Op vakantie met een tiener in Spanje? 8 Tips

Op vakantie met een tiener in Spanje? 8 Tips

Tieners willen actie. Naar de disco. Chillen op het strand. Watersporten beoefenen op zee. Shoppen – althans tienermeiden – en avonturen aangaan. Een vakantiebestemming waar ze dit allemaal vinden? Spanje! En in dit populaire land geniet je zelf evenzeer. Heb je ook kleinere kinderen? Die vermaken zich in Spanje idem muy bueno.

8 Tips om jullie vakantie met tieners in Spanje onvergetelijk te maken

Denk je dat je moeilijke tieners hebt? Dat ze de hele reis en vakantie gaan klagen? Pubers die alleen maar bij de WiFi-spots willen blijven hangen om te WhatsAppen en SnapChatten? Sla deze 8 tips op, print ze uit, stuur ze door… want met deze tips en activiteiten hebben tieners gegarandeerd de tijd van hun leven.

1 Ga naar het pretpark

Port Aventura is hét pretpark van Spanje. En het ligt heel gunstig: aan de Costa Dorada dicht bij Tarragona. Grote achtbanen, leuke gezinsattracties, fun voor kleinere kids. Hier is het allemaal. Zin in waterpret? Dan duik je er gewoon het waterpretpark in. Racefans mee op vakantie? Bezoek dan ook het nieuwe Ferrari Land bij Port Aventura.

Natuurlijk heeft Vacansoleil legio campings héél dicht bij deze topattractie van Spanje. Op 15 tot maximaal 35 minuten rijden!

Bekijk de campings aan de Costa Dorada

Ga je naar Spanje met tieners? Een bezoek aan pretpark Port Aventura is dan een must.

2 Bezoek een super groot aquapark met écht vette waterglijbanen

Het Caribe Aquatic Park van Port Aventura is tof, maar in Spanje zijn meer gigantische waterparken waar tieners helemaal door het dolle heen gaan.

De 5 leukste waterparken van Spanje:

  1. Port Aventura Caribe Aquatic Park (Costa Dorada)
  2. Aqualeon (Costa Dorada)
  3. Aquabrava (Costa Brava)
  4. Water World (Costa Brava)
  5. Aquadiver (Costa Brava)

Bekijk de campings aan de Costa Dorada

Bekijk de campings aan de Costa Brava

3 Zet minimaal 1 stoere activiteit op de planning

Quadrijden, karten, bungeejumpen, waterskiën, boomklimmen, paintballen. Aan de Spaanse kust is van alles mogelijk, hét voordeel van kiezen voor een vakantieland dat al jarenlang populair is. Zeker aan de Costa Dorada en Costa Brava kun je jouw tieners uitdagen voor stoere en sportieve activiteiten.

an de Costa Dorada en Costa Brava kun je jouw tieners uitdagen voor stoere en sportieve activiteiten.

4 Samen naar de discotheek

Uitgaan kan natuurlijk in het centrum van de stad. Keuze genoeg uit clubs aan de Spaanse Costa’s. Wil je de – wellicht eerste – stapavond van jouw tieners wat voorzichtiger aanpakken? Dan kies je een camping met een discotheek uit. Kun je zelf ook lekker een drankje doen omdat je niet hoeft te rijden, want jullie gaan natuurlijk gewoon gezellig mee! Heb je tienermeiden? Laat ze zich uitgebreid optutten voor vertrek en verwen ze op stap met een tropische cocktail (alcoholvrij natuurlijk).

Als je naar Spanje gaat met tieners dan mag een discotheek op de camping niet ontbreken.

5 Kleurtje pakken op het strand

Moe van het avondje stappen? Op naar het strand! Daar pakken de dames een kleurtje en de sportievelingen duiken het water in óf op een waterbanaan. Gaan jullie naar het bruisende strand van de Costa Brava of Costa Dorada waar jullie perfect watersporten kunnen beoefenen? Of liggen jullie liever in alle rust op het strand? Voor dat laatste ga je naar de Costa Verde.

Bekijk de camping aan de Costa Verde

Het strand is niet ver weg op je vakantie naar Spanje!

6 Dagje shoppen

Shoppen… de meeste tienermeisjes kunnen hier wel wat van. Besteed daarom gewoon een paar uurtjes van jullie vakantie aan struinen door de winkelstraten. Winkel in, winkel uit. En tienerjongens dan? Die gaan waarschijnlijk heel graag een kijkje nemen in de FC Barcelona Official Store bij Camp Nou in Barcelona. Maar… aan de boulevards van de Costa’s liggen ook genoeg shops met voetbalshirts, hoor.

Met tieners naar Spanje betekent zeker een dagje naar Barcelona.

7 Take it easy: om de dag lekker luieren

De biologische klok van pubers staat – zoals je vast wel hebt gemerkt – héél anders dan die van ons. Wij willen vroeg naar bed en zijn vroeg wakker. Tieners? Die willen het liefst zo laat mogelijk naar bed en blijven dan gemakkelijk liggen tot 12 uur ’s middags. Ok, die 12 uur ’s middags is een beetje zonde van je vakantie. Al maakt het op de camping niet zo veel uit, aangezien je zelf lekker kunt ontbijten voor je tent of stacaravan. Een tip? Sleep je tieners niet elke dag om 8 uur uit bed. Daar worden ze niet vrolijk van. Om de dag lekker uitslapen en alles op het gemakje doen. Dát vinden tieners fijn en zo houd je ze tevreden ? Wat je doet op zo’n luierdagje? Maak gebruik van het zwembad, slenter rond 15:00 uur pas naar het strand of blijf een dagje ‘chillen’ voor de stacaravan. Morgen is weer een vakantiedag en kunnen jullie er allemaal opgeladen op uit!

8 “Kies zelf maar!”

Jouw tieners zijn natuurlijk ‘hartstikke volwassen’. Ze bepalen zelf wel wat ze op vakantie  doen. Laat ze daarom meezoeken naar de leukste activiteiten. Dan hebben ze ook echt iets om naar uit te kijken. Willen ze een avondje stappen in het centrum van een stad? Willen ze per se een dagje naar een mega kartbaan? Doe het. Zo maken jullie samen de allerbeste familievakantieherinneringen.

Bekijk de beste tienercampings in Spanje en andere landen

Ga jij al langer op vakantie met een tiener? Deel je tips in een reactie onder dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *