/of honing over de broodjes!

Bruschetta is het eerste gerecht van de barbecue in ons menu!

Hoofdgerecht: Kip-perzikspiesjes

Dit hoofdgerecht is net zo eenvoudig te maken als het voorafje! Serveer de kip-perzikspiesjes met aardappelpartjes en een stevige salade, dat je beide in een handomdraai op tafel zet.

Wat heb je nodig?

  • Kipfilet
  • Verse perziken of perziken uit blik
  • Ui
  • Knoflook
  • Olie
  • Abrikozenjam
  • Bouillon
  • Yoghurt
  • Kerriepoeder
  • Peper en zout
  • Houten spiesjes

Bereiding

  1. Leg de houten spiesjes minimaal 1 uur in een bak met koud water. Zo branden ze later niet aan op de barbecue.
  2. Snijd de kipfilets en perziken in blokjes en rijg ze om en om op de houten spiesjes.
  3. Smeer de kip-perzikspiesjes in met olie en bak ze op de grill.
  4. Snijd ondertussen de ui en knoflook en bak dit in 2 minuten in hete olie met kerrie, peper en zout. Blus af met een beetje bouillon en voeg een eetlepel jam toe. Dit mengsel laat je nog even zachtjes koken.
  5. Haal de pan van het vuur en laat het kruiden-fruitmengsel afkoelen. Is het afgekoeld? Meng het met de yoghurt en je huisgemaakte dip is klaar!
  6. Serveer de spiesjes samen met de yoghurtdip.

Kipspiesjes zijn het volgende gerecht in ons barbecue-menu!

Bijgerecht: Aardappelpartjes met rozemarijn

Tien minuten voorbereiding en dan twintig minuten in je stoel relaxen als jouw geurige aardappelpartjes liggen te garen op de barbecue.

Wat heb je nodig?

  • Aardappelen
  • Rozemarijn
  • Olie
  • Zout

Bereiding

  1. Was de aardappelen en snijd ze in partjes. De schil laat je eraan zitten!
  2. Hak de rozemarijn fijn.
  3. Meng de aardappelen met de rozemarijn, de olie en het zout.
  4. Bak in een grillpan op de barbecue voor ongeveer 20 minuten. Na 10 minuten schep je de partjes een keer om. Heb je geen grillpan voor op de barbecue? Maak dan van aluminiumfolie pakketjes van het aardappelmengsel en leg deze op de grill.

Een bijgerecht mag niet ontbreken bij een Vacansoleil barbecue menu

Salade: Witte bonen salade

Een salade van sla en komkommer? Doe eens wat anders! Witte bonen zijn erg voedzaam én heerlijk in een koude salade.

Wat heb je nodig?

  • Witte bonen in blik
  • Uien
  • Tomaten
  • Basilicum of dille
  • Olie
  • Azijn
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Pel de uien en snijd deze in halve ringen.
  2. Snijd de tomaten in blokjes en hak de basilicum of dille fijn.
  3. Laat de bonen uitlekken en meng deze met het ui, de tomaat en basilicum of dille.
  4. Meng 1 eetlepel azijn met 2 eetlepels olie en breng dit op smaak met zout en peper.
  5. Besprenkel de salade met de dressing en geniet!

Lekker bij de barbecue is een witte bonen salade

Dessert: Gegrilde choco-bananen

Het lekkerste toetje van de barbecue. Kinderen zijn er dol op!

Wat heb je nodig?

  • Bananen
  • Chocolade
  • Aluminiumfolie

Bereiding

  1. Snijd de bananen in de lengte in (schil niet verwijderen!).
  2. Vul de bananen met chocolade. Geen chocolade gekocht? Chocopasta volstaat ook.
  3. Maak van de aluminiumfolie bakjes en leg de bananen hierin voor je de bakjes voorzichtig op het rooster van de barbecue plaatst.
  4. Is de chocolade gesmolten? Dan kun je genieten van het dessert!
  5. Nog meer genieten? Vul de banaan dan met chocolade en marshmallows, genieten!

 

Een lekker dessert op de barbecue met banaan en chocolade.

Tip: wil je weten of je op jouw camping mag barbecueën met gas of op kolen? Bekijk de pagina van jouw camping en klik op het tabblad ‘extra info’. De info vind je hier onder ‘Voorzieningen’.

Weet jij nog lekkere variaties voor ons barbecuemenu? Deel ze hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.