Dekens als speelkleed - Tips voor een vakantie met je baby

Tips voor een vakantie met je baby

Collega Karin gaat samen met haar vriend en baby naar de camping. De beste tips voor een vakantie met baby geeft ze hier.

In mei 2014 is onze dochter Elise geboren. Dit betekende dus een heel lange zomer-zwangerschapsverlof. Aan het einde van die periode waren we het thuis zitten dus wel beu en hadden we zin om op vakantie te gaan. Maar hoe ga je op vakantie met een baby van 10 weken? Juist ja: luxe kamperen! Hieronder een aantal tips:

 

Tip 1: Doe waar je zelf zin in hebt!Gebruik de autostoel - Tips voor je vakantie met baby

De één vindt het niet fijn om met een baby op vakantie te gaan, de ander gaat het liefst de hele wereld rond met baby. Belangrijkste advies is: doe wat je zelf fijn vindt en laat je door niemand beperken. Wij zijn Frankrijk fans en wilden dus ook graag met baby naar Frankrijk. We kozen voor een camping op zo’n 500 km rijden: Camping la Forêt in Jumièges.

 

Tip 2: Wat moet je allemaal meenemen?

Het internet staat vol met lijstjes wat je mee moet nemen voor je baby op vakantie. Ook hier geldt: neem mee wat je zelf prettig vindt om bij te hebben. Maar weet dat er overal in Europa winkels zijn waar je babyvoeding, pampers, verzorgingsspullen e.d. kunt kopen. Dus als je iets vergeten bent kun je het altijd wel ergens vinden. Ik vind het juist leuk om Franse baby crèmes en rompertjes met Franse teksten te hebben, dus ik koop graag spullen in het buitenland!

 

Tip 3: Baby vakantie uitzet

De camping waar wij naartoe gingen had helaas geen babypakket beschikbaar, dus we namen zelf een campingbedje mee. De Maxi Cosi fungeerde ook prima als wiegstoel in de stacaravan en dekens met een hydrofieldoek erop waren een prima kleedje. En het wassen van onze kleine meid ging nog prima in de wastafel van onze eigen badkamer!

baby-op-kleedje

Tip 4: Zelfgemaakte commode

Voor het aankleden en verschonen van je baby is een commode op werkhoogte onmisbaar. Maar hoe krijg je dat voor elkaar in een stacaravan? Om ruimte te maken voor het babybedje, schoven we 1 bed op z’n kant en legden we het matras op het andere bed. Daarboven plaatsten we de koffer, en als je dan het aankleedkussen erop legt, heb je zo ongeveer de juiste hoogte te pakken.

Zelfgemaakte commode in de stacaravan - Tips voor een vakantie met baby

Tip 5: Wassen, wassen en nog eens wassen

Baby’s maken veel vies en je hebt elke dag wel wat om te wassen. Wij hadden in de stacaravan een emmer met een sopje staan, en steeds als er iets vies was ging dat daar in. Elke ochtend werd alles even nagespoeld en op het droogrek gehangen. Zo werd alles toch snel schoon en droog, zonder uren te moeten wassen.

 

Tip 6: Geniet!

Als je dan het ritme op de locatie hebt gevonden is het tijd om eropuit te gaan. Laat je daarin ook niet beperken en doe gewoon de dingen die je leuk vindt om te
doen. Wij hadden geen wandelwagen meegenomen en “vervoerden” ons meisje steeds in een draagzak. Erg praktisch, want ze sliep er lekker in en zelf hadden we een stuk meer bewegingsruimte. Rondom de camping in Jumièges lagen heel veel wandelroutes, door de vele bossen en langs de oevers van de Seine, en dat was prima te doen met baby in draagdoek. Tijdens de lunch vroegen we steeds een tafel voor 4 personen, zodat Elise naast onze borden op tafel kon liggen. Ideaal!

Neem een draagzak mee - Tips voor een vakantie met baby

Ga je zomer ook met een baby op vakantie? Wij hebben een aantal campings geselecteerd die ideaal zijn voor jonge gezinnen. Klik hier voor het overzicht.

 

One thought to “Tips voor een vakantie met je baby”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *