De leukste pretparken in België hebben wij op een rijtje gezet.

De 4 plezantste pretparken in Belgie

Ga naar een pretpark in België en verblijf op de camping!

Lekker dichtbij, maar toch echt weg. Dat is een vakantie in België. Ben je zot van pretparken? Dan zit je in België goed. Studio100-fan? Dan zit je in België helemáál goed. In totaal zijn er 4 Studio100-pretparken in België: de Plopsa-parken. Bezoek zo’n leuk park en maak er een complete trip van met overnachting op de camping. In dit blog een overzicht van de pretparken in België die je gemakkelijk bezoekt vanaf onze campings.

De 4 plezantste pretparken in België:

#1 Bobbejaanland

Een pretpark dat naar jezelf is vernoemd? “Dat wil ik!” moet artiest Bobbejaan Schoepen hebben gedacht toen hij Bobbejaanland oprichtte in 1959. Dit attractiepark in België heeft inmiddels meer dan 40 attracties en wordt in België ook wel ‘het plezantste land’ genoemd. Wilde achtbanen als de Speedy Bob en Mount Mara met VR-bril, verfrissende attracties als de wildwaterbaan, en een enorm speelparadijs in het overdekte Kinderland. Genoeg te doen voor jong en oud. Ook fijn: kinderen kleiner dan 1 meter gaan gratis naar binnen.
Camping in de buurt: Camping Kempen

Bezoek het pretpark Bobbejaanland in België tijdens jouw kampeervakantie.

#2 Plopsa Coo

Een apeneiland, de vliegende fietsen en de waterglijbanen van Dino Splash. Dat zijn slechts enkele attracties van dit park. Genoeg aapjes gezien en klaar met vliegen en glijden? Ontspan even bij de parkshow met Maya de Bij, Wickie de Viking en Heidi in de hoofdrol. Je kunt ook kennis maken met de andere vrienden van Studio100, zoals Bumba en natuurlijk Kabouter Plop!
Camping in de buurt: Camping Gossaimont

Bezoek het park Plopsa Coo, één van de leukste pretparken van België.

#3 Plopsaland de Panne

Volop kinderplezier in dit park. Plopsaland de Panne heeft 50 attracties! Alle attracties staan in het teken van een Studio100-figuur. Elke fan leeft zich hier dus helemaal uit. Bumba biedt speelplezier voor de kleintjes, en als het weer niet meezit kun je binnen genieten in Mayaland. Ook voor kleine avonturiers is er genoeg actie. Laat ze zinderen in de achtbanen. Bijvoorbeeld in Anubis the Ride, waarin je binnen 2 seconden van 0 naar 90 kilometer per uur gaat!
Camping in de buurt: Camping Nieuwpoort

Bezoek Plopsa de Panne tijdens jouw kampeervakantie, één van de leukste pretparken van België.

#4 Plopsa Indoor Hasselt

Valt het vakantieweer je tegen? Ga dan binnenspelen bij Plopsa Indoor Hasselt. Ook hier vind je vermakelijke attracties én shows met Bumba, K3 en natuurlijk de kabouters van de serie ‘Kabouter Plop’.
Camping in de buurt: Camping Goolderheide

Kom binnen spelen in Plopsa Hasselt, één van de leukste pretparken van België.

Bovengenoemde parken zijn de grootste pretparken van België. Wil je naar een kleiner park met je kids? Twee tips: pretpark Boudewijn Seapark en Mini Europa. Dat laatste park is een soort Madurodam, maar dan zie je héél Europa in miniatuurtjes. Zijn je kinderen nog wat klein voor de grote ritten? Dan is attractiepark Harry Malter in België een aanrader. Hieronder vind je alle pretparken met de dichtstbijzijnde campings!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *