Reizen naar de Ardèche

 

Is de goudvis bij de buren, de kanarie bij oma en zijn alle koffers ingepakt? Dan is het nu tijd voor vakantie! Er zijn verschillende manieren om naar de Ardèche te reizen, hieronder vind je uitleg over de meest populaire.

Hoe ga jij op vakantie naar de Ardèche? Praktisch met de auto, of lekker ontspannen met de trein?

Reizen naar de Ardèche met de auto

Ga je met het hele gezin op vakantie? Dan is reizen naar de Ardèche met de auto een ideale keuze. Alle bagage achterin, spelletjes voor de kinderen, tomtom aan en rijden maar! Afhankelijk van je beginpunt ben je tussen de 9 en 13 uur onderweg.

Onderweg kom je in Frankrijk wel een aantal tolpoorten tegen, zorg dus dat je bekend bent met de geldende regels en tarieven. (Je kunt natuurlijk ook binnendoor rijden en zo de tolwegen vermijden.

Lees hier meer over tolwegen in Frankrijk

Reisafstand en reistijd naar de Ardèche:

Vertrekpunt Afstand Reistijd
Groningen 1192 km 12 uur en 45 minuten
Amsterdam 1068 km 11 uur en 20 minuten
Utrecht 1031 km 10 uur en 40 minuten
Eindhoven 945 km 9 uur en 55 minuten
Maastricht 861 km 8 uur en 51 minuten

 

Vind je het te lang rijden om in één keer te doen? Boek dan onderweg een overnachtingscamping zo kun je na een nacht goed slapen weer uitgerust verder rijden.

Reizen naar de Ardèche met het vliegtuig

Wil je niet met de auto, dan is het vliegtuig een prima alternatief. De beste vliegvelden voor een vakantie in de Ardèche zijn: Lyon Saint Exupéry Airport en Marseille Provence Airport. Er zijn vliegvelden dichterbij (Saint Etienne, Nîmes en Avignon) maar op die vliegvelden wordt vanuit Nederland weinig gevlogen.

Vanaf het vliegveld bereik je gemakkelijk je bestemming met een huurauto. Die je ook kunt gebruiken om tijdens je vakantie de omgeving te ontdekken.

Bestemming Lyon Marseille
Aubenas 168 km 184 km
Annonay 90 km 258 km
Privas 156 km 188 km
Vallon-Pont-d'Arc 219 km 153 km

 


Reizen naar de Ardèche met de trein

Een duurzaam alternatief voor het vliegtuig is de trein. Door de aanwezigheid van het hogesnelheidsnet in Frankrijk is het gemakkelijk om met de trein naar de Ardèche te reizen.

Met de Thalys reis je vanuit Nederland naar Frankrijk, naar Lyon of Marseille. Vanaf daar vertrek je met een TGV naar Valence. Vanaf hier reis je met regionaal vervoer, of een huurauto eenvoudig verder naar de camping.

Bestemming Valence
Aubenas 83 km
Annonay 73 km
Privas 53 km
Vallon-Pont-d'Arc 15 km

Een auto huren in de Ardèche

Ontdek na je reis, met het vliegtuig of de trein, de omgeving van de Ardèche met een huurauto. Zo heb je alle vrijheid en ben je niet afhankelijk van openbaar vervoer. Een auto huren in de Ardèche kun je bij vrijwel alle grote aanbieders.

Let er wel op dat kleinere plaatsen vaak geen verhuurpunt hebben. Voor het huren van een auto kun je wel terecht op de vliegvelden, of in grotere plaatsen zoals Vallon-Pont d’Arc.

De mooiste campings in de Ardèche

Na een lange reis kun je uitgerust genieten op de mooiste campings in de Ardèche. Rustig genieten van du pain, du vin en comfortabele accomodaties die van alle gemakken zijn voorzien.

De mooiste, fijnste en leukste campings in de Ardèche vind je natuurlijk bij Vacansoleil.

Bekijk onze campings in de Ardèche