nw-temp-headers-news.jpg

Kampeertrends 2015 - nummer 2

De kampeertrends van 2015 volgens Vacansoleil
deel 2: de populairste bestemmingen

Frankrijk, Italië en Spanje krijgen concurrentie

Als de lente begint, staat ook het nieuwe kampeerseizoen in volle bloei. Met 450 campings in 16 landen is Vacansoleil Camping Holidays Europees marktleider in luxe kampeervakanties. In een speciale serie persberichten belicht Vacansoleil de belangrijkste trends en ontwikkelingen van 2015. In deel 2: de populairste bestemmingen.

Zonzekere bestemmingen op nummer 1
Nederland kiest in 2015 massaal voor de zon, zeker als de zee voor extra aantrekkingskracht zorgt. Bij Vacansoleil is het aantal boekingen voor campings in Languedoc-Roussillon (+22%) en aan de Côte d'Azur (+14%) in Frankrijk en de Spaanse Costa Brava en Costa Dorada (+20 %) fors gestegen ten opzichte van 2014. De grootste stijger (+30%) is opvallend: Portugal. De campings aan de Algarve, Costa de Prata, Lissabon en Porto doen het -ondanks de afstand (2000-2500 km) - verrassend goed in 2015. Veel reizigers omzeilen de lange autorit en kiezen voor een fly-drive, een combinatie van vliegticket, huurauto en camping.

Vakantieganger kiest voor zekerheid
Iwan Ars, internationaal sales en marketing directeur van Vacansoleil, vermoedt dat de populariteit van deze zonzekere bestemmingen te maken heeft met de slechte weersomstandigheden van afgelopen zomer: “Toen liet de zon ons op andere Europese bestemmingen regelmatig in de steek. Daarom kiezen veel gasten dit jaar voor een vakantie-adres waar de zon normaalgesproken wel volop schijnt.”

Kroatië zit in de lift
Ook het zonnige Kroatië meldt zich nadrukkelijk aan het toeristische front. Fraaie campings, schone stranden, cultuur, natuur en het klimaat zijn de troeven van deze snelgroeiende kampeerbestemming. De aantrekkelijke rij-afstand (1350 km van Utrecht tot Istrië) doet ook een duit in het zakje. Om aan de groeiende vraag te voldoen plaatst Vacansoleil in 2015 een groot aantal gloednieuwe stacaravans op verschillende campings in Kroatië.