Campings in Erquy

Camping Erquy

Op zoek naar een vakantie waar u de tijd van uw leven gaat hebben? Kies dan voor een camping in Erquy, gelegen op het schiereiland Bretagne in de gelijknamige Franse regio. Dit typische vissersdorpje heeft veel troeven en een sterke identiteit. De zandstranden, de levendige vissershaven, die bekend staat om zijn smaakvolle venus- en sint-jakobsschelpen en de sfeervolle geplaveide straatjes, Erquy straalt één en al charme uit. Ook de uitzonderlijke natuur, zoals de wilde heide, kliffen en zandduinen zullen u betoveren. Of u nu alleen, met z’n tweeën, met vrienden of het hele gezin verblijft op een camping in Erquy, u zult zich snel gewonnen geven. Boek via Vacansoleil deze vakantiebestemming en beleef de tijd van uw leven.

Lees verder
Kies uit 1 camping in Erquy bij Vacansoleil

Het landschap rondom de camping in Erquy

Ontdek de bijzondere schoonheid van de natuur rondom uw camping in Erquy. Niet alleen de schitterende stranden, de getijdenwisselingen en de steile rotsen zijn hier adembenemend, ook de kleuren van de flora en de geuren van de heide zijn spectaculair te noemen. U kunt hier prachtige wandelingen maken en genieten van de kreten van vogels en van de betoverende weilanden die ieder seizoen van kleur veranderen. Open uw ogen, neus en oren om optimaal van de schilderachtige omgeving van uw camping in Erquy te genieten.

Sportieve activiteiten

Een vakantie op een camping in Erquy biedt naast veel natuurschoon ook tal van sportieve activiteiten. Nabij uw camping is een klein meertje gelegen. Hier kunt u met de hele familie heerlijk zwemmen, pootje baden, spelletjes doen, picknicken en ontspannen. Even ten zuiden van Erquy vindt u een mooie rivier. Dit water leent zich uitstekend voor een tochtje per kano of kayak. Verder kunt u in de omgeving van uw camping in Erquy naast wandelen ook paardrijden, vissen en klimmen. U hoeft zich dus zeker niet te vervelen tijdens uw vakantie in dit stukje Frankrijk, want er is werkelijk van alles te doen in de omgeving.

Bezienswaardigheden in de buurt van de camping in Erquy

Een camping in Erquy is een perfect vertrekpunt voor allerlei uitstapjes. U kunt de regio zelf verkennen of deelnemen aan georganiseerde excursies. In de omgeving zijn diverse ruïnes gelegen die u van harte uitnodigen. Ook de robuuste kloosters, de talrijke 14e eeuwse kastelen, de vele historische monumenten en musea zullen u zeker verrassen. Saint Malo is eveneens een belangrijke trekpleister. Deze havenstad, ook wel het oude zeeroversnest genoemd, mag u niet missen. Wilt u genieten van een schitterend uitzicht over de kustlijn? Bezoek dan Cap Fréhel en wilt u zich even in luxe wanen, dan zit u goed in Dinard, de meest mondaine badplaats van Bretagne. Het echte Bretonse leven op het platteland is terug te zien in Dinan. Genoeg te zien dus tijdens uw verblijf op een camping in Erquy.

In het vissersdorpje Erquy zelf kunt u iedere zaterdag slenteren over de gezellige markt. Hier kunt u shoppen voor souvenirs, maar ook voor typische Bretonse specialiteiten, zoals Galettes Bretonnes. Op een camping in Erquy komt u dus tijd te kort, maar zeker weten dat u weer helemaal ontspannen huiswaarts keert.