De leukste pretparken in Italië op een rijtje.

De 5 leukste pretparken in Italië

Pretparken bij het Gardameer, in Toscane en aan de Adriatische Kust

Italië is één van de populairste vakantielanden van Vacansoleil. Een prachtige omgeving, heerlijk eten en mooie campings: Italië heeft het allemaal. Daarnaast vind je in Italië leuke pretparken! De attractieparken in Italië zijn veelal groot en spectaculair. Verblijf je bij het Gardameer in Toscane of aan de Adriatische Kust? Ideaal! Daar zet je gemakkelijk een dagje pretpark op de planning.

De leukste pretparken in Italië voor jou op een rijtje, gesorteerd op regio. Wel zo handig!

Pretparken bij het Gardameer

Het Gardameer is elk jaar opnieuw een erg populaire regio. Dat snappen wij wel! Je kan hier genieten van het meer, een bezoek brengen aan het prachtige Sirmione en naar een pretpark gaan. De bekendste pretparken bij het Gardameer zijn Gardaland en Canevaworld.

#1 Gardaland

Gardaland is het grootste en populairste pretpark van Italië. Dit pretpark heeft maar liefst zeven achtbanen, waarvan de een nog spannender is dan de ander. Bijvoorbeeld de achtbaan met Virtual Reality. Hierin waan je je in de Rocky Mountains tussen de indianen. Dit pretpark aan het Gardameer is geschikt voor zowel thrill-seekers als little dreamers. In 2020 opent in Gardaland het Legoland Waterpark. Dit is het eerste Legoland park van Europa. Hoe het park eruit gaat zien is nog een verrassing, maar het belooft waanzinnig te worden. Zo zie je op het animatieontwerp waterglijbanen, waterattracties en een lego-miniatuurstad. Te gek, toch!? Bovendien liggen álle campings aan het Gardameer op korte afstand van dit grootste pretpark van Italië.

Gardaland is één van de leukste pretparken in Italië.

#2 Canevaworld

Dit populaire pretpark in Italië bestaat uit 2 delen. Allereerst Movieland, met achtbanen, een wildwaterbaan en een 3D-battle met robots. Het tweede deel is AquaPark. Hét grootste waterpark van Italië. Hier ontdek je verschillende wilde waterglijbanen. En het is er een voor echte durfals. Waarom? Er is een waterglijbaan die 32 meter steil naar beneden gaat! Durf jij het aan? In de avond komt het avond programma van het park tot leven. Zo kun je er dineren bij de koning en bekijk je een spectaculaire riddershow.

Canevaworld is één van de leukste pretparken in Italië.

Pretparken Toscane

De mooiste omgeving, verrukkelijk eten en drinken, en steden als Florence, Siena en Lucca. Toscane heeft zoveel moois te bieden! Gaan je kinderen mee naar Toscane? Maak hun dan ook blij, met een bezoek aan een pretpark midden in de streek.

#3 Cavallino Matto Tuscany Park

Dit pretpark ligt in het grote pijnbomenbos van Marina di Castagneto Carducci. Cavallino Matto Tuscany Park is dan ook het groenste pretpark van Italië! Bovendien biedt dit park veel attracties voor alle leeftijden. Op de kaart van het park kun je makkelijk zien onder welke categorie een attractie valt. Sommigen attracties zijn geschikt voor de wat kleinere kids en de ander is voor het hele gezin. Verbaas je in de 4D-bioscoop, koel af in de wildwaterbaan en bekijk het park op z’n kop in de Freestyle-achtbaan. Een leuk uitje voor de hele familie!

#4 Acqua Village

In de hete zomer afkoelen in Toscane? Dat doe je bij de twee waterparken van Acqua Village: Cecina en Follonica. Je vindt er waterpret én verfrissing, met het vulkaneneiland, theater en het kinderspeelland. Uiteraard hebben beide parken ook spectaculaire waterglijbanen!

Acqua Village is één van de leukste pretparken van Italië.

Pretparken Adriatische Kust

De grootste attractie van de Adriatische Kust is dan wel de zee, ter land en ter lucht vind je meer attracties in een pretpark! Zoals in het megagrote pretpark Mirabilandia, met meer dan 40 attracties.

#5 Mirabilandia

Een verrassend groot pretpark in Ravenna. Dit pretpark in Italië bestaat uit twee parken: Mirabilandia Parks en Mirabeach. Ga razendsnel in de achtbanen, maak ritjes door Dinoland en overzie het hele park in het hoogste reuzenrad van Europa. Mirabeach is een waterpark met tal van spectaculaire glijbanen en heerlijke zwembaden.

Mirabilandia is één van de leukste pretparken in Italië.

Andere toffe pretparken in Europa

Zoek je een tof pretpark in een ander land? Bekijk dan onze andere pretpark-blogs. Daarin ontdek je de beste attractieparken in Frankrijk, Spanje, België, Duitsland en Nederland.

Heb jij ook een pretpark in Italië bezocht tijdens jouw vakantie? Laat ons weten welk park jouw favoriete pretpark van Italië is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *