nw-temp-headers-news.jpg

Kampeertrends 2015 - nummer 1

De kampeertrends van 2015 volgens Vacansoleil
deel 1: populaire periodes

Extra drukte in zomervakantie en meivakantie

Als de lente begint, staat ook het nieuwe kampeerseizoen in volle bloei. De 450 campings van Vacansoleil Camping Holidays, Europees marktleider in luxe kampeervakanties, staan in de startblokken. De komende week belicht Vacansoleil de belangrijkste trends en ontwikkelingen. Vandaag: de populairste periodes.

Extra drukte in de zomervakantie
De zomervakantie is -vanzelfsprekend- de meest geliefde vakantieperiode. Door de gewijzigde vakantiespreiding tussen het noorden, midden en zuiden van het land, gaan er dit jaar meer mensen gelijktijdig op vakantie. Iwan Ars, internationaal sales en marketing directeur van Vacansoleil, licht toe: “Voorheen werd de Nederlandse zomervakantie verdeeld over een periode van 9 weken, in 2015 is dit 8 weken (tussen 4 juli en 30 augustus). Het wordt dus drukker. Vooral de eerste week van juli is in trek vanwege de gunstige prijzen en het gratis nachten-voordeel dat nog van toepassing is.”

Meivakantie onverminderd populair
De meivakantie blijft het hoogseizoen van het laagseizoen. Deze populaire voorjaarsvakantie valt officieel van 2 tot 10 mei, maar scholen hebben de vrijheid om deze periode uit te breiden naar 2 weken. Sommige scholen kiezen voor de periode 25 april-10 mei, andere scholen voor 2-17 mei. Daardoor duurt de meivakantie in de praktijk maar liefst 3 weken. Ars: “Vorig jaar zagen we dat klanten vooral de eerste week op vakantie gingen, dit jaar wordt er veel geboekt voor de tweede week van de meivakantie. Ook de derde week scoort goed.”

Korte kampeervakanties dicht bij huis
Een weekendje weg, een paar dagen er tussenuit. De korte vakantie op de camping wint aan populariteit. Vacansoleil noteerde in 2014 een opvallende stijging van het aantal dichtbij huis-boekingen in de Benelux, Duitsland en noorden van Frankrijk. Die trend zet zich dit jaar voort.