Een lijstje met verschillende budgettips voor je vakantie

6 Budgettips voor je vakantie

Zo voorkom je dat je vakantie te duur uitpakt!

We hebben het allemaal weleens meegemaakt. Dat je thuis komt van vakantie en erachter komt dat je toch iets meer hebt uitgegeven dan je eigenlijk zou willen. Logisch, als je na een jaar hard werken jezelf trakteert op een lekkere vakantie. Dan wil je je niet druk maken over geld. Wist je echter dat je met een paar slimme tips toch meer grip hebt op je uitgaven tijdens je vakantietripje? 6 tips van mensen die dagelijks bezig zijn met jullie vakantie – de medewerkers van Vacansoleil – om te voorkomen dat je vakantie te duur uitpakt. Lees hier zes handige budgettips!

Tip 1: Stel een budget vast

Natuurlijk is het moeilijk om van te voren precies te weten wat je gaat uitgeven. Wel helpt het als je van te voren een maximaal budget (per dag) voor jezelf bepaalt.

“Op deze manier voorkom je dat het de spuigaten uitloopt!”
Ellen, E-commerce Content Medewerker Vacansoleil

Tip 2: Goed voorbereid op weg

Heb je een lange reis of dagtripje voor de boeg? Zorg dan dat je eten en drinken bij je hebt voor onderweg. Bij tankstations en restaurants aan de weg betaal je vaak hoge prijzen. De kosten van bijvoorbeeld een vrij eenvoudige lunch kunnen hierdoor al snel hoog oplopen.

“Haal je lunch in de supermarkt. Dan kun je jouw zelf belegde broodje of samengestelde salade gezellig opsmikkelen tijdens een picknick!”
Nathalie, Online Copywriter Vacansoleil

Een van onze budgettips: zelf je lunch maken en lekker picknicken!

Tip 3: Neem de toeristische route

De tolwegen zijn natuurlijk snel en handig, maar hoe leuk is het om van je reis ‘een ontdekkingstocht’ te maken?

“Je vermijdt de tolwegen en bespaart geld. Daarnaast kom je door alle kleine stadjes aan de route. Perfect voor een tussenstop!”
Peter, Online Marketing Vacansoleil

Tip 4: Vers van de markt!

In het buitenland zijn vaak grote markten waar ze allerlei verse, lokale producten verkopen. Denk hierbij aan groente, fruit, vleeswaren, vis, olijfolie en wijnen. Heerlijk, en vaak stukken goedkoper!

“Een bezoekje aan zo’n markt is zeker de moeite waard, en als je het mij vraagt een win-winsituatie. Je hebt namelijk een leuk dagje uit én je bespaart op je inkopen!”
Saskia, Coördinator Training and Development European Leisure Support

Haal verse producten op de markt, dat bespaart veel geld! Bekijk het blog voor meer budgettips.

Tip 5: Samen koken of barbecueën op de camping

Het voordeel van een stacaravan of volledig ingerichte bungalowtent: je kunt zelf koken!

“Steek dus die barbecue aan of maak een heerlijke verse maaltijd met de ingrediënten die je die dag op de markt hebt gekocht. Niets zo fijn als in het avondzonnetje bij je accommodatie genieten van al dat lekkers.”
Anne, Sales & Customer Service Vacansoleil

Tip 6: En als je dan toch uiteten gaat….

Aan de boulevard, of in die ene drukke straat in het dorpje zitten vaak diverse restaurants. Loop eens wat verder door, de zijstraatjes in, en kies een restaurant waar de locals zitten.

“Daar is het vaak veel voordeliger én de kwaliteit is beter! De locals kiezen niet voor niets dit restaurant… Nog een pluspunt: je leert de échte lokale keuken en cultuur veel beter kennen.”
Wilko, Recruiter European Leisure Support

De laatste van de 6 budgettips: ga lekker eten in een restaurant waar juist de locals komen

Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jullie tips! Laat ze achter in een reactie onder dit bericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.