Campings in Calabrië

Camping Calabrië

Tijdens een verblijf op een camping in Calabrië verblijft u in de teen van de Italiaanse laars. Dit groene en ongerepte stukje Italië vormt zich meer en meer tot een bijzonder unieke vakantiebestemming. In dit, misschien wel mooiste deel van het land, vindt u vrijwel alles wat u van een vakantie in Italië mag verwachten. Prachtige kustplaatsen, pittoreske dorpjes, witte stranden, helder blauw zeewater, een woest berglandschap, eeuwenoude olijfboomgaarden, uitgestrekte bossen en heerlijk eten, dat is wat u kunt verwachten tijdens een vakantie op een camping in Calabrië. Vacansoleil heeft in deze ongerepte streek de mooiste campings voor u uitgezocht.

Lees verder
Kies uit 1 camping in Calabrië bij Vacansoleil

Uitgebreid zoeken:

Camping Il Salice

Corigliano Calabro - Calabrië - Italië

Verrassend Calabrië ontdekken vanaf een comfortabele camping aan de kust van de Ionische zee. De camping is niet groot maar zeer luxe, met veel aandacht voor kinderen.

De fraaie ongerepte natuur rondom campings in Calabrië

Natuurliefhebbers zitten helemaal goed op een camping in Calabrië. Iedere vakantiedag kunt u opnieuw genieten van al het moois om u heen. Het gebied tussen de Tyrreense Kust en de Ionische Kust herbergt een schat aan ongerepte schoonheid. Hier kunt u al wandelend de prachtige omgeving beleven. De imposante rotspartijen met hun kleurige oleanders en watervallen die naar beneden storten, vormen een schitterend schouwspel voor uw vakantiefilm- en foto’s. Of u nu te voet, met de fiets, scooter of met de auto de charme van dit stukje Italië ontdekt. Genieten zult u zeker tijdens uw vakantie op een camping in Calabrië. 

Zon, zee en strand

Nabij uw camping in Calabrië vindt u prachtige witte zandstranden. Hier kunt u heerlijk met het hele gezin luieren, zandkastelen bouwen, (water)sporten beoefenen, een boekje lezen en genieten van het aangename klimaat en het mooie uitzicht. Uit het azuurblauwe water rijzen namelijk prachtige rotspartijen omhoog. Sommige strandjes liggen verscholen in rotsinhammen of kleine baaien. Eén ding is zeker, op de poederwitte stranden die voor de mooie omlijsting van Calabrië zorgen, komt u helemaal tot rust. U zult dit zelf ervaren tijdens uw verblijf op een camping in Calabrië.

Ontdek de cultuur en historie vanaf uw camping in Calabrië

De dorpjes rondom uw camping in Calabrië zijn authentiek en idyllisch. U zult snel merken dat de historie in deze streek nog springlevend is. Ter herinnering aan de Griekse periode zijn bij de kust de beelden van de Gebronsde Mannen omhoog gehaald uit zee. Prachtig om te zien. Veel van al het historisch erfgoed dat de streek rijk is, staat in het Museo Archeologico Nazionale tentoongesteld. Overal vindt u indrukwekkende kastelen en prachtige kerken. Het is absoluut een aanrader om tijdens uw verblijf op een camping in Calabrië de vele kunstschatten te bewonderen.

Activiteiten in de buurt van uw camping in Calabrië

Wie graag actief bezig is in zijn vrije tijd krijgt daar tijdens een vakantie op een camping in Calabrië alle kans voor. Hier hoeft niemand stil te zitten. Het is een ideale bestemming om te klimmen, mountainbiken, wandelen en paard te rijden. Bent u liever actief op het water? Geen probleem, op de verschillende meren in de streek kunnen zeilliefhebbers hun hart ophalen. Of wat dacht u van een spetterende kanotocht. Wie toevallig in de winter in deze regio verblijft, kan hier heerlijk langlaufen en/of skiën. Kortom, op een camping in Calabrië hoeft niemand zich te vervelen.

Vanaf uw camping in Calabrië proeft, beleeft en voelt u het pure Italië.