De leukste pretparken van Nederland op een rijtje.

De 7 leukste pretparken in Nederland!

Voor toffe dagjes uit, weekendjesweg en vakanties in eigen land

Eerder deze week ontdekte je al de leukste pretparken in Frankrijk, Spanje, België en Duitsland. Er zijn echter ook leuke pretparken in Nederland! De 7 leukste? Die vind je hier op een rij.

#1 De Efteling

De Efteling staat natuurlijk op #1! Waarom? Het park is zo ontzettend groot. En het is leuk voor alle leeftijden. Of je nu met z’n tweeën ernaartoe gaat, met je gezin met jonge kids of een stel tieners, met een neven- en nichtendag of met een stel vriend(inn)en. Slenter door het Sprookjesbos, tier rond in Monsiour Cannibale, ga in alle rollercoasters, de wildwaterbaan en het grote schip, en kijk je ogen uit in attracties als Droomvlucht, Fata Morgana, Carnaval Festival, PandaDroom en Symbolica. Ga je naar de Efteling, de nummer één van alle pretparken in Nederland? Geniet met volle teugen, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, en verwen jezelf met een overnachting of twee op een camping. Dan sta je binnen een half uur voor de parkdeuren om je uitje te beginnen.
Ontdek de campings in de buurt >

De Efteling is één van de leukste pretparken van Nederland.

#2 Toverland

Na de Efteling is Toverland het leukst van de pretparken in Nederland. Zeker als je met kleinere kinderen een dagje eropuit wilt. Het mooie van dit park is dat je het hele jaar door ernaartoe kunt. De kans op regen bestaat in Nederland altijd. Als je naar Toverland gaat, spelen je kids echter lekker binnen in het Magic Forest en het Land van Toos. Is het zomer? Dan vind je in Toverland ook de Magische Vallei en Troy Area, met grotere en stoerdere attracties in de buitenlucht. Soms is het park trouwens tot 23.00 uur open. En dan is een camping in de buurt ook ideaal!
Meer over Toverland en de 6 beste campings in de buurt >

Toverland is één van de leukste pretparken in Nederland.

#3 Walibi Holland

De hoogste en snelste achtbaan van de Benelux. Die vind je hier! Je gaat 106 kilometer per uur en hebt geweldig uitzicht vanaf het hoogste punt, op 46,8 meter. De Goliath… durf jij erin? Van alle attractieparken in Nederland is Walibi Holland de topper voor tieners. Naast de Goliath zijn er nog 5 geweldige rollercoasters. En ook voor de kleintjes is in dit park meer dan genoeg vertier: Splash Battle, Los Sombreros, Super Swing, Haaz’ Garage, de Walibi Express en noem maar op.
Wil je overnachten op een camping dicht bij Walibi Holland? Dan zit je het dichtst bij op Familiecamping De Belten en Vakantiepark De Luttenberg, beide in Overijssel. Een uurtje rijden en je loopt Walibi Holland binnen!

Walibi is één van de leukste pretparken in Nederland.

#4 Safaripark Beekse Bergen

Van alle pretparken in Nederland is Safaripark Beekse Bergen het uniekst. Waarom? Het is een pretpark, speeltuin en safaripark in 1! Je maakt er op 3 manieren een safaritocht langs leeuwen, giraffen, olifanten en andere Afrikaanse diersoorten. Gewoon in Nederland. Ga je met je eigen auto? Dan maak je de tofste tocht. Je komt dan het dichtst bij de dieren. Dus, trek je capri aan, pak je koelbox in – om te overleven tijdens je safari natuurlijk – en neem je verrekijker mee. Hop naar Afrika! …correctie: Hilvarenbeek!
Kijk hier voor de 3 campings dicht bij Safaripark Beekse Bergen >

De Beekse Bergen is één van de leukste pretparken in Nederland.

#5 Avonturenpark Hellendoorn

Een kleiner park dan bijvoorbeeld de Efteling of Walibi Holland, maar wel érg leuk voor jong en oud! Je hebt keuze uit ruim 30 leuke attracties. Een achtbaan die over de kop gaat, een achtbaan voor iets kleinere kids, een wildwaterbaan, een schip, een luchtcarrousel en meer. Is het warm? Neem je zwemkleding mee en ga van alle 11 de glijbanen in het waterpark!
Alle campings in Overijssel liggen super dicht bij Avonturenpark Hellendoorn. Vanaf Vakantiepark De Luttenberg rijd je zelfs maar 11 minuten tot het park!
Bekijk de 3 campings vlak bij Avonturenpark Hellendoorn >

Hellendoorn is één van de leukste pretparken in Nederland.

#6 Slagharen

Meer dan 30 attracties én een waterpark. Net als Avonturenpark Hellendoorn. Het verschil? Slagharen is in de winterperiode ook open. Wel alleen in de weekenden… Ga je naar Slagharen, waag je dan zeker een keer aan de nieuwste attractie: Gold Rush!
Nabij attractiepark Slagharen kamperen? Vanaf de camping in Overijssel ben je er in 15 tot 45 minuten! Familiecamping De Belten ligt het dichtstbij. Is het slecht weer? Dan duik je op al deze nabijgelegen campings gewoon in de fijne binnenzwembaden.
Kies jouw camping in de buurt van attractiepark Slagharen >
Twee pretparken van Nederland zo dicht bij elkaar. Tja… Maak er een pretparkweekend of -vakantie van met een verblijf op een Overijsselse camping. Dan bezoek je gewoon lekker beide parken!

Slagharen is één van de leukste pretparken in Nederland.

#7 Julianatoren

Tot slot: Julianatoren, hét park voor kleinere kinderen. Als je wilt kun je hier over de kop gaan, maar de meeste attracties en spellen zijn ook leuk voor de allerkleinsten. Ook zijn er klim- en klauterplekken, speeltuinen, trampolines en een ballenbak. Genoeg speelplezier dus!
Julianatoren is perfect bereikbaar vanaf Camping Mölke (45 minuten rijden). Camping IJsselstrand ligt op 50 minuten, en Vakantiepark De Luttenberg en Vakantiepark Eiland van Maurik op minder dan 60 minuten.

Julianatoren is één van de leukste pretparken in Nederland.

Deze 7 attractieparken in Nederland zijn ideaal voor de leukste dagjes uit, weekendjes én vakanties in eigen land!
Welk park vinden jij en jouw kinderen helemaal geweldig? Laat het ons weten in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *