Campings op Corsica

Camping Corsica

Naar de camping op Corsica, de onontdekte parel in de Middellandse Zee. Gaat u op dit mooie eiland kamperen? Dan wacht u een onvergetelijke zonvakantie! Prachtige kust, adembenemende bergen, weelderige bossen en ruige natuur. En ook: de geboorteplaats van Napoleon Bonaparte, culturele steden, pittoreske badplaatsen en een aantal van de allermooiste stranden in Europa. Is er nóg meer? Ja!

Lees verder
Kies uit 1 camping in Corsica bij Vacansoleil

Uitgebreid zoeken:

Camping Cap Sud

Venzolasca - Corsica - Frankrijk

Autovrij en rustig gelegen aan een privéstrand, dus het perfecte adres om veilig te spelen en je batterijen op te laden. Ontdek het ‘eiland van de schoonheid’!

De campings op Corsica zijn een paradijs voor wandelaars en fietsers. U geniet op dit eiland in de Middellandse Zee van een gemixte Franse en Italiaanse sfeer. En u wordt er met open armen ontvangen. Het eten op Corsica? Verrukkelijk! Kortom: dit is een toppertje voor uw avontuurlijke familievakantie. Snel naar de camping op Corsica!

Wauw-stranden bij uw camping op Corsica

De meeste campings op Corsica liggen direct aan het strand. U wandelt dus zo van uw accommodatie naar het witte zandstrand om in het kristalheldere water te duiken. Alsof u in de Caraïben bent. De mooiste stranden in de buurt van uw camping op Corsica? Het strand van Saleccia in het noorden van Corsica en het strand van Palombaggia in het zuiden. Wauw! En in het zuidenoosten vindt u nog meer geweldige witte zandstranden. Eigenlijk is de gehele kustlijn van Porto Vecchio magnifiek. Ook het strand van Santa Giulia en Rondinara zijn prachtig en liggen dicht bij de campings op Corsica.

Steden met een mooie haven, oud centrum of bruisende stad

Eropuit gaan om dé trekpleisters van dit eiland te bezichtigen? Doen! Dicht bij uw camping op Corsica is van alles te zien en ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld Napoleons geboorteplaats, Ajaccio. Dit is tevens de hoofdstad van Corsica. U treft er onder meer monumenten, zoals een standbeeld van Napoleon en zijn geboortehuis dat nu een museum is. En ook: de citadel, kathedraal, bruisende straat Rue Bonaparte, het leuke plein Place Foch, een jachthaven, boulevard en diverse musea. Er is zoveel te zien! Kortom: dit is de nummer één citytrip vanaf uw camping op Corsica.

Meer cultuursnuiven doet u in Bastia met zijn oude haven. Slenter door de historische wijken en eindig uw dag uit met een luie lunch in de haven. Een uniek uitje? Dat vindt u in Bonifacio. Dit dorp is gevestigd tegen een klif. Op een heldere dag ziet u daarvandaan zelfs het eiland Sardinië! En voor wie cultuur wilt combineren met shoppen en zonnebaden aan zee, is er nog Porto Vecchio. U bewondert hier ook 15e-eeuwse architectuur en u zult in uw nopjes zijn in de restaurants, bars, boetiekjes, op de straatmarkt én natuurlijk op een van die idyllische stranden. Een paradijsje dicht bij uw camping in Corsica!

Buitenactiviteiten rondom uw camping op Corsica

Corsica is hét eiland om lekker buiten te leven. Waag u dicht bij uw camping op Corsica aan de uitdagende wandelroutes, zoals de GR20 en de route door Gorges de la Restonica. Of daag uzelf uit met een van de lange offroad-fietstochten met subtiele hellingen voor beginners én ware touretappes. Corsica is ook een top plek voor vissers. In de bergrivieren kunt u er forel aan uw haak slaan. Tot slot kunt u hier ook achterop een paard door de bergen óf over het strand hobbelen.

Ook absoluut doen & zien op eiland Corsica!

Vanaf uw camping op Corsica gaat u eropuit voor tal van bezienswaardigheden, cultuur, natuur en gewéldige stranden. Nog een paar dingen die u hier op uw lijstje moet zetten: de grotten van Bonifacio. Dat zijn diepe grotten met gigantische kamers. Het natuurreservaat Scandola. Magisch! En met een beetje geluk spot u er óók nog dolfijnen en zeehonden. Houdt u van wijn? Dan is de wijngaard Domaine de Torraccia, bij Porto Vecchio een aanrader. En de uitstekende wijn kost maar een paar euro per liter!