10 leuke uitstapjes in de Drôme

Drôme: de top tien leuskte uitstapjes – Vacansoleil

De Drôme is een droom van een bestemming!

Het departement Drôme, gelegen in het zuidoosten van Frankrijk, heeft veel troeven die je als bezoeker verrassen. De diversiteit van de natuurgebieden, tussen de Rhône-vallei, de Vercors en de Provence, maken van Drôme de ideale vakantiebestemming voor elke leeftijd.
Verblijf je op een camping in de Drôme? Ga er dan zeker op uit! Wij hebben een top 10 van de leukste uitstapjes voor je op een rijtje gezet. Zo kun je deze meteen inplannen.

1. Le Palais Idéal du Facteur Cheval in Hauterives

Dit wonderbaarlijke paleis werd tussen 1879 en 1912 gebouwd door lokale postbode Ferdinand Cheval. Hij verzamelde 33 jaar lang stenen die hij tijdens zijn dagelijkse postrondes vond en metselde hier uiteindelijk zijn droompaleis van.
⛺Camping in de buurt: Camping Iris Parc Le Château de Galaure

Bezoek Palais Ideal in Hauterives tijdens je campingvakantie in de Drôme.

2. Winkelcentrum Marques Avenue in Romans

Marques Avenue Romans is een soort outlet winkelcentrum. Er worden kleding en accessoires van bekende merken verkocht met hoge kortingen! Marques Avenue Romans is “the place to be” voor fashionistas en windowshoppers. Wil jij een dagje lekker shoppen? Hier tref je maar liefst 71 winkels!
⛺Camping in de buurt: Camping Le Grand Lierne

Bezoek winkelcentrum Marques Avenue in Romans in de Drôme.

3. Het kasteel van Grignan

In het hart van de Drôme ligt het kasteel van Grignan. Dit kasteel is gebouwd op een rotsachtige kaap boven het dorp Grignan. Dat levert hoe dan ook sprookjesachtige kiekjes op! Het gebouw heeft een behoorlijke geschiedenis achter de rug, want het is eigendom geweest van verschillende belangrijke families uit de regio. Het kasteel werd uiteindelijk gestript en opnieuw opgebouwd in de 20ste eeuw. Vandaag is het een historisch monument en een plaats waar veel culturele evenementen plaatsvinden. Bekijk dus ook even de regionale cultuuragenda voor extra vertier.

Het kasteel van Grignan is een leuk uitstapje tijdens je vakantie in de Drôme, Frankrijk.

4. De wijngaarden van L’Hermitage

Het departement Drôme, gelegen tussen heuvels en valleien, is een vruchtbaar gebied waar men al eeuwenlang wijn verbouwt. De regio biedt dan ook heerlijke rode en witte wijnen. Denk maar aan Côtes du Rhône, l’Hermitage, Crémant de Die of Châtillon en Diois. Liefhebbers van mousserende wijn zullen de wijn van Clairette en Cremant de Die zeker weten te waarderen. Bezoek de wijngaarden en doe eventueel mee aan een wijnproeverij!
⛺Camping in de buurt: Camping Le Soleil Fruité

Bezoek de wijngaarden van L'Hermitage tijdens je vakantie in Frankrijk in regio Drôme.

5. De olijven van Nyons

De olijven van Nyons zijn een onmiskenbaar kwaliteitsproduct. Het “groene goud” wordt onder andere verwerkt in olijfolie, tapenades en andere streekproducten. Hier ga je niet weg zonder te proeven! Natuurlijk zijn de olijven en tapenades heerlijk voor bij een barbecue op de camping.

Proef de heerlijke olijven in Nyons tijdens je vakantie in de Drôme, Frankrijk.

6. Het Vercors massief

Het Vercors massief is een bergachtig gebied dat deel uitmaakt van de Alpen. Sinds 1970 wordt de Vercors erkend als regionaal park. Het hoogste punt ligt op 2.341 meter en heet: de Grand Veymont. Sta je bovenop? Dan geniet je van adembenemend uitzicht! Het Vercors was tijdens de Tweede Wereldoorlog het hart van het Franse verzet en dat leverde de bijnaam “het Fort” op. Het massief wordt gekenmerkt door een natuurlijke rijkdom en uitzonderlijke diversiteit. Wil je Het Vercors bekijken? Het is een geweldige plek om te wandelen, klimmen, mountainbiken en om wilde marmotten te spotten!
⛺Camping in de buurt: Camping Domaine du Couriou

Massif du Vercors in de Drôme, Frankrijk, is een leuk uitstapje tijdens je campingvakantie.

7. La Cité du Chocolat Valrhona in Tain-l’Hermitage

Liefhebber van chocolade? Ga dan naar La Cité du Chocolat Valrhona. Het beroemde Franse merk Valrhona chocolade vestigde zich in Tain-l’Hermitage in 1922. Ontdek hier alle mysteries achter de geschiedenis van chocolade én laat je smaakpapillen mee ontdekken!
⛺Camping in de buurt: Camping Iris Parc Le Château de Galaure

Chocolade-liefhebbers gaan naar het museum Cite du Chocolat Valrhona in Tain L'Hermitage in de Drôme, Frankrijk.

8. Krokodillenboerderij in Pierrelatte

Geen boerderij met koeien, maar met krokodillen! In Pierrelatte vind je een krokodillenboerderij met 400 dieren en 600 exotische plantensoorten. Naast krokodillen zijn er ook reuzeschildpadden, hagedissen, slangen, vissen en tropische vogels. Wil je meer dan rondkijken en slenteren? Er staan ook workshops en animatie op het programma.

Bezoek het krokodillenpark Ferme aux Crocodiles in Pierrelatte in de Drôme, Frankrijk.

9. Het schoenenmuseum in Romans

Het schoenenmuseum is een unieke plek en een bron inspiratie voor schoenenmakers van over de hele wereld. Dit museum is gevestigd in Romans, een stad die bekend staat om het leerwerk en kennis van de schoenmakerij. In het museum vind je een grote collectie oude en hedendaagse schoenen, afkomstig van alle uithoeken van de wereld. Ontdek hier de schoen in alle vormen en maten!
⛺Camping in de buurt: Camping Les 3 Lacs du Soleil

Bezoek het schoenenmuseum in de Drôme, Frankrijk.

10. De nougatproductie van Montélimar

De stad Montelimar is steevast verbonden aan de heerlijke zoetigheid nougat. Bezoek in Montélimar een ambachtelijke nougatfabriek en ontdek de geheime recepten van deze Zuid Franse specialiteit. Neem ook wat nougat mee naar huis, want dat souvenirtje valt altijd wel in de smaak!

Ga nougat proeven in Montelimar, de stad van de nougat, in de Drôme, Frankrijk.

Wil je op vakantie in de mooie en veelzijdige regio Drôme? Bekijk dan snel al onze campings in deze mooie streek en claim jouw plekje op één van de populaire Drôme-campings. Wil je zelfs na deze tips toch nog even verder kijken naar al onze campings in Frankrijk? Klik dan snel op de link in voorstaande zin en bekijk het volledige aanbod!

Nog meer inspiratie voor je vakantie naar Frankrijk lees je in deze blogs:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *