Achterbankbingo en meer goede tips om een rit van 1400 km te overleven.

Hoe overleef je een rit van 1400 km?

Vacansoleil-blogger Jeske geeft jou de beste tips om een rit van 1400 km met kinderen te overleven!

1404 kilometer. Volgens Google Maps is dat 13 uur en 13 minuten. Slik. Dat is best lang met 2 kinderen op de achterbank. Geen idee hoe mijn ouders dat vroeger deden met 3 kinderen achterin gepropt. Maar aanstaande zondag gaat ons volgende vakantieavontuur naar Argelès sur Mer in Zuid-Frankrijk beginnen. Dus een aantal tips en een wist-je-datje om het al die kilometers lang gezellig te houden is nooit weg. Ook niet voor ondergetekende.

Laat ik beginnen met een wist-je-datje die waarschijnlijk iedereen weet, maar die onmisbaar is bij het maken van een keuze van een vertrekdag. OP ZONDAG MOGEN ER GEEN VRACHTWAGENS RIJDEN IN FRANKRIJK. Sja, dan ga ik dus niet op zaterdag vertrekken. Zondagochtend 7 uur rijden wij weg richting de Franse zon. Met een beetje geluk ontwijken we zo de zwarte zaterdag files die nogal sfeerverpestend zijn. De eerste dag rijden wij ruim 800 km tot Mâcon en rijden maandag het laatste stuk naar Camping La Sirène (handig die zelf in te delen aankomstdagen bij Vacansoleil!).

Tips zoals om de zoveel uur een cadeautje of regelmatig stoppen en filmpjes kijken op een tablet-achtig apparaat zijn wel zo algemeen bekend. Dat ik die niet zal noemen. Of heb ik dat nou toch gedaan 😉

Luisterboek

Luister eens een boek met zijn allen in de auto! Kies dan wel een verhaal uit dat ook voor de jongsten leuk is. Bijvoorbeeld, De Gorgels van Jochem Meyer of Pluk van de Petteflet van Annie M.G. Smidt. Voordeel hiervan is dat niemand misselijk zal worden van zo’n tablet met bewegende beelden.

Anti wagenziekte tip! Wel eens van Seabands gehoord? Bij ons werken ze best goed. Zelf heb ik ook nog last van wagenziekte en als ik last krijg doe ik ze ook om. Ze zijn er voor kinderen en volwassenen.

Achterbankbingo en nog meer tips voor een leuke, lange autorit. Lees er alles over in ons blog!

Spelletjes

Als je achter het stuur zit zijn spelletjes spelen niet zo handig. Maar speuren naar gele auto’s kan wel! Laat 1 van de kinderen een score vel bijhouden wie het meeste gele auto’s gespot heeft. De winnaar krijgt dan iets speciaals op de plaats van bestemming. Of mag iets lekkers uit zoeken bij een benzinestation… Onze spelregels zijn 1 punt voor een gele auto, 3 punten voor een smart en 5 punten voor een gele smart.

“Dit zorgt af en toe voor fanatieke taferelen, dus probeer het gezellig te houden ;-).”

Ooit wel eens gedacht aan bingo in de auto? Voor op de achterbank? Iedereen heeft zijn eigen hobby’s etc. dus de kinderen vooraf hun eigen bingokaarten laten invullen is extra leuk. Denk aan een bepaalde auto of een dubbeldekker, de eerste tennisbaan of een raketje bij het tankstation. Laat ze lekker hun fantasie gebruiken!

Balletje

Natuurlijk kan je stoppen bij een benzinestation en een rondje lopen. Maar je kan ook even een bal overgooien of schieten. Even iets om uit die sleur van de auto te komen! En als het nou heel heet is kan je ook besluiten om een waterballonnen gevecht te doen (met zo’n ding van de reclame waar je een heleboel ballonnen in 1 x kan vullen). Daarna lekker een ijsje eten en iedereen kan weer fris verder op de Route Soleil.

Lekker fruit voor onderweg, onmisbaar tijdens een lange autorit. Lees er meer over in ons blog!

Snacken

Iets lekkers eten onderweg kan de sfeer ook enorm verbeteren. Maar als je een auto moet inpakken en talloze dingen vooral niet moet vergeten dan staat het maken van bijvoorbeeld gezonde fruitspiesjes niet hoog op mijn prioriteiten lijstje. Alleen snoep en snaai is niet de beste keuze (en ze worden er ook niet gezelliger van). Dus ik neem naast broodjes ook altijd veel fruit en worteltjes e.d. mee. Ik snij het in de auto (of manlief als het mijn beurt aan het stuur is). Vergeet geen schilmesje mee te nemen in de koelbox. Niet zo handig als je die onderweg ergens uit een tas moet graaien in je zorgvuldig ingepakte auto.

Lekker uitrusten onderweg! Lees voor meer tips het Vacansoleil Blog.

Slapen

Met een beetje geluk vallen ze af en toe nog eens in slaap. Dat afgewisseld met bovenstaande tips kom je vanzelf aan op de plaats van bestemming. Met vrolijke kinderen!

Check, check, dubbel check

Deze zou eigenlijk boven aan moeten staan, want dit is er 1 om thuis te doen. Loop voordat je definitief de deur uit gaat nog even alle kamers langs of er geen vergeten tassen staan of apparaten met een stekker in het stopcontact. In de auto zitten met het gevoel dat je thuis iets vergeten bent is heel irritant.  Als ik nou zelf ook niet vergeet om deze tips op te volgen dan kan onze vakantie nu al niet meer stuk.

Heb jij nog een tip voor mij om het gezellig te houden onderweg? Laat dan een berichtje achter onderaan deze pagina!

Bon voyage et bonnes vacances!

Facebooktwitterpinterestmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.